Tekoäly ja immateriaali­oikeudet

Tekoälyyn liittyvät ratkaisut ja IPR

Oletko kehittänyt innovaation, jossa on tekoälyyn pohjautuvia piirteitä, tai hyödynnetään niitä, ja haluaisit tietää voiko sitä patentoida?

Tiedätkö kuka omistaa oikeudet tekoälyn toteuttavan ratkaisun taustalla olevaan dataan? Haluaisitko käyttää valmista tekoälyratkaisua omassa toiminnassasi, mutta et ole varma, onko se sallittua?

Tekoälyratkaisuihin erikoistunut tiimimme auttaa näissä ja kaikissa muissakin tekoälyratkaisuihin liittyvissä IPR-kysymyksissä.

Varmista kilpailuetusi ja oikeutesi

Johtaminen

Autamme luomaan IPR-strategian, joka huomioi tekoälyn toteuttavat ratkaisut liiketoiminnan yhtenä osatekijänä, vaikka ydinliiketoimintasi keskittyisi johonkin muuhun teknologiaan.

Suojaaminen

Tekoälyn taustalla oleva tekniikka sekä sen hyödyntäminen esim. teollisissa prosesseissa synnyttävät immateriaalioikeuksia, joiden suojaaminen on tärkeää liiketoiminnan näkökulmasta.  Oli sitten kyse uudesta algoritmista tai tietokoneohjelmasta, tai olemassa olevan tekniikan soveltamista uudessa ympäristössä, autamme aineettomien oikeuksiesi tunnistamisessa ja suojaamisessa.

 

Riskienhallinta

Tekoälyn toteuttavaan ratkaisuun voi liittyä kolmannen osapuolen oikeuksia. Autamme tällaisten IPR-riskien havaitsemisessa, analysoinnissa ja hallinnassa.  

 Hyödyntäminen

 Tekoäly mahdollistaa uusia sovelluskohteita, jotka  voivat tuottaa innovaatioita myös ydinliiketoimintasi ulkopuolelta. Jos haluat lisensoida tai myydä tekoälyratkaisuihin liittyviä – tai muita – immateriaalioikeuksiasi, autamme niiden arvioinnissa ja kaupallistamisessa.

 

Sopimusjuridiikka

Autamme määrittelemään ja laatimaan sopimuksia, joilla varmistat oikeutesi tekoälyn toteuttavan ratkaisun taustalla olevaan dataan.
 

Konfliktit

Autamme riitatilanteiden arvioinnissa ja puolustamme oikeuksiasi, myös tekoälyn mahdollistavien ratkaisujen suhteen.

Ota yhteyttä

Lattu-Hietamies_neliö

Marjut

Lattu

Suvi-Julin

Suvi

Julin

Ajankohtaista

AI_Kantanen_lattu_1300x731
22.01.2021 | Marjut Lattu
INSIGHT TO IP PROTECTION OF AI SOLUTIONS

New products and services are increasingly utilizing AI in one way or another. Use cases for AI are diverse and although there are general guidelines for AI patenting, determining whether a specific solution employing is patentable requires a more detailed analysis.

Berggren_Header_lintu-oikealla_1300x731
20.01.2021 | MILLÄ KEINOIN TEKOÄLYYN POHJAUTUVA TAI MUU RAJATAPAUKSEKSI TULKITTAVA RATKAISU OLISI PATENTOITAVISSA?
Marjut Lattu

Patentin ja patenttihakemuksen lähtökohtana on keksintö, joka on teknisesti toteutettu ratkaisu ongelmaan. Patentoitavalta keksinnöltä edellytetään uutuutta ja keksinnöllisyyttä.

Sytymme ideoistasi tänään ja huomenna.

 

Ota meihin yhteyttä!