Skip to main content

Loukkausanalyysit

Patenttien loukkausanalyysi on menettely, jossa arvioidaan, rikkooko tietty tuote, menetelmä tai teknologia voimassa olevan patentin oikeuksia.

Patenttien loukkausanalyysi on menettely, jossa arvioidaan, rikkooko tietty tuote, menetelmä tai teknologia voimassa olevan patentin oikeuksia. Tämä analyysi on erityisen tärkeä yrityksille jotka epäilevät, että joku muu rikkoo heidän patenttinsa oikeuksia.

Jos loukkausanalyysi paljastaa mahdollisen loukkauksen, yritys voi päättää  kuinka vie asiaa eteenpäin esim. onko valmis antamaan lisenssin tai tahtooko kieltää patentin mukaisen käytön.

On tärkeää huomata, että patenttien loukkausanalyysi on monimutkainen prosessi, joka vaatii teknistä ja juridista asiantuntemusta. Siksi yritysten on suositeltavaa konsultoida patenttiasiamiehiä tai asianajajia suorittamaan tämä analyysi.

Miksi loukkausanalyysi kannattaa tehdä?

  • Omien oikeuksien asianmukainen ja aktiivinen valvonta: Kun ymmärrät, mitä patenttisi kattavat ja seuraat aktiivisesti markkinoita, voit puuttua nopeasti mahdollisiin loukkauksiin. 

  • Oman IPR:n vahvuuden ja arvon ymmärtäminen: Loukkausanalyysin avulla voit paremmin ymmärtää patenttisi vahvuuksia ja heikkouksia. Tämä tieto voi olla arvokasta esimerkiksi lisenssineuvotteluissa.

  • Mahdollinen faktapohjainen neuvottelu kilpailijan kanssa: Jos havaitset, että kilpailijasi loukkaa patenttiasi, voit käydä faktapohjaisia neuvotteluja heidän kanssaan. Tämä voi johtaa oikeusjuttujen välttämiseen, sopimuksiin tai muihin ratkaisuihin, jotka ovat molempien osapuolten edun mukaisia.

Mika Pinolehto

IPR Business Manager, Patenttiasiamies

Kuinka voimme auttaa?

Jos sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa palautetta, tiimimme on valmis auttamaan!

Ota yhteyttä