Skip to main content
Blogi

GREIP® ehdolla vuoden 2017 IPR-innovaatiopalkinnon saajaksi

8.1.2018

Sisällysluettelo
  Jatta Toro

  Berggrenin aineettoman omaisuuden johtamiseen kehittämä GREIP®-palvelu on ehdolla vuoden 2017 IPR-innovaatiopalkinnon saajaksi. GREIP®-tiimiläiset ovat syystäkin otettuja ja innoissaan. Palkinnon saaja valitaan äänestystulosten perusteella, joten nyt on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä 12.1.2018 mennessä tästä! Voittaja julkistetaan 26.1.2018 IPR-gaalassa. Tässä yhteydessä ja vuoden juuri vaihduttua on hyvä hetki muistella vuotta 2017 - mistä kohokohdista olemme ylpeitä? Entä millaisia uusia kujeita vuosi 2018 tuo tullessaan?

  GREIP®-palvelu on Berggrenin vuonna 2010 lanseeraama SaaS-pohjainen aineettoman omaisuuden johtamiseen tarkoitettu palvelu. Asiakas voi käyttää palvelua turvatusti ajasta ja paikasta riippumatta, joko selaimella tai mobiili-sovelluksella. Vastaavaa palvelua ei ole tarjolla muilla eurooppalaisilla asiamiestoimistoilla. Tavoitteemme on tehdä GREIP®-palvelun avulla aineettomasta omaisuudesta näkyvämpi ja ymmärrettävämpi osa asiakkaan liiketoimintaa. Mielestäni olemme siinä hyvin onnistuneetkin: viimeisen parin vuoden aikana olemme saaneet yli kaksinkertaistettua asiakkuuksiemme määrän, sekä saaneet ensimmäisiä ulkomaisia asiakkuuksia ja yhteistyökumppaneita. Tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti kansainvälistä menestystarinaa!Vuoden 2017 kohokohdat

  Vuonna 2017 tavoitteenamme oli suunnata kansainvälisille markkinoille. Vuosi olikin erittäin onnistunut: liikevaihtoluvuissa pääsimme ennätyslukemiin, saimme merkittävän sveitsiläisen asiakkuuden ja ison saksalaisen asiamiestoimiston yhteistyökumppaniksi. Mielestäni kolme merkittävintä kasvuamme vauhdittanutta kohokohtaa olivat:

  1. Tuotteistaminen ja tuotekehitys markkinoita ja asiakkaiden toiveita kuunnellen

  Suomalaisten asiakkaidemme ja ulkomaisten asiamieskumppaniemme toiveena on, että Greip®-palvelu kommunikoisi saumattomammin heidän käyttämiensä eri järjestelmien kanssa. Siksi kehitimme asiamiehille ja heidän asiakkailleen uuden GREIP® eService-tuotteen, jonka uskomme edistävän myös GREIP® Complete-päätuotteemme pääsyä kansainvälisille markkinoille. Lähdimme myös rakentamaan GREIP® API-rajapintaa, jota voidaan hyödyntää edellä mainittujen GREIP®-tuotteiden kytkeytymisessä eri tahoihin, kuten asiamiesten, vuosimaksuoperaattorien, hakukonetoimittajien ja virastojen järjestelmiin.

  2. Tapahtumat ja onnistuneet kv-yhteistyökuviot

  Tullakseen tunnetuksi Suomen ulkopuolella, näkyvyyttä pitää saada mm. osallistumalla IPR-alan tapahtumiin. Viime vuonna GREIP® olikin mukana kahdessa eri kansainvälisessä tapahtumassa – Tanskassa järjestetyssä Nordic IPR Forumissa ja Münchenissä järjestetyssä IP Service Worldissä. Jälkimmäisessä pidimme myös yhteisen puheenvuoron asiakkaamme Tamperen Teknillisen Yliopiston (TTY) kanssa Innovaatioiden johtamisesta. Lisäksi pidimme GREIP® Complete-asiakkaillemme käyttäjäfoorumin, jossa mm. asiakkaamme CRFHealth, VTT ja TTY kertoivat käyttäjäkokemuksistaan. Alustavasti saimme sovittua myös yhteistyöstä erään suuren saksalaisen asiamiestoimiston sekä hakutyökalutarjoaja Minesoftin kanssa. Lisäksi vuosimaksuoperaattoreista suurimpien kanssa puhuttiin mahdollisuudesta rakentaa integraatioita järjestelmiemme välille.

  3. GREIP®-tiimin vahvistaminen

  Ketterän GREIP®-tiimin osaamisessa ainutlaatuista on mielestäni se, että emme ole pelkästään softatoimittaja, vaan ymmärrämme myös substanssia eli IPR:ää. Osa meistä on myös työskennellyt teollisuudessa asiakkaan puolella, mikä auttaa asiakkaiden tarpeiden ymmärtämisessä ja kyvyssä puhua samaa kieltä.

  Viime vuonna kokeneesta IT- ja IPR-alan asiantuntijasta Anna Backmanista tehtiin GREIP®-kehitystiimin vetäjä ja hän on onnistuneesti lanseerannut tiimin käyttöön ketterän kehityksen menetelmiä sekä kehittänyt GREIP®-palvelun roadmappiä ja sen seurantaa. Lisäksi Berggrenillä patenttiasiamiehenä työskentelevä Friederike Weber natiivina saksan puhujana aloitti GREIP®-palvelun kääntämisen saksaksi, mikä edesauttaa palvelun vientiä Keski-Euroopan markkinoille.

  Uusi vuosi, uudet kujeet vuonna 2018

  Vuosi 2018 tuo mukanaan lisää vauhtia kansainvälistymiseen. GREIP®-tiimi odottaa innolla uutta alkuvuodesta aloittavaa liiketoimintajohtajaa rakentamaan tiimin kanssa yhdessä GREIP®-palvelusta kansainvälistä menestystarinaa. Yhteistyökumppaniemme kanssa on luvassa myös asiakastapaamisia ympäri Eurooppaa. Suomalaisia asiakkaita ei ole kuitenkaan unohdettu - jatkamme GREIP® Complete-palvelun systemaattista kehittämistä ja pidämme asiakkaisiimme entistä tiiviimmin yhteyttä. Lisäksi järjestämme alkuvuodesta suomalaisille asiamiehille oman käyttäjäfoorumin. Näillä eväin, toivotan menestyksekästä Uutta Vuotta 2018 ja käykäähän äänestämässä meidät vuoden 2017 IPR-innovaatioksi tästä!

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.