Skip to main content
Uutiset

INTA San Diego: laadukkaiden kumppanuuksien lujittamista

19.5.2015

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Tarkkaan valitut ulkomaiset asiamieskumppanit ovat tärkeä yhteistyötaho kansainvälisten IPR-toimeksiantojen hoitamisessa. Vuotuinen INTA-konferenssi on Berggrenille kumppaniverkoston vahvistamisen ja molemminpuolisen luottamuksen rakentamisen aikaa. Painopisteenä olivat tänä vuonna kahdenväliset tapaamiset USA:n, Venäjän, Kiinan, Intian, Korean ja Japanin asiamieskollegoiden kanssa.

  -Luottamus rakentuu sekä kasvokkaisissa kahdenvälisissä tapaamisissa että seuraamalla jatkuvasti kumppanin liiketoimintaa ja sitä, kuinka laadukkaasti se hoitaa saadut toimeksiannot, Berggrenin Laki, tavaramerkit ja mallit -liiketoimintaa johtava IPR-lakimies Tarja Tchernych toteaa.

  Näistä molempiin soveltuu erinomaisesti vuotuinen INTA Annual Meeting (www.inta.org), johon osallistuu lähes 10 000 IPR-ammattilaista. Tänä vuonna konferenssi sijoittui ajalle 2.-6.5.2015 ja se järjestettiin San Diegossa. Berggrenillä oli aiempien vuosien tapaan INTA:ssa oma reception, jossa asiantuntijamme tapasivat ja haastattelivat huolella valitsemiaan asiamiestoimistoja. Tänä vuonna INTA:an osallistuivat Tarja Tchernychin lisäksi IPR-lakimies Erkki Holmila sekä patenttiasiamiestaustainen, IPR Business –liiketoimintaa johtava Mika Lehtinen.

  Luottokumppanin laatu tarkoittaa luotettavuutta, toimitusvarmuutta ja palvelualttiutta

  Kansainvälisen asiamiesverkoston tärkein ominaisuus ei ole kumppanien määrä vaan laatu. Erityisesti luottokumppanien, joiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä, osaamisen ja palvelun laadukkuus on ratkaiseva valintakriteeri.

  –Olemme kumppanien laatutasoa selvittääksemme luoneet omiin asiakaspalvelukriteereihimme pohjautuvan mittariston. Varmistamme keskusteluin ja tapaamisin, että kumppaniemme luotettavuus, toimitusvarmuus ja palvelualttius ovat korkealla tasolla. Unohtaa ei sovi myöskään kilpailukykyistä hintatasoa, Tarja Tchernych sanoo.

  Hyvä tilaisuus arvioida myös alan toimijoiden brändejä ja mainetta

  Asiamieskumppanin maine ja brändi ovat nekin tärkeitä kriteerejä, ja bisneslähtöinen ajattelutapa erittäin suotavaa. Niistä voi tehdä havaintoja esimerkiksi eri asiamiestoimistojen vapaamuotoisemmissa vastaanottotilaisuuksissa.

  -Näissä iltatilaisuuksissa tavataan jo tuttuja tai uusia kollegoita, jolloin tarjoutuu tilaisuus tutustua heidän persoonaansa ja vuorovaikutustaitoihinsa toisella tavalla, IPR-lakimies Erkki Holmila kertoo.

  -Brändinhaltijoiden ulkomaisille asiamiehilleen järjestämiin tilaisuuksiin osallistumiset ja kansainvälisten asiakkaiden edustajien tapaamiset ovat myös tärkeitä tapahtumia INTA:ssa, hän toteaa.

  -INTA on selkeästi muuttunut tavaramerkkikonferenssista IPR-konferenssiksi. Kävijöiden joukossa näkyi yhä enemmän myös asiamiestoimistojen patenttiasiamiehiä sekä sellaisia yrityksen edustajia, jotka vastaavat sekä tavaramerkeistä että patenteista, Mika Lehtinen toteaa.

  Profiilinmuutos on luonteva.
  -Tuotekehitys ja brändinhallinta, kuten patentti- ja tavaramerkkisalkutkin, muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jota on viisasta hallinnoida kattavasta IPR-näkökulmasta käsin.

  -Oli ilo huomata taas kerran, kuinka Berggrenin oma brändi ja tunnettuus ovat maailmalla erittäin vahvalla tasolla, Tchernych toteaa.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.