Skip to main content
Blogi

Hinta-arvio ja toteutussuunnitelma suoraan verkosta patenteille, tavaramerkeille ja mallioikeudelle

28.2.2022

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  IPR-alan hinnoittelu ei ole koskaan kovin yksinkertaista. Erityisesti patenttihakemuksiin liittyy paljon huomioitavia asioita ja esimerkiksi maakohtaisia asiamieskustannuksia ja viranomaismaksuja. Berggren on halunnut tehdä hinta-arvioiden tekemisestä aiempaa helpompaa ja läpinäkyvämpää. eBerggren®-laskurin avulla voit laskea alustavan hinta-arvion itse suoraan verkossa. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä laskuri, vaan kokonaisvaltainen palvelu, joka tarjoaa sinulle hinnan lisäksi myös alustavan toteutussuunnitelman.

  eBerggren®-laskurissa tekemäsi hinta-arvion jälkeen voit halutessasi pyytää tarkemman ehdotuksen palveluratkaisusta. Esimerkiksi patenttiin liittyvän kustannuslaskelman yhteydessä Berggrenin asiantuntijat määrittelevät nykyistä ja suunniteltua liiketoimintaasi palvelevan patenttisuojan tarpeen. Tämän lisäksi he laativat ehdotuksen patentointiprosessin aloittamisesta toivotulla markkina-alueella. Omat laskurinsa löytyvät myös tavaramerkeille ja mallioikeuksille. 

  – Kysymys on älykkäästä digitaalisesta palvelusta, joka pystyy löytämään sopivan ratkaisun asiakkaan tarpeisiin. Pyydämme asiakkailta tarvittavat perustiedot, ja vastausten perusteella laskuri pystyy antamaan alustavan ehdotuksen sopivasta ratkaisusta. Jos haluat esimerkiksi tavaramerkille rekisteröinnin tietylle alueelle, niin saat ehdotelman siitä, miten toteutus olisi järkevintä tehdä, kertoo Berggrenin liiketoiminnan kehityksestä vastaava Heikki Kinnunen.

  – Tämän alustavan ehdotuksen jälkeen otamme sinuun yhteyttä, kysymme tarvittavat lisäkysymykset ja teemme lopullisen tarjouksen, Kinnunen jatkaa.

  Heikki_ja_Sakke_20222

  Hinnoittelu aidosti läpinäkyväksi

  Valmiit laskurit ovat pitkäjänteisen ja vaativan kehitystyön tulos. Ratkaisun taustalla on paljon teknologiaa, jonka avulla voidaan hakea esimerkiksi maakohtaiset hintatiedot dynaamisesti. Ennen varsinaisen laskurin käyttöä asiakkaalle on tarjolla kattavasti sisältöä, joka auttaa häntä hahmottamaan omat tarpeensa paremmin. 

  – Hinnoittelu tällä alueella on oikeasti hyvin vaativaa. Olemme halunneet panostaa siihen, että palveluidemme hinnoittelu on läpinäkyvää. Tiedämme, että sitä googlataan paljon, mitä patentti tai vaikkapa tavaramerkki maksaa. Haluamme, että Berggren on se, joka nopeimmin ja helpoimmin vastaa näihin kysymyksiin, Kinnunen toteaa. 

  – Nämä samat työkalut tukevat myös meidän asiantuntijoitamme. Kyseessä ei ole siis mikään erillinen kokonaisuus, vaan osa digitaalista tarjoustyökaluamme. Halusimme tarjota sen asiakkaidemme käyttöön, Kinnunen painottaa. 

  "Tarve tälle on ollut kova"

  Kehitystyön taustalla on siis asiakkaiden ja Berggrenin omien asiantuntijoiden aito tarve. Samaan aikaan maailma on muuttumassa kovalla vauhdilla digitalisaation myötä. Palveluiden digitalisoitumista vauhdittaa aimo harppauksin myös koko maailmaa koetteleva koronapandemia. Täten myös B2B-palveluita ostetaan koko ajan enemmän suoraan verkosta.

  – Hinnoittelun läpinäkyvyys on nykyisin todella tärkeää. Vaihtoehto ilman hintaa ei ole vaihtoehto. Alallamme hintojen antaminen ei ole ihan ongelmatonta, mutta halusimme rakentaa sitä varten luotettavan alustan. Berggren onkin tällä hetkellä ainoa toimija Suomessa, joka pystyy tarjoamaan hinta-arvion näin kattavasti suoraan verkossa. Haluamme olla alan edelläkävijänä se taho, joka näyttää suunnan, mihin IPR-palvelut tällä alueella kehittyvät, Kinnunen sanoo. 

  – Alustava hinta-arvio madaltaa asiakkaan kynnystä ottaa meihin yhteyttä. Laskureiden avulla olemme saaneet huikean määrän uusia tarjouspyyntöjä. Näemme, että tarve tälle on ollut kova. Luomme samalla myös luontevan kohtaamisen asiakkaan ja asiantuntijan välille – suoraan verkossa 24/7, Kinnunen kiteyttää. 

  Lue lisää laskureista ja kokeile itse:Siirry hinta-arvio patenttihakemuksesta 24/7 -sivulle

   

   

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.