Skip to main content
Uutiset

Berggren Inc.:illä tehokas puoli vuotta takana

17.3.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  ”Way to go, Berggren Inc.”, voisi sanoa viime lokakuussa New Jerseyhyn perustetusta tytäryhtiöstämme. –Patenttihakemusten virta työllistää koko ajan laajempaa joukkoa. Tiimi kasvaa. Olemme vastikään rekrytoineet toisen US-asiamiehen, toimistoa vetävä US-patenttiasiamies Susanne Somersalo kertoo.

  Berggren Inc.:in toimeksiannoissa työskentelevien joukkoon kuuluu nyt berggrenläisiä ”rapakon” molemmin puolin.

  US-patenttiasiamies Susanne Somersalo (kuvassa alhaalla) luotsaa US-toimistoamme Hobokenista käsin ja yhdessä tiiminsä kanssa vastaa asioinnista US-viranomaisten kanssa. Takana on kuusi kuukautta toimintaa.

  somersalokuva-270x377

  Jo kaksi US-patenttiasiamiestä palveluksessa

  joshuutinen-900x497

  Osaamista on vahvistettu myös Suomen puolella. US-tiimiin on maaliskuussa liittynyt US-patenttiasiamies Joshua Wert (kuvassa ylhäällä). Wertin tukikohtana on Helsinki, mutta vahvuutena laaja US-markkinoiden tuntemus kuten Somersalollakin sekä natiivi englannin kieli.

  Wertin US Patent Agent -kokemuksella ja Somersalon US Patent Attorney -kokemuksella asiakkaidemme US-patentointiprosessit hoituvat mutkattomasti ja nopeasti. Vahvaa tukea antavat Berggrenin muut asiamiehet.

  -Somersalo on biologisista tieteistä väitellyt tohtori ja erikoistunut biokemian ja kemian alan patentointiin Yhdysvalloissa. Wertillä puolestaan on mekaniikan alan korkeakoulututkinto ja hän on erikoistunut sähkö- ja mekaniikka-alan patentointiin Yhdysvalloissa. Yhteistyössä eurooppapatenttiasiamiestemme kanssa pystymme tarjoamaan laadukkaan US-patentointiprosessin kaikilla eri tekniikan aloilla. Hoidamme myös mallioikeusprosessit USA:han, Patentit -liiketoimintaa vetävä Kim Simelius lupaa.

  Ajatuksena on taata sama Berggren-laatu myös US-patentoinnissa

  Somersalo toteaa Berggren Inc.:in perustamisen kulmakivenä olleen ajatuksen mahdollistaa Berggren-laatuisten kilpailukykyisten palveluiden tarjoaminen myös USA:n hakemuksien osalta.

  -Berggren-laatu on sitä, että asiakkaat voivat luottaa tuntemaansa Berggren-brändiin tässäkin kohtaa. He saavat USA:n hakemuksiin liittyvät raportit samalla ammattitaidolla laadittuina kuin Suomen ja Euroopan hakemuksiinkin liittyvät, Simelius ja Somersalo sanovat.

  -Voidaan sanoa, että tähän on päästy jo nyt. Berggren Inc. voi hoitaa minkä tahansa US-patenttihakemuksen (myös mallit) jättämisen ja puolustamisen USPTO:n edessä.

  Tarvittaessa suomen kielellä ja Suomen työajalla

  Hakemustenlaadinta on ollut aktiivista jo usean kuukauden ajan, joten mittariin on kertynyt jo iso rupeama. US-tiimi työllistää asiamiesten ohella useita IPR-assistentteja. Yksi heistä on Oulusta käsin toimiva IPR-assistentti Jaana Hietanen (yhteiskuvassa keskellä, vieressään vasemmalta Susanne Somersalo sekä IPR-assistentit Satu Kuorikoski Turusta, Päivi Tukeva Helsingistä ja Essi Pösö Tampereelta).

  -Koska Berggrenin sähköinen työympäristö mahdollistaa tehokkaan tiedonvaihdon eri mantereilla, US-tiimiläiset tekevät työtä etelästä ja pohjoisesta, Pohjolasta ja USA:sta käsin, Somersalo sanoo.

  Kun ”miehitystä” on kummallakin mantereella, asiakkaat saavat tarvittaessa palvelua lähes ympäri vuorokauden.

  -US-tiimiltä saa luotettavan ja mutkattoman tiedonvälityksen, tilannekatsaukset ja neuvoa tarvitsemiinsa asioihin. Tarvittaessa suomen kielellä ja suomalaiseen työrytmiin sopivalla kellonlyömällä. Etu muodostuu siitä, että kommunikointi on mutkatonta niin asiakkaalle kuin asiamiehelle.

  Haluatko patentoida keksintösi USA:ssa?

  Ota yhteyttä Joshiin tai Susanneen ja kysy lisää!

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.