Skip to main content
Blogi

Riitojen­ratkaisun seminaari­sarja

28.9.2023

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Järjestämme loka- ja marraskuun aikana liike-elämän riitojen ratkaisua käsittelevän seminaarisarjan. Aamiaisen lisäksi tarjoamme asiantuntijapuheenvuoroja sopimusriidoista, IPR-riidoista markkinaoikeudessa ja valikoituja ajankohtaiskatsauksia riidanratkaisun alalta.

  Päivä: Keskiviikko 11.10.2023 / 1.11.2023 / 29.11.2023
  Aika: 8.30 - 10.30
  Paikka: Berggren Oy, Helsingin toimisto (Eteläinen Rautatiekatu 10 A, 00100 Helsinki)
  Ilmoittaudu täältä mukaan!

  OSA 1, 11.10.2023 Sopimusriidat / Kaisa Fahllund & Matti Nousiainen

  Sopimusriitojen ennaltaehkäisy ja niihin varautuminen keskeisten sopimusehtojen valossa:

  • miksi sopimusriitoja syntyy?
  • riitojen ennaltaehkäisy ja niihin varautuminen sopimuksessa
  • esimerkkejä projektisopimusten näkökulmasta

  Erimielisyydestä riidaksi

  • käytännön ohjeita konfliktitilanteen hoitamiseksi ja omien oikeuksien turvaamiseksi sopimussuhteessa
  • neuvotteluratkaisu vai oikeudenkäynti?

  OSA 2, 1.11.2023 IPR-riidat markkinaoikeudessa / Suvi Julin & Matti Nousiainen & Jukka Palm

  Patenttioikeudenkäyntien erityispiirteitä

  • Esityksessä avataan patenttiriitoihin tyypillisesti liittyviä tapahtumainkulkuja, sekä käsitellään erilaisia prosessistrategiaan liittyviä tekijöitä myös oikeuskäytännön avulla.

  Ajankohtainen oikeuskäytäntö editiovelvollisuudesta ja todisteiden turvaamisesta patenttiriidassa 

  • Patenttiriidassa on tyypillistä, että vastapuolen hallussa on aineistoa, jolla on merkitystä patentin loukkauksen osoittamisessa. Kyse on esineen tai asiakirjan ”editiovelvollisuudesta” tai todistelun turvaamislain mukaisesta takavarikosta. Viimeisen 5 vuoden aikana markkinaoikeus on antanut useita ratkaisuja näistä asioista. Käymme tässä esityksessä läpi ajankohtaisen oikeuskäytännön.

  OSA 3, 29.11.2023 Ajankohtaista IPR -riidanratkaisun alalta / Suvi Julin &  Michael Nielsen & Atte Karineva

  Henkilötietojen tietoturvaloukkaukset – viimeaikaista käytäntöä

  • GDPR:n myötä henkilötietojen tietoturvaloukkauksista määrättävät hallinnolliset sakot puhuttavat paljon ja käytäntö kehittyy nopeasti Käymme läpi viimeaikaisia EU:n tietosuojaviranomaisten ratkaisuja. Lisäksi käymme läpi Vastaamo-tapauksen piirteitä sekä rikosoikeudellisesti että henkilötietojen käsittelyn kannalta.

  UPC – first observations

  • The new Unified Patent Court opened its doors on 1 June 2023, providing the possibility of pan-European enforcement and revocation of European patents in a single action for the first time. Now that the court has been open for a few months, we will look at some of the early decisions and trends that are starting to become visible.

  Verkkotunnusriidat – viimeaikaista ratkaisukäytäntöä

  • Verkkotunnusten eli domain-nimien väärinkäyttöä on viime aikoina noussut esiin kiihtyvällä tahdilla ja olemme hoitaneet useita asiakkaidemme verkkotunnusriitoja hyödyntäen tarkoitusta varten perustettuja riidanratkaisumenettelyjä. Käymme näiden kokemusten pohjalta läpi eri riidanratkaisumenettelyitä ja viimeaikaista oikeuskäytäntöä.

  Aamiaista on tarjolla klo 8.30 lähtien, ja itse ohjelma alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 10.30. Ilmoittaudu täyttämällä yhteystietosi oheiseen lomakkeeseen. Voit osallistua joko koko seminaarisarjaan tai yksittäisiin osiin.

  Tervetuloa kuulemaan lisää mielenkiintoisia puheenvuoroja IPR-alan riitojenratkaisusta. Tilaisuudet ovat maksuttomia. Tapahtumia ei striimata.

  Ilmoittaudu täältä mukaan!

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.