Skip to main content
Blogi

Kiitos menneestä vuodesta – mitä uutta uusi vuosikymmen tuokaan tulleessaan

29.1.2020

Sisällysluettelo
  Sakari Värilä

  Luon arvoa ja energiaa, joskus uutta rytmiäkin, asiakkaideni liiketoimintaan erityisesti patenttien ja patentteihin liittyvien hankkeiden kautta mm. ohjelmistotekniikan, sähkötekniikan ja fysiikan osa-alueilla.

  On aika katsella hieman mennyttä vuotta taaksepäin ja todeta, että mahtuipa vuoteen taas upeita kohtaamisia asiakkaittemme ja eri sidosryhmiemme kanssa. Kiitämme vilpittömästi kaikkia toiminnantäyteisestä vuodesta 2019 ja teemme kaikkemme ollaksemme odotuksienne arvoisia myös 2020.

  Erityiset kiitokset kaikille asiaskastyytyväisyyskyselyymme vastanneille. Saimme paljon positiivista palautetta mm. luotettavuuden, reagointiaikojen ja asiantuntijoidemme tavoitettavuuden osalta. Kehityskohtina tunnistimme esimerkiksi konsultatiivisten palvelujemme ja asiakasrajapinnassa tapahtuvan tiimityön kehittämisen. Erityisen maininnan ansaitsee asiakastyytyväisyyskyselyssä saamamme NPS-suositteluindeksi 60, joka on kansainvälistä huipputasoa ja kelpaa referenssiksi toimialalla kuin toimialalla! On mahtavaa kuulla, että olemme asiakkaidemme suosittelun arvoisia.
  Vastataksemme asiakkaidemme odotuksia jatkossakin, otamme kaiken saamamme palautteen kiitollisina vastaan ja keskitymme alkaneena vuonna yllämainittujen asioiden kehittämiseen monien muiden kehitysprojektien ohella.

  Suomen talouskasvu on jatkui vaatimattomana 2019 ja ennusteiden perusteella hidastuu entisestään alkaneena vuonna. Samansuuntaisia ilmiöitä on myös havaittavissa Euroopan ja muun maailman talouskasvun kohdalla. Matalasuhdanne- ja lama-aikoina innovaatiotoiminta kuitenkin kukoistaa, sillä hankalat ajat vaativat uudenlaista ja luovaa ajattelua. Me olemme havainneet tämän myös asiakaskunnassamme; yritykset ovat innovoineet uusia, vaihtoehtoisia tapoja tehdä asioita entistä tehokkaammin esimerkiksi teknologian avulla. Vastaavista syistä on syntynyt myös kokonaan uusia yrityksiä. On hienoa olla mukana tässä kehitystyössä sekä seurata yritysten kekseliäisyyttä ja periksiantamattomuutta.

  Uudet ideat ja luovuus ovat immateriaalioikeuksien (IPR) polttoainetta. IPR:n menestyksekäs muuntaminen yrityksen kilpailueduksi vaatii raudanlujaa syväosaamista sekä monipuolisen tietotaidon lisäksi myös suunnitelmallisuutta ja kokemusta, eikä vähiten ns. kokonaisnäkemystä. Berggrenin tarjoama ja ammattilaiset ovat tässä suhteessa poikkeuksellinen kokonaisuus; meiltä löytyy jo nyt ratkaisu ja osaamista useimpiin IPR-tarpeisiin Suomessa ja ulkomailla. Tulemme lanseeraamaan uusia palveluita jo edellä mainittujen konsultatiivisten palveluiden lisäksi mm. oikeuksienvalvontaan alkaneena vuonna sekä myös toimimaan palveluntarjoajana uusissa yhteistyöhankkeissa tarkasti valittujen kumppanien kanssa. Tästä esimerkkinä kansainvälisen toimintamme palveluiden ja yhteistyöverkoston kehittämiseen perustettiin vuoden 2019 aikana Global Business Development -yksikkö, jonka työn eräänä tarkoituksena on maksimoida ulkomaisen yhteistyökumppaniverkostomme hyvä hinta-laatu-suhde. Näistä tuloksista asiakkaamme saavat nauttia esimerkiksi entistä sujuvamman yhteistyön muodossa.

  Uusi vuosikymmen on hyvä aloittaa positiivisten tulosten innoittama monien kehitysprojektien edetessä jo kovaa vauhtia. On mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea me ja asiakkaamme saavat aikaan tämän vuoden ja vuosikymmenen aikana.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.