Tekoäly ja immateriaali­oikeudet

Tekoälyyn liittyvät ratkaisut ja IPR

Oletko kehittänyt innovaation, jossa on tekoälyyn pohjautuvia piirteitä, tai hyödynnetään niitä, ja haluaisit tietää voiko sitä patentoida?

Tiedätkö kuka omistaa oikeudet tekoälyn toteuttavan ratkaisun taustalla olevaan dataan? Haluaisitko käyttää valmista tekoälyratkaisua omassa toiminnassasi, mutta et ole varma, onko se sallittua?

Tekoälyratkaisuihin erikoistunut tiimimme auttaa näissä ja kaikissa muissakin tekoälyratkaisuihin liittyvissä IPR-kysymyksissä.

Varmista kilpailuetusi ja oikeutesi

Johtaminen

Autamme luomaan IPR-strategian, joka huomioi tekoälyratkaisut liiketoiminnan osateknijänä, vaikka ydinliiketoimintasi keskittyisi johonkin muuhun teknologiaan.

Suojaaminen

Tekoälyn taustalla oleva tekniikka sekä sen hyödyntäminen esim. teollisissa prosesseissa synnyttävät immateriaalioikeuksia, joiden suojaaminen on tärkeää liiketoiminnan näkökulmasta. Oli sitten kyse uudesta algoritmista tai tietokoneohjelmasta, tai olemassa olevan tekniikan soveltamista uudessa ympäristössä, autamme aineettomien oikeuksiesi tunnistamisessa ja suojaamisessa.

Riskienhallinta

Tekoälyratkaisujen IPR-kenttä on haastava, koska yllättävilläkin tahoilla voi olla liiketoimintasi kannalta merkityksellisiä oikeuksia. 

Hyödyntäminen

Tekoälyratkaisujen uudet sovelluskohteet voivat tuottaa innovaatioita myös ydinliiketoimintasi ulkopuolelta. Jos haluat lisensoida tai myydä tekoälyratkaisuihin liittyviä – tai muita – immateriaalioikeuksiasi, autamme niiden arvioinnissa ja kaupallistamisessa.

Sopimusjuridiikka

Tekoälyratkaisuissa voidaan hyödyntää dataa, joka on lähtöisin organisaation ulkopuoletlta. Sopimuksilla varmistat, että järjestelmänne pohjautuu dataan, johon teillä on oikeus.

Ota yhteyttä

Lattu-Hietamies_neliö

Marjut

Lattu

Julin_750px

Suvi

Julin

Ajankohtaista

AI_Kantanen_lattu_1300x731
22.01.2021 | Marjut Lattu
INSIGHT TO IP PROTECTION OF AI SOLUTIONS

New products and services are increasingly utilizing AI in one way or another. Use cases for AI are diverse and although there are general guidelines for AI patenting, determining whether a specific solution employing is patentable requires a more detailed analysis.

Berggren_Header_lintu-oikealla_1300x731
20.01.2021 | MILLÄ KEINOIN TEKOÄLYYN POHJAUTUVA TAI MUU RAJATAPAUKSEKSI TULKITTAVA RATKAISU OLISI PATENTOITAVISSA?
Marjut Lattu

Patentin ja patenttihakemuksen lähtökohtana on keksintö, joka on teknisesti toteutettu ratkaisu ongelmaan. Patentoitavalta keksinnöltä edellytetään uutuutta ja keksinnöllisyyttä.