Skip to main content
Uutiset

Berggren Future Forum innosti ja yllätti!

7.10.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Berggren Future Forum kokosi torstaina 6.10.2016 Finlandia-talon Helsinki-saliin IPR-alan vaikuttajia ja visionäärejä. Lavalla kuultiin innostavia esimerkkejä innovaatioista ja tulevaisuuden näkymistä juontaja Maija Lehmusvirran johdolla.

  039-bergren-future-forum-2016-950x634

  Tilaisuuden avasi Berggren Groupin toimitusjohtaja Hannu Syrjälä kertomalla tulevaisuuden teknologiatrendeistä. Fearless Innovators of 2020-paneeli esitteli joukon rohkeita yrittäjiä. Työntekijälähettilyyden lanseeranneen Smarpin toimitusjohtaja Roope Heinilä, koko Suomen valloittaneen nyhtökauran äiti Maija Itkonen, maailman tehokkaimman sähköauton suunnitellut Pasi Pennanen ja kokenut kansainvälinen pelialan toimija Timo Soininen ovat huikeilla innovaatioillaan ja rohkealla johtamisellaan nostaneet yrityksensä nousukiitoon. Paneelikeskustelijat yllättivät kuulijat kertomalla hyvinkin avoimesti uratarinoitaan ja miten he itse rohkaisevat innovointiin omissa yrityksissään.

  - Innovointi on erilaista yrityksen eri vaiheissa. Kyky innovoida ei muutu koskaan, se vain muuttaa muotoaan, Maija Itkonen totesi.

  - Yrityksiin pitäisi luoda kulttuuri, jossa on jatkuvasti mahdollista kehittää uusia ideoita, Timo Soininen muistutti.

  Kaikki keskustelijat pitivät yhteiskunnalta saamaansa rahoitusta erittäin merkittävänä tekijänä yrityksen kehittämisessä. Paneelikeskustelun rohkeat yrittäjät kertoivat, etteivät he lähtökohtaisesti mieti pelkästään Suomen markkinoita, vaan suuntaavat ajatuksensa alusta pitäen myös kansainvälisille markkinoille.

  - Suunnitelmat skaalataan heti globaaleiksi eikä riskejä pelätä, Roope Heinilä selvensi ajatusmallia.

  Pasi Pennanen kiteytti ajatuksensa siitä, miten intohimo ohjaa oman alansa kovia tyyppejä. - Jos olet kilparadalla, parasta on olla nopein auto alla, ja nyt siitä pikkupojan haaveesta on tulossa totta.

  015-bergren-future-forum-2016-950x634

  Digitalisaation huippunimi Tero Ojanperä ja brittiläinen brändiasiantuntija Chris George (kuvassa alhaalla) olivat paikalla kertomassa mahdollisuuksista, joita kansainväliset markkinat tarjoavat yrityksille digitalisaation aikakaudella, ja miten niihin tulisi tarttua. Teron tulevaisuuteen suuntaavan puheenvuoron aiheina olivat mm. ajankohtainen 3D-tulostus sekä tekoälyn hyödyntäminen kasvavana trendinä.Chris muistutti kuulijoita brändin voimasta ja siitä, kuinka se antaa asiakkaalle lupauksen tietynasteisesta kokemuksesta.

  035-bergren-future-forum-2016-950x634

  PRH:n pääjohtaja Rauni Hagman esitti näkemyksensä siitä, miten Suomessa kasvatetaan aineettoman omaisuuden arvoa siten, että sillä on vaikuttavuutta eurooppalaisen kilpailukyvyn näkökulmasta. Hagman muistutti siitä, että aineeton omaisuus on yrityksen tärkein pääoma. Pääministeri Juha Sipilä toi tilaisuuteen kansallisen näkökulman yritysten ja koko Suomen kilpailukyvyn kasvattamiseen. Hän kertoi mm. lainsäädännön uudistuksista, ja miten ne ovat osana IPR-alan kehittämisessä.

  Keskustelu jatkui rennoissa merkeissä Berggren Future Forumin päättäneessä cocktailtilaisuudessa hyvän musiikin ja ruoan saattelemana. Berggren haluaa kiittää läsnäolijoita ja puhujia tilaisuuden onnistumisesta. Tästä on hyvä jatkaa juhlavuotta työn merkeissä!

  052-bergren-future-forum-2016-950x634 

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.