Skip to main content
Uutiset

Greip® -myynnissä kannat kaakkoon

16.12.2013

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Uutinen on julkaistu Berggren 2/2013-lehdessä.

  −Greip® -palvelun keksintötyökalu ratkaisee asiakkaan ongelmia, mutta voi myös johtaa uusien keksintöjen löytämiseen. B2B-ratkaisumyyntiä parhaimmillaan, palvelupäällikkö Jatta Rantala iloitsee.

  Isoihin yrityksiin − Nokiaan, TeliaSoneraan, Tietoon ja Itellaan – tottunut Jatta Rantala viihtyy uudessa työssään Berggrenin Greip® -palvelun palvelupäällikkönä.

  −Berggrenillä vallitsee suuren IPR-talon tunnelma. Tuotteistus on hyvässä vauhdissa, olemme toimijana vakuuttava ja kansainvälistymisvireemme on vahva. Mutta suuriin yrityksiin verrattuna Berggreniltä puuttuu kankeus. Täällä johdon kanssa saa suoran keskusteluyhteyden ja pystyy vaikuttamaan asioihin, hän sanoo.

  Rantala onkin pistänyt tuulemaan niin, että vaaleanpunaiset Minna Parikan designkengät vain viuhuvat jaloissa.

  Greip® -tiimi sai osaavan tekijän

  Greip® -palvelussa yhdistyy kaikki se, mitä aikoinaan diplomi-insinööriksi kouluttautunut Rantala on tähän asti oppinut: IPR:n linkkaaminen liiketoimintaan, sähköisen palvelun kehittäminen ja palvelubrändin kansainvälistäminen.

  −Nokia oli IPR-korkeakouluni kuten monelle muullekin Berggrenillä. Nokialla pääsin sisään patenttiportfolion hallinnan, johtamisen ja kaupallistamisen prosesseihin. Tiedolla kiersin maailmalla kouluttamassa kollegoita IPR- ja opensource-asioista. Sieltä käteen jäi erityisesti eri maiden työkulttuurien ymmärtäminen, jota tarvitaan siinä vaiheessa, kun sähköistä työkalua lähdetään kehittämään ja myymään kansainvälisiin tarpeisiin. Itellalla työ Netposti-brändin parissa taas toi osaamista sähköisen palvelubrändin rakentamisesta.

  IPR-uraputkeen hyppäämiseen on Rantalan itsensä lisäksi vaikuttanut myös isoveli Jari Rantala, joka vaikuttaa Aalto-yliopistolla teknologiansiirto-asiantuntijana.

  −Veljet tulivat aikoinaan Kankaanpäästä ensin tekniikkaa opiskeltuaan pääkaupunkiseudulle töihin, joten Otaniemeen minäkin päädyin. Juuri Jari sai kiinnostumaan immateriaalioikeuksista.

  Hyvät asiakaskohtaamiset palkitsevat

  Kesällä 2013 aloittaneen Rantalan tavoitteena on kasvattaa ja kansainvälistää Greip® -palvelun myyntiä. B2B-ratkaisuiden myynnissä korostuva asiakasvuoropuhelu ja ongelmien ratkominen yhdessä ovat Rantalalle mieluista uutta työnsarkaa.

  − Seuraan käyttöönottoprojekteja loppuun saakka sparraten muuta Greip® -tiimiä. Paras palkinto on nähdä asiakas tyytyväisenä siitä, että hänen odotuksensa ovat täyttyneet.

  Greip® -palvelun uusimpia ominaisuuksia on viime keväänä lanseerattu keksintötyökalu. Se tehostaa yritysten ja muiden organisaatioiden keksintöprosessia. Rantalan mukaan keksintöprosessin vakinaistaminen ja läpinäkyvämmäksi tekeminen saattavat jopa johtaa uusien keksintöjen syntymiseen organisaatiossa. Tästä tiimillä onkin jo kokemusta.

  Moniosaajien vapaa-ajan harrastuksia on usein vaikea arvata. Rantala taituroi muun muassa roots’n’roll-bändin saksofonistina, mikä hänen pulppuavaa ja energistä persoonaansa katsoessa tuntuukin nappivalinnalta.

  Teksti: Mariliina Karppo

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.