Skip to main content
Blogi

IPR-talon pitkäaikaiset asiakassuhteet syntyvät positiivisista asiakaskokemuksista

6.9.2017

Sisällysluettelo
  Taru Kallio-Nyholm

  IPR:t, brändit, design, kasvu, innovaatiot, strategia, myynti ja asiakkaat – tässä asioita, jotka lähellä sydäntä ja osaamista.

  Menestyvä yritys on riippuvainen positiivisesta asiakaskokemuksesta. Yritykset kilpailevat samoista asiakkaista ja asiakkaalla on tänä päivänä yhä enemmän odotuksia. Asiakaskokemus on myös merkittävä osa-alue yrityksen strategiassa ja sillä on paljon laajempi merkitys kuin asiakastyytyväisyydellä. Asiakaskokemus on asiakkaan muodostama käsitys yrityksestä, siihen liittyvistä mielikuvista, erilaisista kohtaamisista, tiedoista ja jopa tunteista.

  Asiakaskokemuksella on tärkeä merkitys alasta riippumatta. Kilpailukykyisen yrityksen on pohdittava, millä tavalla se kohtaa asiakkaansa ja miten asiakaskokemus muodostuu positiiviseksi. Tämä tapahtuu kuuntelemalla asiakasta sekä ymmärtämällä asiakkaan tarpeita. Seurauksena yrityksen kilpailukyky vahvistuu ja asiakas suosittelee yritystä.

  IPR-alalla lisäarvon luominen on tärkeää

  IPR-alalla asiakas vaatii tehokasta ja asiantuntevaa palvelua. Asiakkaiden liiketoimintaympäristön globalisoituessa ja kilpailun kiristyessä innovaatioiden ja IPR:n merkitys kasvaa ja samalla asiakkaan päätöksenteko monimutkaistuu. Asiakkaat edellyttävät IPR-talolta huippuosaamista, merkittävää lisäarvon tuottamista ja tehokkaasti tuotettuja palveluita. Positiiviseen asiakaskokemukseen liittyy aina syvällinen ymmärrys asiakkaan liiketoiminnasta ja siitä, mitkä IPR-palvelut tuovat aitoa lisäarvoa yrityksille.

  Positiivinen asiakaskokemus on monen yrityksen elinehto, IPR-talo ei poikkea tästä. Onnistuneen asiakaskokemuksen avulla luodaan pitkäaikaisia asiakassuhteita, joissa asiakas saa IPR-talosta strategisen kumppanin liiketoiminnan kasvuun ja kehittämiseen. Positiivista asiakaskokemusta vahvistetaan menemällä lähelle asiakasta, ymmärtämällä asiakkaan ostoprosessi, liiketoiminnan tarpeet sekä yrityksen tapa toimia. Voisikin sanoa, että silloin kun IPR-talo kykenee tarjoamaan asiakkaalle saumatonta palvelua ja tuo ratkaisuillaan lisäarvoa yritystoimintaan, on asiakasta kuultu ja ymmärretty.

  Tyytyväinen asiakas haastaa IPR-palvelutarjoajaa

  Positiivinen asiakaskokemus syventää asiakassuhdetta ja tuo myös IPR-talolle puhdasta kilpailuetua. Tyytyväinen asiakas haastaa IPR-taloa kehittämään palveluitaan yhä paremmin asiakkaan omaa liiketoimintaa tukeviksi. Asiakkaan käsitys hänelle luodusta lisäarvosta on positiivisen palvelukokemuksen lähtökohta. Ja juuri tyytyväisen asiakkaan kanssa asiakassuhdetta on mahdollista syventää.

  taru-blogi-kuva-750x329

   

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.