Asiakkaamme Lakea mullistaa puukerrostalorakentamisen

19.06.2017

Puukerrostalorakentamiseen erikoistunut asiakasyrityksemme Lakea Oy on kehittänyt uudenlaisen, tilaelementeistä rakennettavan puukerrostalon. Sydänpuu-konseptitalossa betonirakenteinen kostean tilan elementti ja talon muut, puurakenteiset osat rakennetaan aiempaa turvallisemmalla ja kustannustehokkaammalla tavalla.

Sydänpuu-konseptin patentinhakuprosessissa mukana ollut patenttiasiamiehemme Jorma Tuovinen on innoissaan mullistavasta innovaatiosta:

- Lakean tapauksessa hakemus kannatti ehdottomasti jättää. Kyse on merkittävästä innovaatiosta, ja jos suoja saadaan, tuo se Lakealle hyvin suuren markkinaedun. Sydänpuu-konseptissa otetaan useampia teknisiä kehitysaskeleita samalla ratkaisulla, ja niiden myötä säästetään kustannuksia. Hyödyt ovat selkeästi osoitettavissa ja perusteet patentin myöntämiselle ovat olemassa. 

Konsepti mahdollistaa moduulirakentamisen sarjatuotannon, luo elementtitehtaille uusia mahdollisuuksia ja yhdistää puu- ja betonirakentamisen uudella tavalla. Kahden erityyppisen tilaelementtituotteen yhdistämistä samassa kohteessa ei Sydänpuu-konseptin kaltaisesti ole markkinoilla.

Kokonaisuus vaikuttaa patenttiasiantuntijan näkökulmasta kerrostalorakentamisen alueella uudelta ja keksinnölliseltä. 

- Mikäli nämä tietyt tekniset ratkaisut saadaan patentoitua, tulee niillä olemaan vaikutuksensa rakentamisen tapoihin laajemminkin, Jorma Tuovinen summaa.

Asiakkaamme Lakea Oy:n oman tiedotteen Sydänpuu-konseptista voi lukea täältä.

Kuva: Casagrande Laboratory Center of Urban Research Oy