Skip to main content
Blogi

Lahjoitusyhteistyö Itämeren hyväksi – Berggren BSAG:n kumppaniksi

31.3.2021

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Mitä me Berggrenillä voisimme tehdä Itämeren ja ympäristön hyväksi? Tätä mietittiin keväällä 2021 yhdessä Baltic Sea Action Groupin kanssa ja inspiroivien keskustelujen tuloksena syntyi Berggrenin ja BSAG:n välinen lahjoitusyhteistyö, jossa yhdistyvät säätiön Itämeri-työn mahdollistaminen ja yhteinen oppiminen.

  Innovaatiot ovat meidän ydinliiketoimintaamme ja niitä tarvitaan myös globaalien ilmasto- ja ympäristöhaasteiden ratkaisemisessa. Halusimme tarjota parasta osaamista ilmasto- ja ympäristöhaasteita ratkoville asiakkaillemme, ja auttaa omia asiantuntijoitamme myös ymmärtämään näitä teemoja.

  Aloitimme Berggrenin kanssa jo keskustelut immateriaalioikeuksien roolista haasteiden ratkaisemisessa sekä tasapainoilusta riittävän innovaatiosuojan ja kestävän kehityksen kiireellisten vaatimusten välillä. Totesimmekin, että tällaista keskustelua pitäisi käydä entistä enemmän asiantuntijoiden välillä ja on tärkeää huomioida eri näkökulmat. Uskomme voivamme oppia toisiltamme paljon yhteistyömme edetessä”, kertoo BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt.

  Parhaimmillaan uusi keksintö voi uudistaa olemassa olevia rakenteita ja muuttaa järjestelmää välittömän vaikutuksen lisäksi. Luonnon omaa toimintaa seuraamalla on mahdollista löytää kestäviä ja ympäristöä kunnioittavia toimintaperiaatteita myös ihmisen keksintöihin.

  Haluamme BSAG:ssa olla vaikuttamassa siihen, että käännämme suunnan ekosysteemeitä tuhoavasta toiminnasta uudistavaan Liiketoiminnalla ja innovaatioilla on tässä työssä aivan ratkaiseva rooli. Innovaatiot fiksusti muotoilemalla ja luonnon älyä mukaillen voimme auttaa Itämerta, ilmastoa ja maapalloa laajemminkin,” BSAG:n toimitusjohtaja Michaela Ramm-Schmidt innostuu kertomaan.

  Berggreniläiset kokevat BSAG:n toiminnan tärkeänä osana Itämeren suojelua. Uskomme, että jokainen yksilö ja yritys, toimialasta riippumatta, voi omalla toiminnallaan vaikuttaa positiivisesti ympäristön tilaan. BSAG:n edistämät lukuisat projektit ja hankkeet vievät konkreettisella tavalla ympäristöasioita ja -tietoisuutta eteenpäin. Lisäksi BSAG:n Berggrenille tarjoama tietotaito antaa paitsi Berggrenille itselleen myös välillisesti Berggrenin asiakkaille uusia keinoja kehittymiseen ja menestykseen ympäristön ehdoilla ja myös sen hyväksi,” kertoo Sakari Värilä, VP of Customer Success, Berggren.

  Itämerta voi auttaa monella tavalla ja kaikkia tarvitaan. BSAG:lla ei ole mittavaa pääomaa, joten toimimme itse hankkimamme rahoituksen turvin. Yritysten lahjoitukset muodostavat taloutemme kriittisen selkärangan. Lämmin kiitos Berggrenille lahjoituksesta, joka on tärkeä toimintamme mahdollistaja, toteaa Michaela Ramm-Schmidt.

  BSAG on vuonna 2008 perustettu itsenäinen säätiö, jonka tavoite on Itämeren hyvän ekologisen tilan saavuttaminen muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa. BSAG:n toiminta perustuu yhteistyön virittämiseen eri toimijoiden välillä. BSAG toimii saattamalla yhteen tieteentekijöitä ja päättäjiä, aktivoimalla yrityksiä löytämään ja toteuttamaan ratkaisuja ja tuoden kaikki ne tahot yhteen, joiden panosta tarvitaan Itämeren pelastamiseksi.

  bsag

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.