Skip to main content
Blogi

Berggrenin oikkarit- keitä he ovat?

26.9.2022

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Berggrenin IPR Legal Traineet eli tuttavallisemmin “oikkarit” ovat osa-aikaisia oikeustieteen opiskelijoita, jotka auttavat juristeja ja IPR-spesialisteja monipuolisissa työtehtävissä.

  Berggrenillä on tällä hetkellä neljä oikkariharjoittelijaa. He työskentelevät pääasiassa Helsingin toimistolla kahdesta kolmeen päivään viikossa. Työvuoroista oikkarimme sopivat joustavasti keskenään, mikä mahdollistaa myös opintojen suorittamisen töiden ohella. He ovat kaikki tutustuneet IPR-alaan mm. tutkintoon kuuluvilla kursseilla ja pääsevät Berggrenillä syventämään osaamistaan.

  Berggrenillä heidän työtehtäviinsä kuuluu mm. asiakkaiden tavaramerkkien ja domainien säännöllinen valvonta, ennakkotutkimusten tekeminen uusista tavaramerkeistä, oikeudelliset selvitystyöt IPR:iin liittyvistä asioista, käyttönäytön hankkimista tavaramerkeistä, käännöstyöt sekä uutiskirjeen ja erinäisten esitysten valmistelu. Oikkarit avustavat tarvittaessa myös muissa toimistotehtävissä.

  Oulusta kotoisin oleva Riku Hevosmaa on oikkaritiimimme uusin tulokas. Riku aloitti työskentelyn Berggrenillä toukokuussa 2022. Hänelle on kertynyt aiempaa kokemusta IPR-alasta opintojen sekä aiemman harjoittelupaikan myötä. ”Nykymaailmassa IPR:ää näkee käytännössä joka paikassa, mikä tekee alasta todella mielenkiintoisen”, Riku kertoo. Työssään hän pitää kehittymisen ja oppimisen mahdollisuuksista, mukavista työkavereista sekä työn itsenäisyydestä.

  Aada Tolvanen ja Roosa Niklander aloittivat Berggrenillä samaan aikaan tammikuussa 2022. Sekä Aadan että Roosan kiinnostus IPR-alaa kohtaan heräsi yliopiston kursseilla ja aiempien työtehtävien parissa. ”Mielenkiintoista on alan dynaaminen luonne, jonka myötä ajan hermolla pysyminen on tärkeää”, Aada kertoo. Työssään haastavimpina piirteenä he pitävät ajoittain kiireellistä aikataulua sekä oikeudellisia selvitystehtäviä, joihin liittyen löytyy vähän oikeuskäytäntöä tai kirjallisuutta. Parasta työssä Roosan mielestä on mukava oikkaritiimi ja monipuoliset työtehtävät. ”On myös mahtava päästä työskentelemään itseä kiinnostavan oikeudenalan parissa ja oppia siitä jatkuvasti uutta”, Roosa toteaa.

  Krista Tervas opiskelee Helsingin oikeustieteellisessä viidennettä vuotta. Krista on ollut harjoittelijana Berggrenillä kahteen otteeseen. Hän liittyi oikkaritiimiin alun perin toukokuussa 2021 kunnes hän lähti vaihto-oppilaaksi Ruotsiin keväällä 2022. Palattuaan Suomeen hän jatkoi töitä Berggrenillä eli hän on viihtynyt Berggrenillä yhteensä jo lähes vuoden. Työssään hänkin korostaa hyvien työkavereiden tärkeyttä ja sopivan haastavia työtehtäviä, joiden kautta saa kehittää osaamistaan monipuolisesti.

  Berggrenillä työskentelee tällä hetkellä useampi entinen oikkari, joka on saanut valmistumisen jälkeen IPR-juristin roolin tutusta ympäristöstä.

  oikkarit_2022

   

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.