Skip to main content
Uutiset

Japanin patenttiviranomainen ulottaa virastomaksujen alennukset myös ulkomaalaisorganisaatioihin

15.3.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  JPO (Japan Patent Office) myöntää 1.4.2016 alkaen merkittäviä virastomaksujen alennuksia myös ulkomaalaisille yrityksille ja yhteisöille. Alennukset koskevat sekä patentti-, tavaramerkki- että hyödyllisyysmallihakemuksiin liittyviä käsittely- ja vuosimaksuja. Lisäksi pienet ja keskisuuret ulkomaiset organisaatiot ovat tietyin kriteerein oikeutettuja lisäalennuksiin patenttihakemusten osalta.

  Huhtikuun 2016 alusta lähtien JPO laajentaa viranomaismaksujen alennuksia koskevan järjestelmänsä myös ulkomaalaisten yritysten ja yhteisöiden hyödynnettäväksi.

  jpo-uutiskuva-900x565

  Lisäalennusta myönnetään patenttihakemusten osalta pienille ja keskisuurille organisaatioille. Jos Sinun organisaatiosi asioi JPO:n kanssa, suosittelemme ottamaan selvää alennusten määräytymiskriteereistä! Alennuksia voi hakea myös takautuvasti. Berggrenillä aiheesta neuvoo Japani-patenttiasiamiehemme Ryoko Oshikamo.

  Alennukset 100 %, 50 % tai 33 % suuruisia – riippuen organisaatiosi koosta ja liiketoiminnasta

  JPO:n uusi alennusjärjestelmä tuo helpotusta viraston hakemuksenkäsittely- ja vuosimaksuihin.

  -Alennusten suuruuden määrittelee toisaalta organisaation koko ja tyyppi (yksityinen, tutkimuslaitos, yliopisto jne.), toisaalta toimiala sekä taloudelliset tunnusluvut. Pieneksi luokitellaan alle 300 hengen organisaatio. Pienet organisaatiot ryhmitellään vielä kolmeen eri ryhmään toimialan ja tiettyjen taloudellisten tunnuslukujen perusteella. Keskikokoisten organisaatioiden saamien alennusten suuruuteen vaikuttaa myös muun muassa toimiala, Ryoko Oshikamo kertoo.

  Alennukset ovat merkittäviä: organisaatiosta ja IPR-suojamuodosta (patentti-, tavaramerkki-, hyödyllisyysmalli-) riippuen joko 33, 50 tai 100 prosentin suuruisia tietyllä aikajänteellä.

  Berggrenin Japani-aktiivisille asiakkaille tarjolla räätälöityä palvelua alennusten optimoimiseen

  Berggrenin asiakkaille Oshikamolla on antaa lukuisia vinkkejä tulevaa uudistusta koskien.

  -Esimerkiksi rekisteröintipäivämäärällä ja maksupäivän määrittelyllä on suurta merkitystä siihen, voiko alennuksia saada ja miten niitä voi hakea takautuvasti.

  Jos organisaatiollasi on Japanissa aktiivista IPR-toimintaa, ota yhteyttä joko omaan patentti-/tavaramerkkiasiamieheesi tai suoraan Ryoko Oshikamoon ryoko.oshikamo@berggren.fi selvittääksesi, ovatko viranomaismaksuista myönnettävät alennukset hyödynnettävissä juuri Sinun IPR-prosesseissasi.

  jpo-fee-200x530

  Lisätietoa JPO:n sivuilta täällä

  Kuvat: Ryoko Oshikamo, Jukka Lehtinen

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.