TYÖSUHDE­KEKSINNÖT

Webinaarisarja 
15.3. / 14.4. / 10.5.

Tervetuloa seuramaan Työsuhdekeksinnöt –webinaarisarjaa, jossa käymme läpi aihetta eri näkökulmista. Käsittelemme muun muassa keksintöoikeuksien siirtymistä, korvauksia ja riitoihin liittyviä oikeuskäytäntöjä. Tervetuloa mukaan!

OSA 1. Keksintöoikeuksien siirtyminen työsuhteessa ja sen ulkopuolella | Pidettiin 15.3.2023, linkki tallenteeseen saatavilla ilmoittautumalla

Tässä työsuhdekeksintöjä käsittelevässä webinaarissa saat tiiviin infopaketin siitä, miten varmistetaan keksintöoikeuksien siirtyminen työntekijältä työnantajalle ja miten siirto tapahtuu, kun kyseessä on keksintö, jossa keksijä ei olekaan työntekijä, ja mitä on hyvä ottaa huomioon.

Webinaarissa käydään läpi:
•    Miten oikeudet keksintöön tulee siirtää keksijältä työnantajalle?
•    Kuinka keksintöoikeuksien siirto eroaa, jos keksijä ei ole työsuhteessa?


OSA 2. Työsuhdekeksintökorvaukset | Perjantai 14.4.2023 klo 9.00-10.00

Tässä työsuhdekeksintöjä käsittelevässä webinaarissa kerromme työsuhdekeksintölain vaatimuksista keksinnöistä maksettaville korvauksille ja miten niitä voidaan yrityksessä hallita.  

Webinaarissa käydään läpi:
•    Työsuhdekeksintölain vaatimukset keksintökorvauksille
•    Muut keksintökorvauksia maksettaessa ja määritettäessä huomioitavat seikat
•    Käytännön esimerkkejä keksintökorvausten käsittelystä


OSA 3. Työsuhdekeksintöriidat | Keskiviikko 10.5.2023 klo 9.00-10.00

Tässä työsuhdekeksintöjä käsittelevässä webinaarissa kerromme esimerkkejä oikeuskäytännöstä ja työsuhdekeksintölautakunnan ratkaisuista.  

Webinaarissa käydään läpi:
•    Työsuhdekeksintöjä koskevien riitojen yleisiä lähtökohtia ja lainsäädäntöä
•    Esimerkkejä oikeuskäytännöstä
•    Esimerkkejä työsuhdekeksintölautakunnan ratkaisuista

Puhuja Suvi Julinilla on laaja-alainen kokemus immateriaali- ja teknologiaoikeudesta. Suvi neuvoo asiakkaitamme erityisesti IPR-riita- ja hakemusasioissa niin tavaramerkkien, mallien kuin patenttien osalta, tekijänoikeudellisissa kysymyksissä sekä sopimus-, työsuhdekeksintö- ja tietosuoja-asioissa. Suvi on erikoistunut erilaisiin kaupallisiin sopimuksiin, kuten ICT- ja lisenssisopimuksiin, hallinnollisiin menettelyihin ja riita-asioihin sekä tuotteiden ja palveluiden kaupallistamiseen ja kansainvälistymiseen liittyviin strategisiin kysymyksiin.

 

Webinaarit järjestetään kolmena aamuna kello 9.00 alkaen ja kesto on n. 60 minuuttia. Voit ilmoittautua kerralla kaikkiin osiin, tai valita haluamasi osuudet.

Ilmoittaudu mukaan jättämällä yhteystietosi. Saat henkilökohtaisen osallistumislinkin ennen tapahtumaa. Vaikka et pääsisikään mukaan live-esitykseen, ilmoittaudu joka tapauksessa mukaan saadaksesi tallenteen jälkikäteen.

Webinaarit ovat maksuttomia.

Lisätietoja tarvittaessa: anu.flink@berggren.fi

Ilmoittaudu mukaan webinaariin!