Tavaramerkin suojaaminen ja puolustaminen

Palvelumme

Tavaramerkki on elinkeinotoiminnassa käytettävä erottamiskykyinen merkki, esimerkiksi sana, logo, ääni tai tuotteen/pakkauksen erottuva ulkoasu. Tavaramerkki erottaa tuotteet/palvelut kilpailijoiden tuotteista/palveluista. Tavaramerkin rekisteröiminen on edullinen ja varmin tapa pitää huolta siitä, että brändiisi tehdyt investoinnit koituvat yrityksesi – eikä kilpailijasi- hyväksi. Jos jätät tavaramerkkisi suojaamatta, on se altis kopioinnille ja kopioon puuttuminen ilman rekisteröintiä on vaikeaa ja kallista.

Tavaramerkki suojataan rekisteröimällä se siinä maassa tai alueella jossa sitä käytetään. Suomalaiselle yritykselle vaihtoehtoina ovat yleensä liiketoiminnan tarpeiden mukaan joko suomalainen tavaramerkki tai kaikki EU-maat kattavat EU- tavaramerkki. Useita EU:n ulkopuolisia maita voidaan suojata kansainvälisen tavaramerkkirekisteröinnin avulla, jonka kautta voidaan nimetä yrityksen liiketoiminnan kannalta tärkeät maat.

ARVIO TAVARAMERKIN REKISTERÖINNILLE

Tarjoamme sinulle 24/7 mahdollisuuden arvioida tavaramerkkirekisteröinnin kustannuksia haluamallasi maantieteellisellä alueella.

Laskurissa tekemäsi hinta-arvion jälkeen sinulla on mahdollisuus pyytää tarkempi kustannuslaskelma. Asiantuntijamme määrittävät nykyistä ja suunniteltua liiketoimintaasi vastaavan suojan tarpeen ja laativat sinulle kustannustehokkaan, kansainvälisen ehdotuksen tavaramerkin rekisteröimiseksi huomioiden mm. tarvittavan tavara- ja palveluluokkien määrän.

Laadukkaan tavaramerkkirekisteröinnin ydin on perusteellisesti ja asiantuntemuksella laadittu, täsmällinen, tarpeeksi laaja tavara- ja palveluluokitus, joka kattaa kaikki tarvittavat tavarat ja palvelut nyt ja yrityksen toiminnan kehittyessä sekä laajentuessa.

Siirry hinta-arvio tavaramerkistä 24/7 -sivulle

 

Tavaramerkkin_hintalaskuri_1300 px

{

Tarjoamme valmiit ratkaisut

Ennakkotutkimukset

Ennen tavaramerkkihakemuksen tekemistä ja ennen tavaramerkin käyttöä on tärkeää tehdä ennakkotutkimukset siitä, ettei kukaan muu ole rekisteröinyt samaa tai samankaltaista tavaramerkkiä samoille tuotteille/palveluille. Tällaisella riskianalyysilla varmistat merkkisi käytettävyyden etukäteen ja vältät mahdolliset kalliiksi tulevat loukkausriidat, jos joku on jo rekisteröinyt vastaavan tavaramerkin samoille tuotteille/palveluille. Berggren Brands& Designs kokeneet asiantuntijat tekevät vuosien kokemuksella nopeasti riskianalyysin ja ennakkotutkimukset yrityksesi liiketoiminnan tarpeiden mukaisesti ja annamme selkeän riskianalyysin valitsemasi nimen käytettävyydestä ja rekisteröitävyydestä.
Huolehdimme ammattitaidolla myös saatujen arvokkaiden tavaramerkkirekisteröintien ylläpidosta ja uudistuksesta.

Tavaramerkin arviointi

Tarpeeksi laaja ja liiketoiminnan erityispiirteet huomioiva tavara- ja palveluluettelo on hyvän tavaramerkkihakemuksen perusta. Luettelo määrittää jatkossa merkin suoja-alan ja luettelon nimikkeiden sanamuoto on ratkaisevassa asemassa. Luetteloa ei voida laajentaa myöhemmin muutoin kuin uudella hakemuksella.
 
Berggren Brands& Designs kokeneet asiantuntijat varmistavat, että tavaramerkkisuojasi kattaa kaikki tarvittavat tavarat ja palvelut nyt ja yrityksen toiminnan kehittyessä sekä laajentuessa. Asiantuntijamme neuvovat myös, missä muodossa tavaramerkkisi kannattaisi suojata – esimerkiksi sanana vai logona.

Käyttönäyttö

Kattavien tavaramerkkien suojaamiseen ja puolustukseen liittyvien palveluiden ohella tarjoamme asiakkaillemme muun muassa tavaramerkin käyttönäyttö-workshopin, jossa muun muassa ohjeistamme oikeanlaisen käyttönäytön dokumentoinnissa ja neuvomme myös tavaramerkin oikeanlaisessa käytössä. Palveluihimme kuuluvat myös muut esimerkiksi tavaramerkkeihin liittyvät yrityksesi tarpeiden mukaan räätälöitävät koulutukset.

Tavaramerkin uudistaminen

Voimassa olevat tavaramerkkirekisteröinnit oikeilla tavara- ja palveluluokituksilla ja oikeissa maissa ovat keskeinen osa brändiomaisuuden hallinnointia..

Berggren Renewals Tool -palvelussa asiakas voi helposti tarkastella ja ilmoittaa, mitkä brändisalkkuun liittyvät tavaramerkkirekisteröinnit uudistetaan ja mihin merkkeihin on mahdollisesti tulossa muita samanaikaisesti tehtäviä toimenpiteitä kuten haltijanmuutoksia. 

{

Ota yhteyttä

Milla-Lehtoranta

Milla

Lehtoranta

Paula-Sailas

Paula

Sailas

hannu_halmetoja_bolg_author

Hannu

Halmetoja