Skip to main content

Keksinnön patentointi

Patentoi keksintösi Berggrenin asiantuntemuksella

Yrityksen liiketoiminnan menestymiseen vaikuttaa keskeisesti sen kyky erottua markkinoilla ja luoda pysyvää kilpailuetua tarjoamissaan tuotteissa ja palveluissa. Yrityksen henkilöstön tekemien tai yrityksen hankkimien keksintöjen suojaaminen patenteilla yrityksen liiketoiminnan edellyttämässä laajuudessa on tärkeää silloin kun ne vahvistavat kilpailuetua tai lisäävät toimintavapautta. Hyvänä lähtökohtana patentointiin voidaan pitää sitä, että keksinnön suojaamisella saavutetaan selkeää etua markkinoilla.

 

Miksi valita Berggren?

 • Teknologinen osaaminen: Ajantasaista ja juuri oikeaa teknologista tietotaitoa keksintöjesi patentointiin.

 • Kehittyneet palvelumallit: Erittäin pitkälle kehitetty palvelukonsepti patentointiin maailmanlaajuisesti.

 • Asiantuntijat lähelläsi: Kokeneet ammattilaisemme palvelevat sinua kattavasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

 • Globaali kumppaniverkosto: Laadukas ja tehokas yhteistyöverkosto tukenasi muualla maailmassa.

 • Räätälöity asiakastiimi: Kokoamme sinulle tiimin, joka yhdistää teknologian ja patentoinnin huipputason osaamiseen sekä laajaan kokemukseen IPR-asioiden johtamisesta ja liiketoiminnan hyödyntämisestä.

 

Ota askel kohti innovaatioittesi maailmanlaajuista suojaa – Berggren on kumppanisi matkalla menestykseen!

Mika Laajalahti

VP of Berggren Patents, Eurooppapatenttiasiamies

Yleistä patentoinnista

Berggren 6-2023 blogikoko_61

 

Patentti lyhyesti

Patentti suojaa keksinnön teknisen toteutuksen.

 • Patentin kohteena voi olla tuote, laite ja/tai menetelmä, joka on uusi, keksinnöllinen ja ratkaisee teknisen ongelman.
 • Patentin kohteena voi myös olla tietokoneohjelma, silloin kun tietokoneohjelma on osa teknistä ratkaisua ja on lisäksi uusi ja keksinnöllinen.

Patenttisuoja perustuu patenttivaatimuksiin sekä niiden tulkitsemiseksi annettuun selitykseen ja piirustuksiin. Tämän vuoksi on tärkeää, että keksintö on tarkasti määritelty, huomioiden sekä keksinnölliset yksityiskohdat, teknisen ympäristön että muut elementit, jotka vaikuttavat keksinnön kokonaistoteutukseen.

Patenttihakemus tulee tehdä ennen keksinnön julkistamista.

Mistä kustannukset muodostuvat?

Patenttihakemuksen laatimisen ja jättämisen kustannukset muodostuvat keksinnön määrittelystä, patenttihakemuksen laatimisesta, viranomaisen käsittelymaksuista sekä asiantuntijapalvelustamme.

On hyvä huomioida, että patenttihakemuksen jättämisen jälkeen patenttivirasto tutkii hakemuksessa määritellyn keksinnön patentoitavuuden, ja tämän tutkinnan aikana varsin tyypillisesti saatavat välipäätökset ja niihin laaditut vastineet aiheuttavat lisäkustannuksia hakemusprosessissa. Patentin myöntämisen jälkeen myös mm. mahdolliset väitteet (kolmansien tahojen yritykset kaataa patentti) voivat nostaa patentoinnin kokonaiskustannusta. Lisäkustannuksia voi syntyä valuuttakurssien ja virallisten maksujen muutoksista.

 

 

Patenttipalvelumme

Berggrenin patenttitiimi koostuu kokeneista patenttiasiamiehistä ja IP-spesialisteista. Tiimillämme on Suomen laajin osaaminen eri tekniikan aloilta. Eurooppapatenttiasiamiesten ohella tiimissämme on Kiinan, UK:n, Saksan ja USA:n patenttivirastoissa pätevöityneitä patenttiasiamiehiä.

Patenttiasiamiehemme auttavat hahmottamaan keksintösi suojaamisen mahdollisuudet. Näin saat asianmukaisen suojan ja varmistat keksinnöstä saatavat hyödyt.

 • Mietimme yhdessä kanssasi liiketoimintasi näkökulmasta, mitä voi ja kannattaa suojata.
 • Käymme läpi suojaukseen vaikuttavat seikat, kuten uutuus, keksinnöllisyys, tekniset piirteet, kansainvälinen ulottuvuus.
 • Hoidamme patentointiprosessin kotimaassa sekä kansainvälisesti liiketoimintasi edellyttämässä laajuudessa.
 • Jos patenttiasi loukataan, hoidamme ammattitaidolla myös loukkausarviot ja patentin puolustamisen.

 

IP-spesialistimme hoitavat patentointiprosessiin liittyvät muodollisuudet.

Mitä menetät jos et suojaa keksintöasi?

Jos et suojaa keksintöäsi, saatat kohdata seuraavia riskejä ja haittoja:

 • Kopioinnin uhka: Muut voivat vapaasti kopioida ja käyttää keksintöäsi ilman korvausta sinulle.
 • Menetetyt rojaltit: Jos aiot myydä tai lisensoida keksintöäsi, patentin puute saattaa merkittävästi vähentää tai estää täysin potentiaaliset tulojen lähteet.
 • Vaikeutunut rahoituksen saanti: Monet sijoittajat ja rahoittajat pitävät patentteja ja muita immateriaalioikeuksia tärkeänä arvon mittarina, joten patentin puute saattaa tehdä yrityksesi tai ideasi vähemmän houkuttelevaksi sijoituskohteeksi.
 • Kilpailijoiden etumatka: Kilpailijasi voivat hyödyntää keksintöäsi omaksi eduksi ja saada markkinoilla etumatkan.
 • Oikeudelliset haasteet: Ironista kyllä, jos et patentoi keksintöäsi ja joku muu tekee samanlaisen keksinnön ja patentoi sen, he saattavat haastaa sinut oikeuteen käytöstäsi, vaikka olisit keksinyt sen ensin.
 • Vaikeutunut neuvotteluasema: Patenttisuojaus antaa voimakkaamman neuvotteluaseman esimerkiksi lisenssisopimuksissa tai yhteistyökumppanuuksissa.
 • Brändin ja maineen heikkeneminen: Ilman asianmukaista suojaa yrityksen brändi ja maine voivat kärsiä, kun asiakkaat näkevät samanlaisia tuotteita kilpailijoilta.
 • Menetetty mahdollisuus monopoliasemaan: Patentti antaa sinulle yksinoikeuden keksintöösi tietyksi ajaksi, mikä estää muita toimimasta samalla alueella.
 • Kun kaksi henkilöä kehittää itsenäisesti saman keksinnön, molemmat voivat yrittää patentoida sen. Jos alkuperäinen keksijä ei ole vielä jättänyt patenttihakemusta, toinen henkilö voi teoriassa yrittää patentoida keksinnön ensin. Kansainväliset erot patenttijärjestelmissä voivat myös johtaa saman keksinnön patentointiyrityksiin eri maissa. Patenttiviranomaiset arvioivat, kenen hakemus hyväksytään, ja on tärkeää, että alkuperäinen keksijä jättää hakemuksen ajoissa ja varustettuna kaikilla tarvittavilla todisteilla keksinnön alkuperästä.

Kun otetaan huomioon nämä riskit, on tärkeää harkita vakavasti keksintöjen suojauksen mahdollisuuksia ja etuja.

eBerggren_blogikuva

Hinta-arvio patenttihakemuksesta

Tarjoamme sinulle 24/7 mahdollisuuden arvioida keksinnöllesi laadittavan patenttihakemuksen kustannuksia.

eBerggren® -laskurissa tekemäsi hinta-arvion jälkeen sinulla on mahdollisuus pyytää tarkempi kustannuslaskelma. Asiantuntijamme määrittelevät nykyistä ja suunniteltua liiketoimintaasi palvelevan patenttisuojan tarpeen ja laativat sinulle kustannustehokkaan ehdotuksen patentointiprosessin aloittamisesta haluamallasi markkina-alueella.

Siirry laskuriin

Kuinka voimme auttaa?

Jos sinulla herää kysyttävää tai haluat antaa palautetta, tiimimme on valmis auttamaan!

Ota yhteyttä