Skip to main content
Uutiset

Kaisa Fahllund kouluttamassa Editan "Hintamuutokset sopimuksissa" webinaarissa

14.10.2022

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Editan järjestämässä ajankohtaisessa ja tiiviissä webinaarikoulutuksessa "Hintamuutokset sopimuksissa" 1.12.2022 klo 13.00-14.00 perehdytään kokeneen juristin Kaisa Fahllundin johdolla taloustilanteen aiheuttamiin haasteisiin sopimusten hintaehdoille.

  Voiko sopimushintoja muuttaa kesken sopimuskauden? Miten myyjä ja ostaja voivat reagoida hintapaineisiin ja varautua tulevaisuuteen? Miten hintamuutoksia hallitaan julkisissa hankintasopimuksissa?

  Lähtökohtana on, että sopimukset on pidettävä. Jatkuvat globaalit kriisit ovat kuitenkin aiheuttaneet yrityksille taloudellisia haasteita ja hinnankorotustarpeita. Erityisen haasteellisia ovat pitkät toimitussopimukset, joissa hinta on sovittu kiinteäksi. Voiko sopimushintoja muuttaa kesken sopimuskauden? 

  Kustannusten mahdollinen nousu on tärkeää huomioida jo sopimuksia laadittaessa, sekä myyjän että ostajan puolelta. Myyjän intresseissä on yleensä varmistaa hintojen korotusoikeus kustannusten noustessa, ja ostajan pyrkimyksenä taas on hallita hintojen nousua. Hintojen korotusmekanismin sopiminen tulevaisuutta turvaavalla tavalla on noussut ennalta-arvaamattoman tärkeään rooliin.

  Lue lisää tästä ajankohtaisesta koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan Editan sivulla

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.