Skip to main content
Uutiset

Elisan pitkäjänteinen brändistrategia teki yrityksestä Vuoden 2016 Brändinrakentajan

15.9.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Mainostajien Liiton Vuoden Brändinrakentaja -tunnustus annettiin markkinointiviestinnässään esimerkilliselle jäsenyritykselle. Tänä vuonna Vuoden Brändinrakentajaksi valittiin Elisa. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila. Lämpimät onnittelut Elisalle!

  Berggrenin IPR Service Manager Taru Kallio-Nyholm oli mukana Vuoden Brändinrakentajan valinnassa. Valintatyössään Berggren antoi arvionsa shortlistayritysten brändejä tukevien tavaramerkkien valinnasta ja yhdistelemisestä, oikeaoppisesta käytöstä sekä oikeuksien tarkoituksenmukaisesta suojaamisesta. Berggren on ollut mukana Vuoden Brändinrakentajan arviointityössä jo vuodesta 2014 lähtien.

  elisa-vuoden-2016-brandinrakentaja-950x507

  Vuoden brändinrakentajan tittelin saajan tulee rakentaa määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti brändistrategiaansa sekä ymmärtää, kuinka tavaramerkit tukevat brändityötä.

  - Ulkopuolisen silmin katsottuna Elisan brändistrategia on yksinkertainen ja pitkäjänteinen. Yhden brändin logiikka on strategiana haastava ja vaatii selkeät suuntaviivat. Tässä Elisa on onnistunut, Taru kommentoi.

  - Pitkäjänteisyys näkyy myös siinä, miten Elisalla suojataan, hallinnoidaan ja käytetään tavaramerkkejä. Elisa on niin ikään onnistunut leikittelemään brändillään. Hintasaarnaaja-mainoskampanjallaan Elisa on onnistunut tuomaan monille hymyn huulille, Taru iloitsee.

  Vahva osaaminen brändien suojaamisessa on Berggrenin ylpeyden aihe.

  - Olemme olleet mukana rakentamassa monen asiakkaamme upean brändin menestystä. Brändillä on meille iso merkitys – vaalimme sitä ja rakennamme siitä vielä vahvemman. Koemme, että tavaramerkkilainsäädäntö on tärkeä osa brändityötä, Taru toteaa.

  - Ilman tavaramerkkejä ja muita IP-oikeuksia brändiin investoidut varat voivat valua hukkaan. Tavaramerkit ja brändit eivät ole irrallisia, vaan kulkevat yrityksessä käsi kädessä. Kun ne yhdistetään, syntyy strateginen synergia, joka heijastuu koko yrityksen liiketoimintaan.

  Alkuperäinen uutinen Mainostajien Liiton sivuilla: http://mainostajat.fi/elisa-on-vuoden-brandinrakentaja/, kuva Mainostajien Liitto

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.