Skip to main content
Uutiset

Berggren Inc.: ensimmäinen kansallinen US-hakemus jätettiin asiakkaallemme Carbodeonille

10.11.2015

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Berggren on perustanut uuden tytäryhtiön Berggren Inc:in New Jerseyn osavaltioon. Uusi yritys on paikallisen asiantuntijansa, US-patenttiasiamies Susanne Somersalon toimesta jättänyt jo useita patenttihakemuksia USA:n patenttivirastoon.-Berggrenin asiakkaat saavat US-patentointipalvelua nyt myös suomeksi – ja kustannustehokkaasti, Somersalo lupaa.

  Jo pitkään Yhdysvalloissa asiamiestoimistoissa työskennellyt Susanne Somersalo on 1.10.2015 aloittanut Berggren Inc.:in palveluksessa. Somersalo on biokemiaan erikoistunut filosofian tohtori, joka on suorittanut myös Master of Intellectual Property Law ja Juris Doctor -tutkinnot Yhdysvalloissa.

  berggren_ulkomaille-800x487

  Somersalon tukikohtana on New Jersey, jossa toimii Berggrenin perustama tytäryhtiö, Berggren Inc.

  Uusi toimisto jo failausvauhdissa

  -Somersalo on heti aktiivisesti ottanut vetovastuun Berggren Inc.:in asiakastyöstä Hobokenissa, toimitusjohtaja Hannu Syrjälä kertoo.

  Uuden toimiston pystyttäminen paikalliseen toimistohotelliin sujui vauhdilla, sillä Berggrenin tietyt USA:n kansalliset PCT-jatkohakemukset odottivat jo jättäjäänsä. Yksi niistä oli asiakkaamme Carbodeonin PCT-jatkohakemus.

  Carbodeonilla nyt käytössä suomalainen US-asiamies

  -Carbodeon on pitkälti Yhdysvaltojen markkinoilla toimiva asiakkaamme, joka kehittää nanotimantteja ja niihin liittyviä sovelluksia. Käytännössä näillä kemiallisilla sovelluksilla parannetaan muovin kulutuksen kestävyyttä tai lämmönjohtavuutta, asiakkuudesta Suomessa vastaava Berggrenin patenttiasiamies Matias Björkman kertoo.

  -Somersalo on jo vuosia hoitanut US-asiamieskumppaninamme Carbodeonin US-hakemuksia. Hän otti tehokkaasti hoitaakseen myös Berggren Inc.:in ensimmäisen, USA:n patenttiviranomaiselle jättämän PCT-jatkohakemuksen, Björkman toteaa.

  Carbodeon on hoitanut patenttisalkkuaan huolella US-markkinalla jo kauan ja rakentanut vahvaa asemaa kilpailijoihinsa nähden.

  US-palvelua ilman välikäsiä

  -Carbodeonin hakemuksen sekä muutaman muun hakemuksen tiimoilta olen tehnyt jo monipuolista sisäistä konsultointia muille berggrenläiselle. Vaikka oma tekninen taustani on biologiassa, kemiassa ja biokemiassa, pystyn hoitamaan myös muiden tekniikan alojen hakemuksia tiiviin kollegiaalisen yhteistyön kautta, Somersalo toteaa.

  Somersalon konsultatiivinen osaaminen – erilaiset paikalliset selvitystyöt, US-virastojen käytännöistä kertominen, virastojen toimintatapojen ja tulkintojen ennakoiminen sekä tietysti perusteellisemmat IPR-analyysit – on mutkattomasti asiakkaidemme käytettävissä.

  -Etsin asiakkaillemme parhaiten sopivat reitit edetä patentointiprosessissa – vaihtoehtoja on useita.

  Berggren Inc:in ja Somersalon toiminnan painopisteenä on tarjota eurooppalaisille asiakkaillemme entistä suoraviivaisempaa ja kustannustehokkaampaa US-patentointipalvelua. Somersalolla on myös tukena IPR-assistentti, Oulusta käsin avustava Jaana Hietanen. Patentointiprosessin eri vaiheet hoidetaan alusta loppuun Berggrenin laadukkaassa sähköisessä työympäristössä.

  Somersalo tuntee hyvin USA:ssa toimivia asiamiestoimistoja ja sikäläistä yritysmaailmaa.

  -Mielestäni Berggrenin eurooppalainen täyden palvelun IPR-talon osaaminen ja volyymit ovat todella korkealla tasolla. Olen iloinen päästessäni tekemään huipputiimien kanssa mannertenvälistä yhteistyötä, Somersalo toteaa.

  somersalokuva-270x377

  Tutustu Somersalon asiantuntijatietoihin täältä.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.