Skip to main content
Blogi

Yrityksen kansainvälistyminen ja IPR-strategia – mitä asioita tulisi ottaa huomioon yrityksen kansainvälistyessä?

28.11.2016

Sisällysluettelo
    Berggren

    Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

    Innovatiiviset yritykset hakevat kasvua uusien tuotteiden ja konseptien luomalla uudella liiketoiminnalla, jossa useimmilla toimialoilla yritysten markkinat ovat globaalit. Kansainvälistyminen tuo mukanaan mahdollisuuksien lisäksi myös riskejä, jotka tulee tunnistaa ja hallita aktiivisin toimin.

    Boston Consulting Groupin tutkimuksen mukaan pohjoismaiden kilpailukyky on heikentynyt aiemmasta ja suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten olisi asetettava kasvu etusijalle tuloskunnon ylläpitämiseen ja kehittämiseen tulevaisuudessa. (23.11.2016 julkaistu Nordic Agenda 2017 –raportti http://media-publications.bcg.com/Nordic-Agenda-2017.pdf) Ratkaisuna tähän trendiin on kehotettu yrityksiä ottamaan etunojaa ja rohkeasti hakea kasvua ja uskaltaa ottaa riskejä liiketoiminnassa.

    heidi-blogi-950x633

    Kun yritys hakee kasvua maailmalta, pitää myös IPR-asiat suunnitella kuntoon jo aikaisessa vaiheessa. Kriittisiä menestystekijöitä kasvavan liiketoiminnan kannalta ovat kilpailukentän ymmärtäminen riskienhallinnan näkökulmasta, yrityksen liiketoimintaan suhteutettu suojausstrategia oman kilpailuedun ja brändin vahvistamiseksi aidosti globaalisti ja toisaalta myös immateriaalioikeuksien aktiivinen johtaminen huomioiden IPR-omaisuuden hyödyntäminen tukemaan kasvavaa liiketoimintaa.

    IPR muistilista:

    • Tunnista riskit ja tiedä oma toiminnanvapautesi
    • Suojaa omat erottumistekijäsi kilpailuedun saavuttamiseksi
    • Johda IPR-omaisuuttasi aktiivisesti

    Tärkeä asia maailmalla on uskoa omaan tekemiseen, mutta myös olla valveutunut kilpailijoiden toiminnasta. Investoinnit immateriaalioikeuksiin ovat usein taloudellisesti merkittäviä ja ne tuleekin tehdä suhteutettuina yrityksen liiketoimintaan. Onneksi aihe on nähty kriittisenä menestystekijänä myös valtion taholta ja vetoapua asioiden kuntoon saattamiseksi on saatu uusilla rahoitusmahdollisuuksilla esimerkiksi Tekesin suunnalta. Rahoituksilla yritys voi ostaa ulkopuolista apua hoitaa myös nämä liiketoiminnan kannalta kriittiset asiat kuntoon ja keskittää resurssit yrityksen ydinosaamisalueille.

    Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

    Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.