Skip to main content

Hinta-arvio mallioikeusrekisteröinnistä 24/7

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden arvioida EU:n laajuisen yhteisömallioikeusrekisteröinnin kustannuksia.

Tarjoamme sinulle 24/7 mahdollisuuden arvioida EU:n laajuisen  yhteisömallioikeusrekisteröinnin kustannuksia.

eBerggren™ -laskurissa tekemäsi hinta-arvion jälkeen sinulla on mahdollisuus pyytää tarkempi kustannuslaskelma. Asiantuntijamme määrittävät nykyistä ja suunniteltua liiketoimintaasi vastaavan suojan tarpeen ja laativat sinulle kustannustehokkaan ehdotuksen kansainvälisestä suojauksesta. 

On tärkeää kiinnittää erityistä huomiota mallioikeushakemukseen tulevien kuvien laatuun ja toimitettaviin kuvakulmiin, jotta saadaan suojattua tuotteen tai sen osan yksilöllinen muotokieli, josta tuotteesi tunnistetaan ja joka liitetään yritykseesi. Mallioikeus kannattaa rekisteröidä hyvissä ajoin ennen tuotteen julkistamista, sillä mallioikeuden suojan yhtenä edellytyksenä on mallin uutuus.

Mallioikeuden rekisteröinti on kustannustehokas keino suojata uutta muotoilua. Suojaamisella varmistat, että voit hyödyntää liiketoiminnassasi suunnittelutyösi tuloksia ja puuttua mahdollisiin loukkauksiin.

Kokeneet EU-mallioikeusasiamiehemme ja IPR-lakimiehemme auttavat hahmottamaan tuotteesi uuden muotoilun suojaamisen mahdollisuudet, jotta saat asianmukaisen suojan ja varmistat muotoilusta saatavat maksimihyödyt.

Soile Järvenpää

EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies, Tiiminvetäjä

Palvelumme

Lue lisää mallioikeusrekisteröinnistä yleisesti sekä tarjoamastamme palvelusta. Muista, että voit aina olla myös suoraan meihin yhteydessä. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä!

Berggren_toimistokuvat2023_1920x1080px–47

Mallioikeus lyhyesti

Mallioikeus suojaa sitä, mikä on silmin havaittavissa.

  • Mallioikeussuojan kohteena on tuotteen tai sen osan ulkomuoto tai ulkoasu ja sen antama kokonaisvaikutelma.
  • Voit suojata tuotteiden ulkomuodon, tuotteiden erityispiirteet, pakkaukset, käyttöliittymät, logot yms. mallioikeusrekisteröinnillä.

Mallioikeussuoja perustuu ainoastaan kuvamateriaaliin, joten kuvat/piirustukset määrittävät mallioikeussuojan laajuuden. On tärkeää kiinnittää erityistä huomiota mallioikeushakemukseen tulevien kuvien laatuun ja toimitettaviin kuvakulmiin. Näin saadaan suojattua tuotteen tai sen osan yksilöllinen muotokieli, josta tuotteesi tunnistetaan ja joka liitetään yritykseesi.

Mallioikeus kannattaa rekisteröidä hyvissä ajoin ennen tuotteen julkistamista, sillä mallioikeuden suojan yhtenä edellytyksenä on mallin uutuus.

Mallioikeuspalvelumme

Kokeneet EU-mallioikeusasiamiehemme ja IPR-lakimiehemme auttavat hahmottamaan tuotteesi muotoilun suojaamisen mahdollisuudet. Näin saat asianmukaisen suojan ja varmistat muotoilusta saatavat maksimihyödyt.

  • Mietimme yhdessä kanssasi, mitä voi ja kannattaa suojata mallisuojalla.
  • Käymme läpi muotoilun eri elementit ja suojaukseen vaikuttavat seikat: tuotteet, yrityksen muotokieli, designin look & feel, kilpailijoiden suojausaktiivisuus ja suojaustapa.
  • Hoidamme mallioikeuksien rekisteröinnin liiketoimintasi edellyttämässä laajuudessa kansainvälisesti.
  • Jos muotoiluasi kopioidaan, hoidamme ammattitaidolla myös loukkausarviot ja muotoilusi puolustamisen.

Mitä menetät, jos et suojaa muotoiluasi?

Jäljittelyyn on hyvin vaikea tai lähes mahdotonta puuttua, jos muotoilua ei ole suojattu.

Muotoiluun tekemäsi investoinnit saattavat koitua kilpailijasi hyödyksi, sillä kilpailija voi jäljitellä yksilöllistä muotokieltäsi ja liittää osan brändistäsi omaan tuotteeseensa.

Oman tuotteesi yksilöllisyys, erottuvuus ja brändi saattavat heiketä, jos kilpailija jäljittelee tuotteesi muotoilua.

Miten prosessi etenee?

Vaihe 1: Määritä mallien lukumäärä sekä tyyppi ja liitä halutessasi mukaan tuotekuvia.

ℹ️ Mikäli samasta mallista on erilaisia versioita, ne voidaan jättää kustannustehokkaasti samassa yhteisömallioikeushakemuksessa. 

Vaihe 2: Saat alustavan hinta-arvion saman tien 24/7.

ℹ️ Alustava hinta-arvio perustuu antamiisi tietoihin sekä oletukseen, että suojattavat mallit kuuluvat samaan tuoteryhmään.

Vaihe 3: Pyydä mallioikeusasiamiehen sinulle räätälöimä kustannuslaskelma.

ℹ️ Liittämällä mukaan tuotekuvia pystymme arvioimaan tarkemmin kustannukset. Kuvat välittyvät meille salatulla yhteydellä (SSL) turvallisesti.

Vaihe 4: Hyväksy ehdotus, ja mallin suojaaminen voi alkaa!

Kuinka voimme auttaa?

Jos sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa palautetta, tiimimme on valmis auttamaan!

Ota yhteyttä