Oletko kehittänyt innovaation, jossa on tekoälyyn pohjautuvia piirteitä, tai hyödynnetään niitä, ja haluaisit tietää voiko sitä patentoida?
Tiedätkö kuka omistaa oikeudet tekoälyn toteuttavan ratkaisun taustalla olevaan dataan? Haluaisitko käyttää valmista tekoälyratkaisua omassa toiminnassasi, mutta et ole varma, onko se sallittua?
Tekoälyratkaisuihin erikoistunut tiimimme auttaa näissä ja kaikissa muissakin tekoälyratkaisuihin liittyvissä IPR-kysymyksissä.
Tekoälyn taustalla oleva tekniikka sekä sen hyödyntäminen esim. teollisissa prosesseissa synnyttävät immateriaalioikeuksia, joiden suojaaminen on tärkeää liiketoiminnan näkökulmasta. Oli sitten kyse uudesta algoritmista tai tietokoneohjelmasta, tai olemassa olevan tekniikan soveltamista uudessa ympäristössä, autamme aineettomien oikeuksiesi tunnistamisessa ja suojaamisessa.
Tekoäly mahdollistaa uusia sovelluskohteita, jotka voivat tuottaa innovaatioita myös ydinliiketoimintasi ulkopuolelta. Jos haluat lisensoida tai myydä tekoälyratkaisuihin liittyviä – tai muita – immateriaalioikeuksiasi, autamme niiden arvioinnissa ja kaupallistamisessa.
Autamme määrittelemään ja laatimaan sopimuksia, joilla varmistat oikeutesi tekoälyn toteuttavan ratkaisun taustalla olevaan dataan.
Autamme riitatilanteiden arvioinnissa ja puolustamme oikeuksiasi, myös tekoälyn mahdollistavien ratkaisujen suhteen.
Lakimies, Patenttiasiamies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies
suvi.julin@berggren.fi
+358 10 227 2115
+358 43 824 8789
New products and services are increasingly utilizing AI in one way or another. Use cases for AI are diverse and although there are general guidelines for AI patenting, determining whether a specific solution employing is patentable requires a more detailed analysis.
Patentin ja patenttihakemuksen lähtökohtana on keksintö, joka on teknisesti toteutettu ratkaisu ongelmaan. Patentoitavalta keksinnöltä edellytetään uutuutta ja keksinnöllisyyttä.
Berggren Oy