Domain-nimet Sarina Lehdon sanoin

Tuloksekas markkinointiviestintä edellyttää, että yrityksesi omat digitaaliset markkinointisisällöt ja brändit löytyvät nopeasti, helposti ja asianmukaisesti internetistä. Verkkotunnukset eli domain-nimet ovat tässä löydettävyydessä tärkeässä asemassa. Osana brändiäsi domain-nimesi toimivat sähköisinä, globaaleina maineenrakentajinasi bittiavaruudessa. Ne ovat arvokas työväline, mahdollisesti myös kauppatavaraa – sekä luonnollisesti myös loukkauksille altista aineetonta omaisuuttasi.

Hyvä nyrkkisääntö on, että kun keksit idean ja suunnittelet sille brändielementit, selvitä jo ennen niiden julkaisemista myös ideasi markkinointiin tarvittavien www-kanavien domain-nimivaihtoehdot jotka ovat rekisteröitävissäsi.

Domain-nimiavaruus on avartunut ja monipuolistunut – nykyisin yritys tai kuluttaja voi rekisteröidä päätteeltään uudenlaisia verkkotunnuksia. Samassa suhteessa ovat lisääntyneet myös väärinkäytökset ja loukkaustapaukset. Mitä arvokkaampi domain-salkkusi on liiketoiminnallesi, sitä suunnitelmallisemmin ja ennakoivammin sitä kannattaa rakentaa ja suojata.

Domain-nimisalkun suunnitteluun, laadintaan, päivittämiseen, valvontaan ja tarvittaessa niiden oikeuksien puolustamiseen kannattaa investoida aikaa ja ottaa asiantuntija avuksi.

DOMAIN-KONSULTTI SARINA LEHTO