Marko Rapeli siirtyy Digitalist Groupilta Berggrenin Greip®-liiketoiminnan johtajaksi

05.03.2018

Täyden palvelun IPR-talon huippuasiantuntijajoukko kasvaa, kun liiketoiminnan kehityksen ja digitaalisten palveluiden johtamiseen erikoistunut Marko Rapeli tulee vetämään vuoden 2017 IPR-innovaatiopalkinnon voittanutta Greip®-liiketoimintaa.

Marko Rapeli on 1.3.2018 alkaen nimitetty Greip®-liiketoiminnan johtajaksi ja kutsuttu samalla Berggrenin johtoryhmän jäseneksi. Marko Rapeli siirtyy Berggrenille Digitalist Groupilta, jossa hän toimi liiketoiminnan kehitysjohtajana (Senior Vice President / Business Development, Strategy and Assets).

Marko Rapelilla on pitkä kokemus kansainvälisen ohjelmisto- ja palveluliiketoiminnan menestyksekkäästä johtamisesta. Hänellä on vahva kaupallinen tausta ja hän on erikoistunut uusien digitaalisten toimintamallien kehittämiseen, asiantuntijapalveluiden konsultointiin, palvelumuotoiluun sekä ohjelmistoliiketoiminnan skaalaamiseen. Hänen johtamanaan mm. Cresense Oy, suomalainen UX-asiantuntijayritys, kasvoi muutamassa vuodessa menestyväksi kansainväliseksi palvelumuotoiluyhtiöksi ja jonka Ixonos (nykyinen Digitalist Group) osti vuonna 2015.

- Olemme erittäin innoissamme saadessamme täysin uudenlaista asiantuntemusta Markon mukana Berggrenille. Markon vahva liiketoimintaosaaminen luo meille erinomaisen mahdollisuuden kasvaa ja kehittää uuden sukupolven digitaalista palvelujohtamista IPR-alalle, toimitusjohtaja Hannu Syrjälä iloitsee.

Greip® on vuoden 2017 IPR Innovaatiopalkinnon voittanut aineettoman omaisuuden johtamiseen tarkoitettu SaaS-palvelu, jolla on noin 5000 käyttäjää yli 350 organisaatiossa Suomessa ja ulkomailla. Asiakkaina Greip®-palvelulla on kaikenkokoiset innovatiiviset yritykset ja organisaatiot, jotka haluavat suojata, kasvattaa ja hyödyntää aineetonta omaisuuttaan tehokkaasti. Greip®-palvelun tarkoituksena on tuoda yrityksen kilpailutekijät, kuten keksinnöt, brändit ja innovaatiot näkyväksi ja ymmärrettäväksi osaksi liiketoimintaa.

- On mahtavaa päästä kehittämään ja luomaan uusia toimintamalleja IPR-alalle. IPR:t nousevat entistä tärkeämpään rooliin kaikilla toimialoilla liiketoimintojen digitalisoituessa ja niiden elinkaaren hallinta muodostuu monille yrityksille kriittiseksi tekijäksi. Näen Greip®-liiketoiminnalla valtavan kasvu- ja kansainvälistymispotentiaalin, joten oli helppo innostua lähtemään mukaan tähän kasvutarinaan, sanoo Marko Rapeli.

Nimityksen myötä aiempi liiketoimintajohtaja Heikki Kinnunen keskittyy vastaamaan Berggrenin liiketoiminnan kehityksestä sekä yrityksen strategian toimeenpanosta.

Lisätietoja: Greip®-liiketoimintajohtaja Marko Rapeli, puh. 050 3233 973, e-mail. marko.rapeli@berggren.fi, Toimitusjohtaja Hannu Syrjälä, puh. 010 227 2352, e-mail. hannu.syrjala@berggren.fi

Lue lisää Greip®-palvelusta osoitteessa www.greip.com.