Vasen

Suojaamme innovaatiosi, brändisi, muotoilusi

Kun yrityksessäsi on syntynyt idea ja liike-idea sen ympärille, on viisasta arvioida asiantuntijan kanssa, mitä siitä voi suojata immateriaalioikeuksilla ennen julkistamista. Se, millä IPR-suojamuodoilla ja missä laajuudessa työsi tulokset kannattaa suojata, riippuu liiketoiminnastasi.

Menestyksen kannalta on olennaista, että kytket idean heti sen synnystä lähtien liiketoimintaan: terävöität ajatuksesi idean erilaistamisesta, tuotteistamisesta, kaupallistamisesta ja kansainvälistämisestä. Ideaa itsessään ei voi suojata. Kun tuot sen arvioitavaksi, jalostamme sen kanssasi suojattavaan muotoon.

Immateriaalioikeuksien (eli IPR:ien) eri suojamuodot täydentävät usein toistensa suoja-aloja. Me autamme rakentamaan suojamuodoista tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden: Patentilla suojaat keksinnön uutta ja keksinnöllistä teknologiaa tai teknisiä ominaisuuksia, hyödyllisyysmallista saat patentointia nopeampaa suojaa keksinnöllesi, mallioikeuksilla suojaat uutta muotoilua. Tavaramerkit ja domain-nimet auttavat brändäyksessä ja markkinoinnissa. Tekijänoikeudet tuovat esimerkiksi muotoilulle, tietokoneohjelmistoille ja taideteoksille hyvää suojaa. IPR:ään liittyvät erilaiset sopimukset on myös syytä laatia ajoissa.

Miten suojata niin, että immateriaalioikeudet yhdessä toimivat kustannustehokkaana työkaluna liiketoiminnallesi? Kysy meiltä, sillä me osaamme parantaa ideoidesi maailmaa.


PALVELUMME IDEOIDEN TUNNISTAMISESTA VAHVOIKSI IPR-OIKEUKSIKSI: