<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=439801&amp;fmt=gif">

Future-Forum_2022

Keskiviikko 12.10.2022 //

VIRTUAALITAPAHTUMA

IPR-ALAN SUURIN TAPAHTUMA JÄRJESTETÄÄN KESKIVIIKKONA 12.10.2022

INVESTOI TULEVAISUUTEEN NYT
INNOVAATIOT | TALOUS | KESTÄVYYS

Berggren Future Forum, vuoden suurin tapahtumamme, järjestetään jo kolmatta kertaa. Haluamme tarjota inspiroivia puheenvuoroja tulevaisuuteen investoimisesta yritysten suunnannäyttäjille ja päätöksentekijöille. Tapahtuma-aika on klo 14.30-18.15.

Innovaatioiden, talouden ja kestävyyden tulevaisuudesta ajatuksiaan ovat jakamassa muun muassa Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, futuristi Stefan Hyttfors, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n hallituksen puheenjohtaja Jaana Tuominen sekä paljon muita ajankohtaisia huipputason puhujia ja panelisteja. Tapahtuman moderaattorina on valovoimainen Nordic Business Forum -tapahtuman puhujakilpailun 2019 voittanut Anssi Rantanen

Tule inspiroitumaan vuoden suurimpaan tapahtumaamme!

Lue tapahtuman moderaattorin Anssi Rantasen ajatuksia tulevaan tapahtumaan liittyen.

Puhujat

Key note

Jyrki Katainen

SITRAN YLIASIAMIES

Jyrki Katainen on Sitran yliasiamies. Katainen on tehnyt työuran pääsääntöisesti politiikassa 15 v kansanedustajana, valtiovarainministerinä, pääministerinä sekä viimeiset 5,5 vuotta EU komission varapuheenjohtajana. Sitran yliasiamiehenä hän on ollut nyt reilun vuoden ja hänen tehtävänään on Sitran tulevaisuustyön johtaminen siten, että Sitra pystyy tuottamaan uusia ajatuksia yhteiskunnallisille ja yritysten päätöksentekijöille sekä kokeilemaan ja testaamaan uusia toimintamalleja. Jyrki haluaa, että Sitran ajatukset saavat entistä enemmän kansainvälistä vaikuttavuutta, koska monet ilmiöt eivät tunne valtioiden rajoja.

Hän on kiinnostunut markkinatalouden uudistamisesta siten, että se noudattaa kiertotalouden ja kestävyyden periaatteita. Jyrki haluaa, että Sitra on mukana virittämässä keskustelua tulevaisuuteemme vaikuttavista muutosvoimista.

Moderator

Anssi Rantanen

KASVUN ASIANTUNTIJA, YRITTÄJÄ, GROWTH TRIBEN MAAJOHTAJA

Anssi Rantanen on yrittäjä, ex-googlelainen ja kasvustrategi, joka nousi yhdeksi suomalaisen liike-elämän kysytyimmistä puhujista voitettuaan Nordic Business Forum -tapahtuman puhujakilpailun keväällä 2019. Uransa aikana Anssi on tutkinut ja saanut kokea, kuinka maailman parhaat organisaatiot toimivat niin myynnin, markkinoinnin kuin tiimihengen ja johtamisen pelikentällä.

Hän jakaa oppejaan yleisöille inspiroivasti, yhdistäen tutkitun tiedon ja omakohtaiset tarinat kokonaisuudeksi, josta yleisö saa konkreettisia välineitä oman työnsä ja osaamisensa kehittämiseen.

Speaker

Stefan Hyttfors

FUTURISTI, KIRJAILIJA JA KANSAINVÄLINEN PUHUJA

Stefan Hyttfors on palkittu puhuja ja kirjailija, joka keskittyy disruptiivisiin teknologioihin, käyttäytymisen muutokseen ja seuraavan sukupolven johtamiseen. Stefanilla on tausta toimittajana ja taloustieteilijänä. Hänet on palkittu vuoden ruotsalaisena puhujana kaksi kertaa.

Stefanin mukaan tulevaisuutta ei tule ennustaa, se on luotava. Hänen visionsa on auttaa yrityksiä ja yksilöitä omaksumaan muutos maailmanlaajuisesti ja luoda parempi tulevaisuus.

Speaker

Jaana Tuominen

HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA, ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK

Jaana Tuominen on Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n hallituksen puheenjohtaja 1/2021 alkaen. Jaana koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hän on toiminut mm. GE Healthcare Finlandin, Pauligin Oyj:n ja Fiskars Oyj:n toimitusjohtajana sekä Suominen Oyj:n ja Finnair Oyj:n hallituksen jäsenenä.

Panel member

Juha Salmela

SPINNOVA, CHIEF TECHNOLOGY OFFICER, CO-FOUNDER, INNOVATOR

Vuonna 1973 syntynyt Salmela on Spinnovan teknologiavastaava ja yksi perustajista. Salmela on fyysikko ja toimi VTT:llä reologiaa tutkivan ryhmän vetäjänä ennen spinning-menetelmän kehittämistä, jolla selluloosasta saadaan tuotettua kuitua. Hän keskittyi paperinvalmistukseen liittyvän kuituliuoksen virtausten ja reologian kokeelliseen tutkimiseen.

Salmela on johtanut useita suuria teollisten prosessien kehittämiseen liittyviä hankkeita 18 vuoden ajan VTT:llä. Hän on myös ollut vierailevana tutkijana British Columbia -yliopistossa Vancouverissa. Salmela valittiin vuonna 2018 vuoden eurooppalaiseksi teknologiajohtajaksi (”European CTO of the Year 2018”).

Panel member

Laura Juvonen

STRATEGIAJOHTAJA, VTT

Laura Juvonen on kestävän kasvun ja uudistumisen rakentaja. Hänellä on monipuolista kokemusta tieteen ja uusien teknologioiden kaupallistamisesta, yritysten ja tutkimuksen yhteistyöstä sekä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Aiemmin Laura on ollut Teknologiateollisuus ry:ssä johtajana sekä 10 vuotta innovaatiokonsultoinnissa. Laura on hallituksen jäsen Startup-säätiössä ja taustaltaan tekniikan tohtori laskennallisesta fysiikasta.

Panel member

Sonja London

GENERAL COUNSEL AND LICENSING EXECUTIVE, TACTOTEK

Sonja London toimii lakiasiainjohtajana ja lisensoinnin strategina TactoTek Oy:ssä, joka on maailman johtava älykkäiden pintojen ja rakenteellisen ympäristöystävällisen elektroniikan kehittäjä. Sonja vastaa TactoTekin lakiasioista sekä IPR- ja lisensointi- ja standardointistrategioista.

Ennen TactoTekiä Sonja toimi Nokian teknologiayksikössä kuluttajaelektroniikan lisensointiohjelman liiketoimintajohtajana. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus lisensointiliiketoiminnasta, IPR-strategiasta ja immateriaalioikeuksien kaupallistamisesta.

Panel member

Tomi Nokelainen

IPR MANAGER, FRAMERY OY
 
Tomi Nokelainen vastaa Frameryn immateriaalioikeuksista sekä niiden kytkeytymisestä Frameryn kasvustrategiaan. Lisäksi Tomi vetää Frameryn aikaisen vaiheen tutkimus- ja innovaatiotoimintaa. Hän on myös kansallisen teollisoikeusasiamieslautakunnan jäsen. Aiempana taustana Tomilla on pitkä akateeminen ura taloustieteen parissa ja hän on mm. vetänyt strategisen johtamisen oppiainetta Tampereen yliopistossa (ent. TTY).

Framery on perustettu vuonna 2010 ja valmistaa äänieristettyjä työtiloja. Yritys on voittanut lukuisia kansainvälistymis-, kasvu- ja innovaatiopalkintoja, ja on tällä hetkellä äänieristettyjen työtilojen globaali markkinajohtaja.

Host

Hannu Syrjälä

TOIMITUSJOHTAJA, BERGGREN

Hannu Syrjälä on Berggrenin toimitusjohtaja. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta useissa eri maissa. Kansainvälisen ja strategisen liiketoimintajohtamisen ohella Hannu on perehtynyt erityisesti innovaatioiden ja tuotekehityksen johtamiseen. 

Hänellä on vahvaa osaamista erityisesti tietohallinnon, ICT:n ja healthcare-aloilta. Hän tuntee niin globaalien suuryritysten kuin start up -yritystenkin liiketoimintahaasteita ja vaikuttaa usean suomalaisyrityksen hallituksessa.

Ennen siirtymistään Berggrenin toimitusjohtajaksi hän työskenteli johtotehtävissä muun muassa Instrumentariumissa, GE:llä ja Tiedolla.

aikataulu

14.45

Ohjelma alkaa - Puheenvuorot ja paneelikeskustelu

 • 14.45 Striimi auki

 • klo 15.00-15.20 / Toimitusjohtaja Hannu Syrjälä, Berggren ja tilaisuuden moderaattori Anssi Rantanen
  • Tervetuloa Berggren Future Forum 2022

 • klo 15.20-15.55 / Jyrki Katainen, Sitran yliasiamies
  •  Muutoksen megatrendit 
   Epävarmuus ja nopeat muutokset leimaavat nykyaikaa. Siksi ennakointi on entistä tärkeämpi osa yritysten strategista suunnittelua. Data on nousemassa nopeimmin lisääntyväksi raaka-aineeksi ja sen hyödyntäminen vaatii reiluja pelisääntöjä. Samaan aikaan kun olemme onnistuneet lisäämään inhimillistä ja fyysistä pääomaa olemme menettäneet luontopääomaa. Luontokato on pitää ymmärtää myös taloudellisena kysymyksenä ja siksi tarvitsemme uusia keinoja luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseen. Demokratiaa haastetaan sekä sisältäpäin että autoritaaristen hallintojen kautta. Tämä edellyttää demokratian ja osallistumistapojen kehittämistä, jotta omistajuus demokratiaa kohtaan vahvistuisi.

 • klo 15.55-16.45 /  Paneelikeskustelu, aiheina mm.:
  • Kestävä kehitys innovaatiotoiminnassa - mahdollisuus vai haaste?
  • Lainsäädännön ja uusien yhteiskunnallisten vaatimusten aiheuttamat haasteet liiketoiminnan kehittämisessä
  • Brändien hyödyntäminen liiketoiminnassa
  • Kansallinen IPR-strategia

 • klo 16.45-17.10 / Tauko

 • klo 17.10-17.40 / Jaana Tuominen, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n hallituksen puheenjohtaja
  • Kohti kasvua kestävästi ja kilpailukyvyn siivittämänä

 • klo 17.45- 18.20 / Stefan Hyttfors, futuristi, kirjailija, kansainvälinen puhuja
  • Seven pillars for future-oriented thinking
   Strategic business development is easily focused on the current situation, most organizations extrapolate when they think ahead, the future is often perceived as a continuation rather than something new. The future horizon has become even shorter. How, especially in these uncertain times, can we create a future horizon beyond the coming winter and 2023, which everyone fears in some way? Caution would be an easy and safe solution, but to succeed, businesses should be able to look further ahead. Future-oriented thinking as a tool for strategic business development and innovation - are we using it?
18.30

Ohjelma päättyy

TUNNELMIA EDELLISESTÄ TAPAHTUMASTA

PALAUTETTA EDELLISESTÄ TAPAHTUMASTA


"Hienoa että Berggren on ottanut roolin mielipidevaikuttajana! Loistavaa!"

"Brändin yhdistäminen oli oiva veto! Lisää tätä!"

"Asiaosuus mukavan napakka, verkostoitumiselle riittävästi aikaa."

BERGGREN FUTURE FORUM  - INVESTOI TULEVAISUUTEEN NYT

BERGGREN FUTURE FORUM 2022

AIKA: Keskiviikko 12.10.2022 klo 14.45-18.30
PAIKKA: virtuaalinen

Ilmoittaudu mukaan täyttämällä viereinen lomake. Saat henkilökohtaisen osallistumislinkin lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoja tarvittaessa: anu.flink@berggren.fi 

Ilmoittautuminen virtuaalitapahtumaan