Skip to main content
Blogi

Tapaamisia, seminaareja ja kokkareita - niistä on kansainvälinen konferenssi tehty

21.5.2018

Sisällysluettelo
  Paula Sailas

  Lakimiehenä työskentelyn lisäksi neuvon asiakkaitamme heidän rekisteröinti-, sopimus- ja riita-asioissa, erityisesti liittyen tavaramerkkeihin, tekijänoikeuteen, mallioikeuksiin ja verkkotunnusasioihin. Olen aktiivisesti mukana useiden IPR-alan järjestöjen toiminnassa, ja esiintynyt useissa alaan liittyvissä julkaisuissa sekä osallistunut tapahtumiin sekä Suomessa että ulkomailla. Olen ollut mukana kansainvälisten järjestöjen kuten INTA:n ja FICPI:n toiminnassa yli kymmenen vuoden ajan.

  Mitä hyötyä on viettää joka toukokuussa viikko työmatkalla kansainvälisessä konferenssissa kalenteri neljäksi päiväksi aamusta yöhön täyteen buukattuna? Minäpä kerron, kun jokavuotinen INTA Annual Meeting on taas täällä 19. - 23.5. ja olen 10.910 (ennätysmäärä!) tavaramerkkeihin perehtyneen asiantuntijan joukossa oppimassa ja vaihtamassa kuulumisia tapaamisissa, seminaareissa ja kokkareilla Seattlessa, Yhdysvalloissa.

  Vaikka nykypäivänä on helppo hoitaa toimeksiannot nopeasti sähköpostilla mihin maailman kolkkaan tahansa, henkilökohtaisten tapaamisten merkitystä asiakaskokemuksessa ei voi mielestäni väheksyä. Kun on kerran tavannut Meksikon kollegan tai kiinalaiset yhteistyökumppanit, palvelun taso paranee ja onhan aina mukavampi viestiä henkilön kanssa, jonka on tavannut.

  Asiakkaiden etu mielessä maailmallakin

  Suomalainen yritys ja meidän asiakkaamme on tärkeä asiakas myös ulkomaisille kumppaneillemme. Berggrenillä varmistamme sen, että asiakkaamme saavat ulkomailtakin parasta palvelua, minkä vuoksi valikoimme tarkkaan ja kilpailutamme säännöllisesti oman asiamiesverkostomme. Suomesta on enemmän IPR-vientiä ulkomaille kuin mitä maailmalta tulee Suomeen. Useat suomalaiset pienemmätkin yritykset suojaavat kymmenissä maissa, joten me suomalaiset asiamiehet olemme kansainvälisesti erittäin ammattitaitoisia. Lisäksi sähköiset järjestelmämme ovat edellä monia maita, niiden virastoja ja toimistoja. Meitä suomalaisia asiamiehiä kuunnellaan ja mielipiteitämme arvostetaan. Berggren lähettää vuosittain runsaasti toimeksiantoja ulkomaisille kumppaneillemme, joten pystymme hyvin myös sopimaan pelisäännöistä mm. raportoinnin laadun ja hinnoittelun suhteen.

  Immateriaalioikeuksien suhteen vain muutos on varmaa. Viikoittain tulee uusia lakimuutoksia, uutta oikeuskäytäntöä ja uusia maita liittyy kansainvälisiin järjestelmiin. Kansainvälisen konferenssin lukuisat luennot tarjoavat tuoreinta tietoa ja niiden lisäksi parhaiten nyansseihin pääsee käsiksi nimenomaan face-to-face -keskusteluissa paikallisten asiamiesten kanssa. Kun tuntee keskustelukumppanin, ajatustenvaihto on syvällisempää myös jatkossa.

  Painopisteenä kontaktien luominen Aasiaan

  Tällä hetkellä Berggrenillä kansainvälisten konferenssimatkojemme yhtenä painopisteenä on luoda ja ylläpitää vahvat kontaktit Aasiaan ja saada sieltä parhaat käytännöt IPR-alan ammattilaisilta. Ajoissa laaditut suojaukset ovat luonnollisesti ensisijaisen tärkeitä, sillä käsittelyajat ovat esim. Kiinassa vielä pitkät ja oman yhteistyökumppanin kanssa ei ole helppoa päästä neuvottelupöytään ilman kiinankielistä tavaramerkkirekisteröintiotetta. Neuvoni onkin, että kannattaa pysyä kuulolla ja olla nopea!

  Kirsikkana kakun päällä pitkien palaveripäivien päätteeksi INTA:n iltakokkareilla pääsee juoksemaan juhlista toiseen, minglaamaan vielä vapaamuotoisemmin ja luomaan uusia tuttavuuksia. Vuonna 2004 vaihdoin ensimmäisessä INTA:ssani käyntikortin kokkareilla erään ulkomaisen kollegan kanssa ja viime vuonna sain häneltä toimeksiannon. Kaikkiin 10.000 kollegaan tutustuminen vienee vielä vuosia, mutta pikkuhiljaa hyvää tulee!

  inta_kollaasi_2018-400x335

  Kirjoittaja Paula Sailas on parhaillaan INTA-konferenssissa yhdessä kollegojensa Tarja Tchernychin ja Suvi Julinin kanssa.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.