Skip to main content
Uutiset

Alalla uusi Muotioikeuden Yhdistys ry palkittiin Vuoden IPR-innovaationa

3.2.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  -Viime vuonna perustettu Muotioikeuden yhdistys ry tekee muodin ja muotoilun juridiikkaa näkyvämmäksi suomalaisessa elinkeinoelämässä, Berggrenin mallioikeusasiamies Paula De Andrés Gómez kiittelee. Nyt näkyvyyttä tuli kertaheitolla lisää, kun IPR University Center palkitsi yhdistyksen Vuoden IPR-innovaatio -palkinnolla.

  Muodin, luksustuotteiden ja designin alalla liikkuvat miljardit – tarkastelipa suosiota designerin, muotitalon tai kuluttajan näkökulmasta. Miljardit liikkuvat myös alan immateriaalioikeudellisissa kysymyksissä: muoti- ja designbrändit ovat tuoteväärennösten, tavaramerkkiloukkausten ja muunlaisten IPR-riitojen keskiössä.

  deandres_uutinenkollaasi-800x619

  -Ns. muotioikeus on jo kauan sitten eriytynyt maailmalla omaksi kiinnostavaksi aihealueekseen ja yhdistänyt erilaisia asiantuntijoita. Suomessa Fashion Law nousi pinnalle erityisesti Heidi Härkösen oikeustieteiden alan pro gradun Muotioikeus: fashion law'n synty, ydin ja ongelmat (2013) myötä. Aihe sai paljon julkisuutta suomalaismediassa. Sittemmin Heidi Härkönen on perustanut suositun blogisaitin www.muotioikeus.com ja toimii nyt viime vuonna perustetun Muotioikeusalan yhdistys ry:n puheenjohtajana, Paula De Andrés Gómez selvittää.

  Berggrenillä mallioikeusasiamiehenä työskentelevä De Andrés Gómez on itse yksi uuden yhdistyksen hallituksen jäsenistä. Muita yhdistykseen kuuluvia Berggrenin asiantuntijoita ovat IPR-lakimiehet Paula Sailas ja Milla Lehtoranta.

  Yhdistys kaikille muotialan juridiikasta kiinnostuneille

  Muotioikeuden yhdistys ry (Finnish Fashion Law Association) välittää muotioikeutta koskevaa tietoa ja pyrkii tuomaan yhteen ihmisiä ja organisaatioita, jotka ovat kiinnostuneet muoti- ja designmaailmaa koskevista juridisista kysymyksistä. Yhdistykseen voi liittyä periaatteessa kuka tahansa.

  -Järjestämme seminaareja, koulutusta ja muunlaisia verkostoitumistilaisuuksia, tapahtumanjärjestelyistä vastaava De Andrés Gómez kertoo.

  Hänen mukaansa yhdistys on otettu ilolla vastaan.

  Palkinto IPR Gaalassa kertoo kysynnästä

  Jäsenmäärä on ensimmäisen toimintavuoden aikana kasvanut tasaisesti, mutta viimeistään 29.1.2016 järjestetyn IPR University Centerin IPR Gaalan jälkeen yhdistys nousi IPR-asiantuntijoiden tietoisuuteen. Yhdistys nimittäin palkittiin ensimmäistä kertaa Suomessa jaettavalla Vuoden IPR-innovaatio -palkinnolla.

  -Yhdistys nimettiin palkintoehdokkaaksi viime vuonna ja se sai eniten kannatusta yleisöäänestyksessä. Nähtävästi on koettu, että yhdistyksen tekemällä työllä on Suomessa kysyntää.

  Muita IPR Gaalassa jaettuja palkintoja olivat Vuoden 2015 IPR-henkilö, joksi valittiin oppimateriaaleja tuottava Pirkko-Liisa Haarmann sekä Vuoden 2015 IPR-teko, josta sai tunnustusta hallintoneuvos Niilo Jääskinen antamiensa IPR-aiheisten lausuntojen ansiosta toimiessaan EU-tuomioistuimen julkisasiamiehenä. Vuoden 2015 tekijänoikeusteko -palkinnon sai Raija Vahasalo, joka on entinen kansanedustaja ja Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja.

  Lisää aiheesta:
  Muotioikeuden Yhdistys ry:n www-sivu osoitteessa fashionlaw.fi
  Heidi Härkösen blogisivu: www.muotioikeus.com

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.