Skip to main content
Uutiset

.fi verkkotunnusten uudet tuulet

19.12.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Suomi on siirtynyt 5.9.2016 alkaen selkeämpään välittäjämalliin fi-verkkotunnusten rekisteröinnissä. Yritykset ja kuluttajat eivät enää itse hae verkkotunnusta Viestintävirastolta vaan erityiseltä tehtävään nimetyltä palveluntarjoajalta, ns. välittäjältä. Berggren on yksi nimetyistä välittäjistä. Viestintävirastolta on muutoksen myötä vapautunut resursseja neuvoa välittäjiä ja valvoa muun muassa niiden toiminnan tietoturvallisuutta, tehoa ja laatua.

  Välittäjämalli on jo yleisesti käytössä eri maissa ja se mahdollistaa muun muassa tiettyjen yhtenäisten standardien hyödyntämisen. Muita näkyviä muutoksia ovat: fi-verkkotunnusten haltijoilta ei enää edellytetä kotipaikkaa Suomessa tai vähintään 15 vuoden ikää. Etu- ja sukunimiyhdistelmät ovat vapaasti rekisteröitävissä, ja ei rekisteröitävissä olevien fi-tunnusten ”sulkulista” on poistunut.

  Suomen siirtyminen tähän uuteen malliin ei vaikuta jo rekisteröityjen fi-verkkotunnusten voimassaoloaikaan. Seuraava uusiminen tapahtuu kuitenkin välittäjän, kuten esimerkiksi Berggrenin kautta. Verkkotunnuksia koskevat riidat ratkaisee maksutta jatkossakin Viestintävirasto.

  Berggrenillä on erittäin kokeneet verkkotunnusasiantuntijat ja heiltä yrityksesi saa kilpailukykyiset verkkotunnusten rekisteröintiin ja riita-asioihin liittyvät palvelut. Teemme jokaisen toimenpiteen asiakkaan kanssa yhteistyössä ja brändinhallinnan näkökulmasta. Asiantuntijamme osaavat auttaa myös verkkotunnusten strategisessa hyödyntämisessä liiketoiminnassa.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.