WEBINAARI: Tavaramerkkien käyttönäyttö

 

Aika: tiistai 12.9.2023 klo 9.00 - 10.00
Paikka: online

Tavaramerkin arvo kasvaa käyttämällä - mutta osaatko todistaa merkkisi käytön?

Tavaramerkin rekisteröinti on ehdottoman tärkeää, mutta se on vasta hyvä alku. Tavaramerkkirekisteröinnin ja sen antaman kielto-oikeuden voi menettää, jos merkin käyttöä ei pysty tarvittaessa todistamaan. Vaatimus voi tulla eteen yllättäenkin ja silloin on usein kiire. Tavaramerkinhaltijan onkin tärkeää valmistautua mahdollisimman hyvin käytön todistamiseen jo etukäteen säännöllisesti näyttöä keräämällä.

Joskus näyttöä merkin käytöstä sekä samalla tunnettuudesta voidaan tarvita jo ennen rekisteröintiä. Kun lähtökohtaisesti erottamiskyvytön eli esim. tuotetta tai palvelua kuvaileva tunnus halutaan rekisteröidä, on osoitettava, että merkki on saavuttanut erottamiskyvyn käytön kautta.

Tässä webinaarissa lakimiehemme Jenni Ihalainen ja Siiri Rajapuro keskittyvät erityisesti tavaramerkin käyttönäyttövaatimukseen sekä eri tilanteisiin, joissa näyttöä voidaan vaatia. He tarjoavat hyödyllisiä vinkkejä siitä, millaista näyttöä merkin käytöstä tulisi kerätä. Lisäksi webinaarissa esitellään mielenkiintoisia oikeustapauksia, jotka valottavat käyttönäytön merkitystä käytännön tilanteissa.

Webinaari on maksuton.

Lisätietoja webinaarista: anu.flink@berggren.fi 

Ilmoittaudu mukaan webinaariin!