IPR-loukkaukset

PATENTIN JA HYÖDYLLISYYSMALLIOIKEUDEN LOUKKAUKSET


IPR-riita-asioiden käsittely Suomessa on selvästi nopeutunut markkinaoikeuteen (MAO) keskittämisen jälkeen. Asiantuntijoillamme on vuosikymmenten kokemus erilaisista loukkaustilanteista ja -oikeudenkäynneistä.

Epäillyssä patentin tai hyödyllisyysmallin loukkausasiassa käytössänne on Berggrenillä saman katon alta sekä kokenut oikeudenkäynteihin erikoistunut lakimies että kyseisen tekniikan alaan erikoistunut eurooppapatenttiasiamies. Yhteistyömme on saumatonta ja saatte tehokkaan tiimin arvioimaan loukkausta ja eri etenemismahdollisuuksia.

Ensisijaisesti loukkausasiat pyritään ratkaisemaan neuvotteluteitse ja Berggrenin lakimiehen ja patenttiasiamiehen avustuksella onkin saavutettu erinomaisia sovintoratkaisuja.

Mikäli loukkaustilanteet eivät ratkea neuvotteluteitse Berggrenin kokenut lakimiehestä ja patenttiasiamiehestä koostuva litigaatiotiimi avustaa teitä mahdollisessa oikeudenkäynneissä. Lisäksi tarvitaan sekä kirjallista että suullista näyttöä niin loukkauksesta kuin vaadituista vahingonkorvauksista ja hyvityksistä. Patenteista kun on kyse, usein tarvitaan myös teknistä asiantuntijatodistelua. Loukkauskanne tai loukkauksesta syyttäminen voi johtaa myös usein mitätöintikanteisiin.

 
 

Ota yhteyttä

Sytymme ideoistasi tänään ja huomenna.