Skip to main content
Uutiset

Greip® IP Service Worldissa: ”IPR-johtamisen asiantuntijuus on vahvuutemme IPR-työkalumarkkinoilla”

3.12.2015

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  IP Service World -tapahtuma 23.-24.11. osoitti, että Greip® erottuu kilpailijoistaan tuotekehittäjänsä Berggrenin vahvan IPR:n elinkaaren tuntemuksen kautta. –Pystymme tarjoamaan laadukkaan palvelun yritysten ja organisaatioiden aineettoman omaisuuden koko elinkaaren johtamiseen. Greip® mahdollistaa tiedon tehokkaan jakamisen ja yhteistyön organisaation eri sidosryhmien välillä, palvelupäällikkö Jatta Rantala toteaa.

  Nyt kuudetta kertaa järjestetty, Euroopan merkittävämmäksi kasvanut IPR-työkaluja esittelevä konferenssi ja messutapahtuma IP Service World veti tällä kertaa yli 400 kävijää. 23.-24.11. Münchenissä järjestetty tapahtuma on vakiinnuttanut asemansa teollisuuden IPR-päättäjien ja IPR-työkaluja kehittävien palveluntarjoajien tapaamisfoorumina. IP Service Worldissa tehdään huolellista vertailua – ja usein myös tilauspäätöksiä.

  rantala-ja-koivisto-850x478Berggrenin asiantuntijapuheenvuoro veti lähes 150 kuulijaa

  Berggren ja Greip® olivat tapahtumassa jälleen keskeisesti esillä. Tänä vuonna messukävijät tutustuivat mm. Keksintötyökaluun, jolla keksintöprosessia voidaan hallinnoida ja johtaa IPR-osapuolten omassa ohjauksessa, työkalun tuomalla varmuudella ja läpinäkyvyydellä. Ständillä esiteltiin myös palvelun tuoreimpia tuotekehitysparannuksia sekä Berggrenin IPR-kaupallistamispalveluita.

  - Greip® -palvelun myynnistä ja asiakkuuksista vastaava Jatta Rantala piti tapahtumassa asiantuntijapuheenvuoron, joka veti paikalle lähes 150 kuulijaa. Hyvä ja käytännönläheinen esitys strategisen IPR-johtamisen rakennuspalikoista – ja niiden puuttumisen vaikutuksista – toi ständillemme jälkeenpäin paljon kiinnostuneita kävijöitä, liiketoimintajohtaja (IPR Business) Mika Lehtinen kiittelee.

  Lehtisen ja Rantalan lisäksi Berggrenin ständillä työskenteli myyntikoordinaattori Sanna-Kaisa Koivisto. Koivisto esitteli Greip® -palvelua ansiokkaasti niille, joille IPR-hallinnoinnin ja johtamisen työkalut olivat vielä uusi asia.

  Työkalun valinnassa ja käytössä olennaista myös konsultatiivinen osaaminen

  -Teollisuuden IPR-päättäjien kanssa käymämme keskustelut eivät niinkään koskeneet itse työkalua ja sen ominaisuuksia. Suurin osa luoksemme tulleista vei keskustelun heti syvemmälle, IPR-johtamisen strategisimpiin tavoitteisiin sekä hyvän IPR-portfolionhallinnan liiketoimintavaikutuksiin. Myös IPR:ien kaupallistaminen oli useassa keskustelussa esillä. Kysymys kuuluikin, miten työkalusta saa irti suoraan tällaisia liiketoimintatavoitteita tukevaa toimintaa ja tietoa, toteaa Jatta Rantala.

  - Juuri konsultatiivisessa osaamisessa, sähköisen IPR-työkalun kytkemisessä strategiseen IPR-portfolionhallintaan, -kaupallistamiseen ja sitä kautta koko liiketoimintaan, Berggren on omimmillaan, hän lisää.

  Tuotekehitystä vetävän liiketoimintajohtajan Heikki Kinnusen mukaan tapahtumasta saadut markkinasignaalit vastaavat sitä suuntaa, johon Greip® -palvelun ominaisuuksia on jo jonkin aikaa kehitetty.

  - Olemme paikantaneet IPR-työprosessien haasteita ja tuoneet lisää älykkyyttä järjestelmässä olevan IPR-tiedon jäsentelyyn. Näiden parannusten on tarkoitus palvella nimenomaan organisaation eri tasoilla työskenteleviä, IPR-omaisuutta erilaisista lähtökohdista tarkastelevia osapuolia. Kun hallinnoinnin tasot kohtaavat työn tavoitteet, vahvistuu myös liiketoimintakytkentä, hän toteaa.

  ”Greip hyvissä asemissa eurooppalaisiin kilpailijoihinsa nähden”

  Greip® erottui tapahtumassa edukseen myös palvelua käyttävän Tampereen teknillisen yliopiston innovaatioasiamies Pasi Vakaslahden mukaan. Vakaslahti kertoi tapahtuman antaneen hyvän käsityksen tämänhetkisestä tarjonnasta.

  - Greip® on käytettävyydeltään ja toiminnallisuuksiltaan hyvissä asemissa suhteessa eurooppalaisiin kilpailijoihinsa. Brändielementit ovat kohdallaan, ja tunnettuus mukavassa kasvussa. Keksintöprosessia koskevissa ominaisuuksissa Greip® oli hyvinkin edellä useimpia kilpailijoitaan, hän toteaa.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.