WEBINAARI: Verkkotunnusriidat – Miten puolustaa oikeuksiasi verkkotunnusten väärinkäytöltä?

 

Aika: tiistai 26.9.2023 klo 9.00 - 10.00
Paikka: online

Verkkotunnukset eli domain-nimet ovat lähtökohtaisasti vapaasti rekisteröitävissä, mikä helpottaa omia tavaramerkkejä vastaavien tunnusten rekisteröintiä, mutta mahdollistaa myös vilpilliset rekisteröinnit. Domain-rekisteröintien riitautukseen perustetut riidanratkaisumenettelyt tarjoavat oikeuksienhaltijalle oikeudenkäyntimenettelyyn verrattuna nopeaa ja tehokasta oikeussuojaa.

Kerromme webinaarissa tuomioistuinmenettelyn ulkopuolisista verkkotunnusriitojen ratkaisumenettelyistä ja esittelemme viimeaikaisten kokemustemme ja ratkaisukäytännön pohjalta erilaisia tilanteita, joissa vilpillisiin verkkotunnusrekisteröinteihin on ollut mahdollista puuttua.

Webinaarissa kerromme mm.:

  • Mitkä ovat keskeisimmät verkkotunnusriitojen ratkaisumenettelyt?
  • Miten saat tiedon mahdollisesti oikeuksiasi loukkaavista verkkotunnuksista?
  • Minkälaisiin verkkotunnuksiin on mahdollista puuttua?
  • Viimeaikaisia kokemuksiamme ja ratkaisukäytäntöä verkkotunnusriidoista.

Tässä webinaarissa asiantuntijana on lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies Atte Karineva. Tavaramerkkien lisäksi Atella on erityisosaamista liittyen verkkotunnuksiin, ja hän on viime aikoina osallistunut useisiin verkkotunnuksia koskeviin riitoihin, kuten UDRP (Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy) ja URS (Uniform Rapid Suspension System) -riidanratkaisumenettelyihin sekä kansallisiin menettelyihin Suomessa.

Webinaari on maksuton.

Lisätietoja webinaarista: anu.flink@berggren.fi 

Ilmoittaudu mukaan webinaariin!