Skip to main content
Uutiset

Berggren täyttää tänä vuonna 80 vuotta

11.2.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Vuosi 2016 on Berggrenin 80. toimintavuosi.

  14.10.1936 perustettu Patentti- ja insinööritoimisto Berggren O.Y. -A.B. oli syntyhetkellään yhden asiamiehen, yhden kapteenin ja yhden varatuomarin perustama yritys. Perustajakolmikosta Martin Berggren, kokenut ja aktiivinen teollisoikeusasiamies, otti liiketoiminnan vetovastuun kapteeni Lerchen pysyessä taustalla osakkaana ja varatuomari Godenhjelmin tehdessä yhtiön kanssa lainopillista yhteistyötä.

  berggren-80v-kuva-900x341

  Berggrenin kuluneita vuosikymmeniä voi kuvata yhdellä lauseella näin:

  • 1930-luvulla pienessä Lönnrotinkadun-toimistossa työskenteli yksi insinööri Martin Berggrenin lisäksi.
  • Sotien jälkeen Mikonkatu 15:een muuttaneen 10-henkisen toimiston patentointitoimeksiannot lisääntyivät selkeästi ja tavaramerkkiliiketoiminta kasvoi.
  • 1950-luvulla toimintaan vaikuttivat vahvasti koti- ja kansainvälisten markkinoiden taloussuhdanteet, mutta Berggrenin tulos oli koko vuosikymmenen ajan voitollinen ja toimeksiantojen määrät kasvoivat.
  • 1960-luvulla Berggren kehittyi teollisuuden kehityksen imussa – taitavia teollisoikeusasiamiehiä tarvittiin palvelukseen koko ajan lisää ja henkilöstömäärä kasvoi 20-30:een.
  • 1970-luvulla Berggren laajensi osakaspohjaansa ulottumaan henkilöstöön laajemminkin ja asiamiehiä saatiin palvelukseen yhä lisää.
  • 1980-luvulla Berggren laajensi toimintaansa yritysostoin ja investoi merkittävästi edistykselliseen toimistotekniikkaan – asiantuntijajoukko kasvoi jälleen kymmenillä.
  • 1990-luvulla Berggren muutti Kansakoulukuja 1:sta Jaakonkatu 3:een ja monipuolisti liiketoimintaansa toisaalta taantuman, toisaalta Suomen EU:hun yhdistymisen pyörteissä.
  • 2000-luvulla jo yli sadan hengen yritykseksi kasvanut Berggren otti isoja harppauksia kokonaisvaltaisen IPR-tarjoomansa ja toisaalta sähköisten IPR-työkalujen ja työympäristöjen kehittämisessä.
  • 2010-luvulla Berggren on eurooppalainen täyden palvelun IPR-talo, jolla on oman talon vahvaa asiantuntemusta globaalisti merkittäviltä IPR-alueilta – Euroopan lisäksi Kiinasta, Japanista ja USA:sta – sekä toimistoja Suomessa ja USAssa.

  Tänä vuonna täyttyviä pyöreitä 80 vuotta juhlistamme innostuneen ja monipuolisen asiakastyön merkeissä. Vuosi tulee sisältämään monia uusia avauksia, kehitysaskelia ja hienoja projekteja, joista uutisoimme asiakastilaisuuksissamme ja omissa uutiskanavissamme.

  Lähde: Berggrenin 60-vuotiskymmenhistoriikki

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.