Skip to main content
Uutiset

OHIM: IPR:ien omistaminen lisää yritysten taloudellista tehokkuutta

20.7.2015

Sisällysluettelo
    Berggren

    Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

    OHIMin tuoreen raportin mukaan teollis- ja tekijänoikeuksia omistavissa yrityksissä on keskimäärin merkittävästi suurempi työntekijämäärä, suuremmat työntekijäkohtaiset tulot ja paremmat palkat kuin niissä yrityksissä, jotka eivät omista IPR:iä.

    Myös taloudellinen tehokkuus on IPR:iä omistavilla yrityksillä kilpailijoitaan parempi.

    Nämä tulokset selviävät OHIMin EU:n teollis- ja tekijänoikeuksien loukkauksen seurantakeskuksen välityksellä tuottamasta tutkimuksesta. Tutkimuksen perustana olivat lähes 2,3 miljoonan eurooppalaisyrityksen julkiset taloustiedot ja aiheena yritykset, joilla on joko kansallisia tai EU-tasolla rekisteröityjä IPR:iä. OHIM tiedotti tutkimustuloksista kesäkuussa 2015 (PRH:n julkaisema OHIMin tiedote 18.6.2015)

    Tutkimustulos kannustaa tekemään lisää IPR:n tunnettuustyötä erityisesti pk-yritysten kohderyhmässä. Tutkimuksen mukaan vain pieni osa alle 250 työntekijää työllistävistä pk-yrityksistä omisti joko patentteja, tavaramerkkejä tai malleja. Kuitenkin ne jotka omistivat, ylsivät keskimäärin 32 % suurempiin tuloihin työntekijää kohti kuin muut.

    Alat, joihin liittyy paljon teollis- ja tekijänoikeuksien käyttöä, ovat OHIMin tutkimuksen mukaan avainasemassa koko EU:n taloudellisessa toiminnassa ja työllisyydessä.

    Lisätietoa: Intellectual Property rights and firm performance in Europe: an economic analysis (OHIM, June 2015)

    Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

    Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.