Lääketieteellinen teknologia ja immateriaalioikeudet

Lääketieteelliset innovaatiot

Onko käsillä teknologinen innovaatio, jonka patentointi kiinnostaisi, mutta et tiedä voiko lääketieteellisiä menetelmiä, ohjelmistoja, laitteita tai tuotteita suojata?

Arveluttavatko lääketieteellisen teknologian, esim. diagnostisten laitteiden tai terveysteknologian, tuotevastuukysymykset?

Haluaisitko hyödyntää lääketieteellistä innovaatiotasi, mutta et ole varma siitä, loukkaisitko jonkun toisen oikeuksia?

Lääketieteelliset sovellukset ovat vahvasti säänneltyjä ja reguloituja. Sääntely voi osaltaan vahvistaa suojaa vaikeuttamalla kilpailijoiden mahdollisuuksia esimerkiksi kiertää suojausta.

Lääketieteen ja terveyden alojen teknologiaan ja juridiikkaan perehtyneet asiantuntijamme auttavat ja tukevat kaikissa immateriaalisiin oikeuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Varmista kilpailuetusi ja oikeutesi

Johtaminen

Autamme lääketieteelliseen teknologiaan liittyvän innovaatiosi osaksi IPR-strategiaasi, jotta saat keksinnöstäsi irti koko sen kilpailuetupotentaalin.

Suojaaminen

Omien oikeuksien suojaaminen on IPR-strategian kulmakivi. Oli sitten kyse uudesta laitteesta, innovatiivisista tuoteominaisuuksista, uusista materiaaleista/yhdisteistä tai tunnettujen yhdisteiden toisesta tai kolmannesta lääketieteellisestä käytöstä. Me autamme aineettomien oikeuksiesi tunnistamisessa ja suojaamisessa.

Riskienhallinta

Lääketieteelliseen teknologiaan liittyvät innovaatiot voivat saada jopa kansanterveydellisiä mittasuhteita. Koska kyse on niin tärkeästä alasta, yllättävilläkin tahoilla voi olla liiketoimintasi kannalta merkityksellisiä oikeuksia. Autamme lääketieteellisen teknologian IPR-riskien havaitsemisessa, analysoinnissa ja hallinnassa.

Hyödyntäminen

Jos haluat lisensoida tai myydä lääketieteelliseen teknologiaan liittyviä – tai muita – immateriaalioikeuksiasi, autamme niiden arvioinnissa ja kaupallistamisessa.

Sopimusjuridiikka

Lääketieteen ja farmakologian aloilla on paljon suuria yrityksiä ja konsortioita. Lisäksi kansalliset ja kansainväliset sopimukset ja lääkärin oikeus hoitaa potilaitaan tuovat liiketoimintaan lisää ulottuvuuksia. Sopimusten suhteen on siis syytä olla valppaana. Autamme määrittelemään ja laatimaan liiketoimintaasi tukevat sopimukset.

Konfliktit

Aktiiviset suuret toimijat, sääntelyn tuoma vahva patenttisuoja sekä alati kasvava intressi lääketieteen sekä terveyden seurannan ja edistämisen sovellutuksiin voivat lisätä riitatilanteiden riskiä. Kannattaa olla varautunut oikeudenloukkauksiin ja kiistoihin oikeuksien laajuudesta. Autamme riitatilanteiden arvioinnissa ja puolustamme oikeuksiasi, myös lääketieteellisen teknologian suhteen.

Ota yhteyttä

Virtaharju_neliö

Outi

Virtaharju

Seppo-Kilpelainen

Seppo

Kilpeläinen