Skip to main content
Uutiset

Berggren vahvistaa Japanin patenttilain osaamistaan: Ryoko Oshikamo palvelukseemme

10.11.2015

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Yli 10 vuotta asiamiestöitä Japanissa ja Saksassa tehnyt Ryoko Oshikamo tuo eurooppalaiseen täyden palvelun IPR-taloomme vahvaa osaamista Japanista. Oshikamo, LL.M., M.Sc. (Life Science) ja oikeustieteiden tohtoriopiskelija, on lokakuussa aloittanut Berggrenillä patenttiasiamiehenä.

  ”Mikroskoopin takaa näyttäytyvä maailma on minun maailmani”, sanoi mikrobiologiaa opiskelevan Ryoko Oshikamon professori kerran luennolla.

  Ilmaus teki Tokion yliopistossa opiskelevaan tutkijanalkuun lähtemättömän vaikutuksen. Se kuvaa edelleen osuvasti Oshikamon halua auttaa pieniä, yksittäisiä toimijoita luomaan itseään suurempia, merkittäviä innovaatioita – siksi hän hakeutui patenttiasiamiehen uralle.

  -Patenttijärjestelmien ja -lakien syvällinen tuntemus tuo mahdollisuuksia opastaa yrityksiä ja tutkimusyhteisöjä aktivoimaan oikeita verkostoja ja tekemään oikeita valintoja. Niiden avulla markkinoilla voi edetä mahdollisimman määrätietoisesti ja nopeasti, Oshikamo sanoo.

  Japanilaisen ja eurooppalaisen IPR-kentän yhteenpunoja

  Berggrenin asiakkailla on eurooppalaisessa tuotekehitysympäristössä syntyneitä keksintöjä, joilla voi olla Aasian markkinoilla merkittävää potentiaalia. Nyt Berggrenillä on palveluksessaan asiantuntija, joka hallitsee sekä eurooppalaisen että japanilaisen patenttilainsäädännön, elinkeinoelämän ja tiedemaailman toimintatavat sekä kulttuuriset erot.

  -Ryoko Oshikamo on saavuttanut menestystä sekä liiketoimintalähtöisen patentoinnin että litigoinnin osaajana Japanissa, ja myös Saksassa. Asiamieskokemusta hänellä on jo yli vuosikymmen. Saamme hänestä mainion asiantuntijan vahvistamaan täyden palvelun IPR-talon osaamistamme Japanin patenttilainsäädännön osalta, joten voimme tarjota asiakkaillemme vieläkin parempia palveluita. Toisaalta asiakkaidemme käytössä on nyt Japanin nykymarkkinat ja patentointiviranomaiset tunteva asiantuntija. Hän pystyy neuvomaan uudenlaisia ja viisaampia navigointireittejä Aasiaan suuntautuvassa patentoinnissa, Patentit-liiketoiminta-aluetta johtava Kim Simelius sanoo.

  Toimitusjohtaja Hannu Syrjälän mukaan Oshikamon IPR-osaaminen täydentää loistavasti Berggrenin nykyistä osaamista ja rakentaa siltoja moneen suuntaan.

  -Japanilaisessa toimintaympäristössä ja tuotekehitysintensiivisyydessä on paljon samaa kuin suomalaisessa, hän sanoo.

  Suomi Euroopan parhaimpia maita edistää patentoinnin avulla kilpailukykyä

  Ryoko Oshikamo tuli Suomeen vuonna 2014 suorittaakseen Helsingin yliopistossa IPR-painotteiset oikeustieteen tohtorin opinnot. Sattumaa Suomeen tulo ei ollut. Euroopan markkinoita kartoittaneena Oshikamo päätyi Suomeen, koska täällä on hänestä hyvät mahdollisuudet tehdä tulevaisuuden tuotekehitykselle ja kilpailukyvylle tärkeää työtä patentoinnin huippuosaajana.

  -Vaikka japanilainen ja suomalainen päätöksentekoprosessi eroavat toisistaan, molemmat kulttuurit ovat innovatiivisia. Arvostan erityisesti suomalaisten joustavaa ongelmanratkaisukykyä innovointiprosessissa. Käsittelen aihetta myös tulevassa väitöskirjassani, Oshikamo kertoo.

  Oshikamon erityisosaamisalueet, bioteknologia ja elintarviketeknologia, ovat kasvavia tulevaisuuden toimialoja molemmissa kulttuureissa.

  Berggren erottui selkeästi edukseen

  Berggren suomalaisena täyden palvelun IPR-talona jäi Oshikamon mieleen alun perin AIPPI2013 -konferenssissa Suomessa. Berggrenin ja muiden suomalaisten IPR-toimistojen EPO-tilastojen vertailu osoitti, että Berggren jättää eniten patenttihakemuksia Japaniin ja hoitaa paljon Japani-intensiivisiä asiakkuuksia.

  -Tutustuminen Berggreniin teki vaikutuksen: yrityksellä on kokonaisvaltaista ymmärrystä asiakaslähtöisestä IPR-työstä, hän sanoo.

  Aikoinaan myös konserttipianistin urasta haaveillut Ryoko Oshikamo on suuri musiikin, luovien kädentaitojen ja luonnon ystävä. Hänestä Suomi on kaunis ja inspiroiva kaikkina vuodenaikoina.

  Monipuolisen taustansa ”linssin” läpi katsottuna suomalaisten metsien antimet, maisemat ja kaupunkikulttuuri ovat kaikki sellaisia elämyksenlähteitä, joiden parissa ja joiden hyväksi hän käyttää mielellään aikaansa ja taitojaan.

  -Odotan innolla pääseväni tutustumaan 150 huippukollegaan ja asiamiestyöhön täällä Suomessa, hän sanoo.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.