Skip to main content
Blogi

Tekoälyä vai älyn käyttöä

17.11.2017

Sisällysluettelo
    Heikki Kinnunen

    Kirjoittaja vastaa Berggrenin liiketoiminnan kehityksestä ja strategian toimeenpanosta. Hänen erityisosaamista on liiketoimintastrategioiden ja -mallien määrittäminen sekä niiden toimeenpanon suunnittelu ja toteutus. Hän ymmärtää myös laajasti digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämistä liiketoiminnan kehittämisessä.

    Koneoppiminen, tekoäly tai robotiikka! Nämä ovat tämän päivän ajankohtaisimpia teemoja yrityselämässä. Ne ovat kaikkien huulilla ja aiheestakin. Ovatko nämä uuden teknologian tuomat mahdollisuudet ajamassa ihmisen osaamisen ja kyvykkyyden ohi? Toivottavasti eivät. Mielestäni uudet teknologian tuomat mahdollisuudet on asetettava liiketoiminnassa oikeaan rooliin vahvistamaan organisaation kyvykkyyttä ja tehokkuutta palvella asiakkaita entistä paremmin.

    Olen saanut olla töissä yli 20 vuoden ajan mahtavassa tiimissä Suomen johtavassa IPR-asiantuntija-yrityksessä Berggrenillä. Meillä on runsaasti syvällistä IPR-osaamista; eri teknologian alueiden patenttiasiamiehiä, IPR-lakimiehiä, IPR Business -konsultteja ja IPR-prosessit läpikotaisin tuntevia IPR-assistentteja. Tässä ympäristössä haluamme myös ennakkoluulottomasti hyödyntää uutta teknologiaa, mutta nimenomaan siksi, että saamme upeiden osaajiemme kyvykkyydestä ja osaamisesta parhaimman hyödyn asiakkaillemme.

    Uusi teknologia tulee nopeasti digitalisoimaan liiketoiminnan prosessit ja toimintamallit sekä tuomaan monenlaisia uusia mahdollisuuksia asiantuntijatyöhön. Se lisää myös asiantuntijaliiketoiminnan globaalia kilpailua tuoden verkon kautta erilaiset asiantuntijapalvelut uudella tavalla tehokkaasti saataville. Tässä kehityksessä on tärkeää olla ennakkoluulottomasti mukana.

    Asiantuntijayrityksen menestyksen keskiössä on kuitenkin myös jatkossa oikea osaaminen. Tekoäly ei kykene ymmärtämään tuotekehittäjän päässä oleva ideaa ja kirjoittamaan siitä yrityksen liiketoiminnan kannalta osuvaa patenttihakemusta, vaan tarvitaan osaavan tiimin teknistä ja liiketoiminnallista osaamista. Yritysten liiketoiminnassa IPR-asiat ovat jatkossa yhä strategisimpia ja niiden ratkaisemisessa tarvitaan yhä monipuolisempaa osaamista ja uudenlaista, rohkeaa yhdessä tekemistä. Uusi teknologia tulee tuottamaan näiden haasteiden ratkaisemiseen tarkempaa, ajantasaista ja analysoitua tietoa ja mahdollistaa samalla tehokkaan, osallistavan prosessin.

    IPR-ala etenee siis todella mielenkiitoiseen suuntaan. On upea mahdollisuus olla mukana tekemässä huomisen IPR-alaa.

    Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

    Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.