Skip to main content

Tavaramerkin suojaaminen ja puolustaminen

Rekisteröinnillä varmistat yksinoikeutesi tavaramerkkiin

Berggrenin asiantuntijoiden avulla voit suojata tavaramerkkisi kustannustehokkaasti, saaden sille parhaan mahdollisen suojan Suomessa, EU:n laajuisena tai kansainvälisesti. Ilman oikeanlaista suojausta brändisi on altis kopioinnille, ja sen puolustaminen voi olla sekä hankalaa että kallista. Ilman suojausta brändisi arvo heikkenee.

Tavaramerkin arvo kasvaa käyttämällä

Tiesitkö, että jos merkkiä ei käytä tietyn, esimerkiksi viiden vuoden ajanjakson aikana, se on kumottavissa? Berggrenin brändinsuojauksen asiantuntijat neuvovat sinua merkkisi oikeanlaisesta käytöstä, joka vahvistaa tavaramerkkisi arvoa eikä vesitä sitä. Jotta rekisteröintisi pysyy voimassa, huolehdimme kanssasi merkin käyttönäytön keräämisestä.

Puolusta tavaramerkkiäsi

Jos tavaramerkkiäsi loukataan, niin Berggrenin kokeneet EU-tavaramerkkiasiamiehet ja juristit hoitavat vuosien kokemuksella loukkausarviot ja tavaramerkkisi puolustamisen Suomessa ja kansainvälisesti. Tehokkaan puolustautumisen kivijalka on oman tavaramerkin vahva rekisteröinti, sen oikeanlainen käyttö ja johdonmukainen käyttönäytön kerääminen.

Milla Lehtoranta

Lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies, Tiiminvetäjä

Palvelumme

Tavaramerkin suojaaminen ja puolustaminen on olennaista yrityksen identiteetin ja maineen säilyttämiseksi, varmistaen, että ainutlaatuiset logot, nimet ja symbolit pysyvät yksinoikeudella yrityksen käytössä.

Berggren_toimistokuvat2023_1920x1080px–85

 

Varmista, että tavaramerkkisi käyttö ei loukkaa toisten oikeuksia

 • Onko tavaramerkkisi käytettävissä ja rekisteröitävissä? Onko tavaramerkkisi erottamiskykyinen vai liian kuvaileva?
 • Berggrenin asiantuntijat tekevät vuosien kokemuksella selkeän riskiarvion valitsemasi nimen käytettävyydestä ja rekisteröitävyydestä yrityksesi liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti niissä maissa, joissa käytät merkkiäsi.
 • Tilaa riskiarvio ja identtisyystutkimus – ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Rekisteröi tavaramerkkisi, jotta varmistat yksinoikeuden brändiisi

 • Berggrenin brändinsuojauksen asiantuntijat tekevät liiketoimintasi tarpeiden mukaisen tavaramerkkihakemuksen Suomessa, EU-tavaramerkkinä ja/tai kansainvälisesti 
 • Berggrenin asiantuntijat varmistavat, että tavaramerkkisuojasi kattaa kaikki tarvittavat tavarat ja palvelut nyt ja yrityksesi toiminnan kehittyessä ja neuvovat myös, esimerkiksi missä muodossa tavaramerkkisi kannattaisi suojata.
 • Berggrenin asiantuntijat huolehtivat tavaramerkkiäsi vastaavan domain-nimen rekisteröinnistä samalla kun suojaat tavaramerkkisi.


Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Mitä tavaramerkin rekisteröinti maksaa?

 • Ota yhteyttä Berggrenin brändinsuojauksen asiantuntijoihin, jotka tekevät sinulle kustannustehokkaan tarjouksen tavaramerkkisi rekisteröimisestä nykyistä ja suunniteltua liiketoimintaasi vastaavasti ja merkin käytettävyyden ja rekisteröitävyyteen riskiarviosta (identtisyystutkimuksesta).  

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Pidä tavaramerkkisi vahvana valvomalla oikeuksiasi

 • Kun tavaramerkkisi on rekisteröity, on huolehdittava siitä, ettei kukaan muu rekisteröi tai käytä samaa tai samankaltaista tavaramerkkiä samanlaisille tuotteille tai palveluille. Berggren tarjoaa brändisi puolustamiseen tavaramerkkivalvontapalvelun, jonka avulla voidaan tarvittaessa puuttua samanlaisiin tavaramerkkihakemuksiin nopeasti ja tehokkaasti.
 • Domainvalvonta täydentää tavaramerkkivalvontaa. Domainvalvonta tuo esiin muiden rekisteröimiä domain-nimiä, jotka sisältävät oman tavaramerkkisi ja joihin voidaan tehokkaasti puuttua.
 • Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Käytä tavaramerkkiäsi oikein ja kerää merkkisi käytöstä näyttöä

 • Tiesitkö, että jos merkkiä ei käytä tietyn, esimerkiksi viiden vuoden ajanjakson aikana, se on kumottavissa? Berggrenin brändinsuojauksen asiantuntijat neuvovat sinua merkkisi oikeanlaisesta käytöstä, joka vahvistaa tavaramerkkisi arvoa eikä vesitä sitä. Jotta rekisteröintisi pysyy voimassa, huolehdimme kanssasi merkin käyttönäytön keräämisestä.
 • Varaa meiltä käyttönäyttö-workshop – ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Varaudu puolustamaan tavaramerkkiäsi

 • Jos tavaramerkkiäsi loukataan, niin Berggrenin kokeneet juristit ja EU-tavaramerkkiasiamiehet hoitavat vuosien kokemuksella loukkausarviot ja tavaramerkkisi puolustamisen Suomessa ja kansainvälisesti
 • Tehokkaan puolustautumisen kivijalka on oman tavaramerkin vahva rekisteröinti, sen oikeanlainen käyttö ja johdonmukainen käyttönäytön kerääminen.


Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Tavaramerkin ylläpito - eBerggren Renewals Tool

Tarjoamme tavaramerkkirekisteröintien ylläpitämiseen ja uudistamiseen palveluratkaisun, jossa yhdistyvät helppokäyttöinen digitaalinen työkalu ja asiantuntijoidemme konsultointi.

eBerggren Renewals Tool -palvelussa voit helposti tarkastella ja ilmoittaa, mitkä tavaramerkkirekisteröinnit uudistetaan ja mihin merkkeihin on mahdollisesti tulossa muita samanaikaisesti tehtäviä toimenpiteitä kuten haltijanmuutoksia. eBerggren Renewals Tool -palvelussa saat kustannusarvion seuraavan vuoden tavaramerkkiuudistuksista budjetointia varten.

 

Ota yhteyttä asiantuntijaamme

Ota yhteyttä

Milla Lehtoranta

Lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies, Tiiminvetäjä

Paula Sailas

Lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

Hannu Halmetoja

Lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies

Kuinka voimme auttaa?

Jos sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa palautetta, tiimimme on valmis auttamaan sinua!

Ota yhteyttä