Skip to main content
Blogi

Me välitämme verkkotunnuksista

19.12.2016

Sisällysluettelo
  Sarina Sandberg

  Sarina on domain-asioiden erityisasiantuntija.

  Verkkotunnuksella (engl. domain) tarkoitetaan osoitetta internetissä (esim. www.berggren.eu). Tuloksekas markkinointi- ja brändiviestintä edellyttää, että yrityksen omat digitaaliset markkinointisisällöt ja brändit löytyvät nopeasti, helposti ja asianmukaisesti internetistä. Verkkotunnukset toimivat sähköisinä globaaleina maineenrakentajina bittiavaruudessa. Verkkotunnus on yrityksen keskeinen työväline ja parhaassa tapauksessa yritykselle arvokasta kauppatavaraa – sekä luonnollisesti myös loukkauksille altista yrityksen aineetonta omaisuutta.

  Hyvä nyrkkisääntö on, että kun keksit idean ja suunnittelet sille brändielementit, selvitä jo ennen niiden julkaisemista myös ideasi markkinointiin tarvittavien verkkotunnusten saatavuus ja rekisteröi ne. Vapaana olevat verkkotunnukset päätyvät helposti ja nopeasti vieraisiin käsiin. Esimerkiksi kolmas taho ehti rekisteröidä verkkotunnuksen helsinkigarden.fi nimiinsä välittömästi Helsingin IFK:n jättimäisen Helsinki Garden -areenahankkeen julkistamisen jälkeen.

  globe-1290379__340-950x340

  Verkkotunnusmaailma on avartunut ja monipuolistunut – nykyisin yritys tai kuluttaja voi rekisteröidä päätteeltään uudenlaisia verkkotunnuksia. Samassa suhteessa ovat lisääntyneet myös väärinkäytökset ja loukkaustapaukset. Mitä arvokkaampi verkkotunnussalkku on liiketoiminnallesi, sitä suunnitelmallisemmin ja ennakoivammin sitä kannattaa rakentaa ja suojata.

  Verkkotunnusstrategian suunnitteluun, laadintaan, päivittämiseen, valvontaan ja tarvittaessa oikeuksien puolustamiseen kannattaakin investoida aikaa ja ottaa alan asiantuntija avuksi.

  Kirjoittaja toimii Berggrenillä domain-konsulttina.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.