Skip to main content
Uutiset

Global Brands 500 -lista – mikä on arvokkain brändi? Entä vahvin?

15.6.2015

Sisällysluettelo
    Berggren

    Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

    Kansainvälinen konsulttiyhtiö Brand Finance julkaisi kevään alla Brand Finance Global 500 -listan maailman arvokkaimmista ja toisaalta vahvimmista brändeistä. Vuonna 1996 perustetun Brand Financen tavoite on kaventaa kuilua markkinoinnin ja rahoituksen välillä.

    Brand Finance Global 500 -listan kärjessä dominoivat tunnetut ICT-yhtiöt. Kirkkaana ykkösenä arvokkaimpien sarjassa loistaa Apple, joka säilyttää ja jopa vahvistaa paikkaansa maailman arvokkaimpana brändinä. Tittelin maailman vahvimpana brändinä nappaa sen sijaan Lego (sijoittuen sijalle 382), ylittäen viime vuoden voittajan Ferrarin.

    Arvokkaimpien brändien Top 10 -listalla vain yksi brändi ICT-alan ulkopuolelta

    Maailman arvokkaimman brändin listalla seuraa Applen perässä Samsung, Google, Microsoft ja Verizon, joiden brändien arvo on kasvanut neljän ja kahdentoista prosentin välillä. Listan sijalla 10 oleva Walmart on ainut toimija ICT-alan ulkopuolelta. Yhtiö, joka kerran oli maailman tunnetuin brändi, on pudonnut rankingissa vaikka kasvoikin neljällä prosentilla viime vuodesta. Walmartin ennustetaan putoavan top 10 -joukosta ensi vuonna.

    Sosiaalisen mediat tunnetuimmat brändit kasvaneet nopeimmin

    Nopeimman kasvun ovat tehneet uudet brändit kuten Twitter, jonka brändin arvo nousi jopa 185 % eli 4,4 miljoonaan dollariin. Twitterin kasvuun vaikuttaa yhtiön uudelleenjärjestely, joka tekee Twitterin käytöstä helpomman varsinkin uusille ja epätutuille käyttäjille. Twitter on myös markkinoinut itseään uutiskanavana, jossa voi olla vuorovaikutuksessa kuluttajan kanssa isojen reaaliaika-tapahtumien aikana kuten Superbowlin ja olympialaisten.

    Facebook seuraa Twitterin perässä 146 %:n kasvulla sijoittuen paikalle 30. Facebookin brändiarvo ylitti 24 miljoonaa dollaria ja käyttäjämäärä nousi yli 200 miljoonalla 1,4 miljoonaan.

    Kiinalaiset listalle päässeet brändit verkkokauppa- tai teknologiayhtiöitä

    Kiinalaisia brändejä on vuoden aikana tullut markkinoille runsaasti lisää, ja tämä näkyy myös tutkimuksessa. Baidu, kiinalainen verkkopalveluyritys, parhaiten tunnettu samannimisestä hakukoneestaan, on ensimmäistä kertaa sijoittunut 100 arvokkaimman brändin joukkoon sijalle 86. Yhtiön brändin arvon kasvu oli viime vuonna 161 % ja nykyinen brändiarvo on 13,3 miljardia dollaria. Kiinalaisia kasvavia teknologiayhtiöitä löytyy listalta muitakin, kuten esimerkiksi Alibaba sekä listatulokas JD.com, joka - kuten moni muu uusi kiinalainen teknologiayhtiö - hyödyntää kiinalaisen verkkokaupan räjähdysmäistä kasvua.

    Listalla löytyy myös vanhoja brändejä kuten Disney ja edellä mainittu Lego, jotka osoittavat, että hyvin hoidetut brändit sekä strateginen markkinointi tuottavat tulosta. Disneyn Frozen tuotti viime vuonna yli 1 miljardia dollaria, ja Legon viehätysvoima ylittää sukupolvia vedoten sekä tyttöihin että poikiin.

    Top 10 arvokkaimmat brändit:
    1. Apple
    2. Samsung
    3. Google
    4. Microsoft
    5. Verizon
    6. AT&T
    7. Amazon.com
    8. General Electric
    9. China Mobile
    10. Walmart

    Top 10 vahvimmat brändit:
    1. Lego
    2. PWC
    3. Red Bull
    4. McKinsey
    5. Unilever
    6. L'Oréal
    7. Burberry
    8. Rolex
    9. Ferrari
    10. Nike

    Lähde: Brand Finance/Global Brands 500

    Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

    Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.