Yritysten kehittämispalvelut - Ely-tuki

 

Yritysten kehittämispalvelut - Ely-tuki

Onko yritykselläsi innovaatio, jota hyödyntämällä se voisi kasvattaa liiketoimintaansa? ELY-keskuksen tukea hyödyntämällä voit laittaa yrityksesi IPR-asiat kuntoon.

Tämän päivän liiketoimintaan kuuluu yrityksen brändin ja tuotteiden suojaaminen tekijänoikeuksien, tavaramerkkien, mallioikeuksien ja patenttien avulla. Kun aineettomien oikeuksien suojaaminen on kunnossa, yritykselläsi on tehokas keino puuttua tuoteväärennöksiin tai muihin oikeudellisiin loukkauksiin. Myös ulkopuolisen rahoituksen saaminen yleensä edellyttää, että IPR-oikeudet on asianmukaisesti suojattu.

Erityisesti kansainvälisille markkinoille pyrkivän pk-yrityksen on suositeltavaa valmistautua maailmanvalloitukseen etukäteen tekemällä IPR-suunnitelma, jossa kartoitetaan, mitä asioita tulisi huomioida kansainvälisille markkinoille mentäessä. Yleensä kannattaa vähintäänkin selvittää, ovatko oman yrityksen tuoteinnovaatiot suojattavissa esimerkiksi patentoinnilla ja/tai tavaramerkeillä. Riskien pienentämiseksi on myös tärkeä tutkia, mitä kilpailijat ovat jo mahdollisesti suojanneet. Kaupallistamiskartoituksella voidaan taas kartoittaa potentiaalisia teknologian kaupallistamismahdollisuuksia. Mahdollisuuksia on monia, tärkeää on kartoittaa yritykselle sopiva toimiva kokonaisuus.

Tuen hakeminen

Kuka voi hyödyntää ELY-keskuksen tukea?

ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelut -yksikkö tarjoaa tukea pk-yritysten liiketoiminnan kehittämiseen innovaatioita hyväksi käyttäen. Palvelu on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka haluavat innovaatioon pohjautuen luoda aktiivisesti uutta kasvavaa kansallista tai kansainvälistyvää liiketoimintaa ja/tai uudistaa tuote- ja palvelukonseptia.

Kuinka ELY-keskuksen tukea voi hakea?

Jos uskot, että yritykselläsi innovaatio, jota se voisi hyödyntää ja jonka avulla kasvattaa liiketoimintaansa, ELY-keskukselta on mahdollista saada tukea jättämällä hakemuksen. Täytettyäsi hakemuksen se siirretään käsiteltäväksi ja tarkistettavaksi. Saat asiointitilaasi ja antamaasi sähköpostiosoitteeseesi tiedon, kun hakemus on vastaanotettu. Hakemuksesi ohjataan oikealle käsittelevälle viranomaiselle, joka tarkistaa hakemuksen. Saat omaan asiointitilaasi kaikki asiasi käsittelyä koskevat tiedot ja dokumentit, myös päätöksen, kun asia on ratkaistu.

Tässä linkki ELY-keskuksen sähköiseen asiointipalveluun, jossa voit jättää sähköisen hakemuksen. Hinta asiakkaalle on 300 € +alv /konsulttipäivä.

Berggrenillä Suvi Julin ja Mika Pinolehto toimivat ELY-keskuksen kehittämispalveluiden asiantuntijoinamme koko Suomen alueella konsultointi/Innovaatioiden kaupallistaminen liittyen. He vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin ja auttavat prosessissa eteenpäin. Lue Mikan blogikirjoitus "Kansainvälistyvän PK-yrityksen IPR-asiat kuntoon ELY-tuella".

Lue lisää ELY-keskuksen omilta sivuilta yritysten kehittämispalveluista ja innovaatioiden kaupallistamisesta.

ELY-keskusten yhteyshenkilöt löydät täältä.

Ota yhteyttä

pinolehto-1

Mika

Pinolehto

suvi_julin_author

Suvi

Julin

"Yhteistyö Berggrenin on asiallista sekä ammattitaitoista, mutta samalla tietyllä tapaa leppoisaa. Saamme sitä mitä haluamme ja homma toimii. Me olemme tyytyväisiä Berggreniin. Toivottavasti Berggren on tyytyväinen myös meihin."
 
- Pekka Lindroos,  lakiasiainhoitaja Hartwall -
"Kolmikirjaiminen ZEF-kirjainlyhenne toimii lähes millä kielellä vain, mikä lisäsi sen suojaamisen haastavuutta. Sitä on kuitenkin onnistuttu suojaamaan muun muassa IT-alan tavaramerkkiluokassa, joka on yksi vaikemmista. " 
 
- Jaakko Alasaarela, toimitusjohtaja ZEF Oy-
"Yhteistyömme Berggrenin kanssa alkoi yli kymmenen vuotta sitten, kun meillä oli tarve saada apua patentointiprosessin hoitamiseen. Berggren on auttanut koko patentointiprosessin kehittämisessä alkaen keksintömetsästyksen järjestämisestä keksintöohjesäännön ja palkitsemiskäytäntöjen luomiseen asti."
 
- Veikko Juusola, tuotekehitysjohtaja M-Files Oy"-

Sytymme ideoistasi tänään ja huomenna.

Tarjoamme huippuosaamisen, kokonaisvaltaiset palvelut ja digitaaliset ratkaisut kaikkiin IPR-tarpeisiisi.
Ota meihin yhteyttä!