Skip to main content
Uutiset

Osallistu yhteisömallillasi DesignEuropa-kilpailuun!

15.3.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  -OHIM järjestää kaikki Euroopan 28 yhteisömallimaata aktivoivan kilpailun, jossa valitaan parhaimpia muotoilun ja mallienhallinnan esimerkkejä. DesignEuropa-kilpailu nostaa kiinnostavasti esiin yrityksiä ja yksittäisiä muotoilijoita, jotka hyödyntävät mallioikeuksiaan hyvin, EU-mallioikeusasiamies Paula De Andrés Gómez Berggreniltä sanoo.

  Muotoiluintensiiviset teollisuudenalat tuottavat OHIM:in ja EPO:n mukaan merkittävän osan EU:n bruttokansantuotteesta ja luovat alueelle uusia työpaikkoja.

  designtuotekatalogi-900x640

  Ainutlaatuisen muotoilun suojaus mallioikeuksilla on noussut tärkeäksi osaksi aineettoman omaisuuden hallintaa. Sen jälkeen, kun Euroopassa otettiin vuonna 2003 käyttöön ns. yhteisömalli (nykyään voimassa 28:ssa EU-maassa), OHIM on käsitellyt jo yli miljoona mallihakemusta.

  Yhteisömalli esiin tuoreella tavalla: Euroopan yhteinen designkilpailu

  Tänä vuonna yhteisömalli nousee Euroopassa kiinnostavalla tavalla esiin.

  OHIM järjestää DesignEuropa -nimisen kilpailun, johon niin yksittäiset muotoilijat kuin yrityksetkin voivat ilmoittaa oman, yhteisömallilla suojatun designinsa kilpailemaan paremmuudesta.

  -DesignEuropa -kilpailussa palkitaan ja nostetaan yleisön tietoisuuteen parhaimpia muotoilun ja mallienhallinnan esimerkkejä, vastikään EU-mallioikeusasiamieheksi pätevöitynyt Paula De Andrés Gómez kertoo.

  Kilpailuun osallistumisaika on 1.2.-15.7.2016, eli aikaa on runsaasti. Finalistit valitaan lokakuussa 2016, ja voittajat selviävät 30.11.2016 Milanossa järjestettävässä tilaisuudessa.

  Sinun yrityksesi muotoilua mukaan kilpailuun?

  Paula De Andrés Gómezin mukaan kilpailuun voivat osallistua kaikki, joiden muotoilulla tai designilla on voimassaoleva yhteisömalli (RCD).

  -Kilpailussa on kolme kategoriaa: suurille ja pienille yrityksille omat kategoriansa sekä sen lisäksi ns. elämäntyöpalkinnon kategoria.

  De Andrés Gómez uskoo, että DesignEuropa -kilpailussa menestyminen tuo positiivista näkyvyyttä ja lisää uskottavuutta muotoilulle.

  -Sekä vahvana brändielementtinä, liiketoiminnan vauhdittajana että tärkeänä investointikohteena, hän painottaa.

  Lisätietoa kilpailusta löytyy OHIM:in www-sivuilla kohdassa DesignEuropa Award, täällä

  Kuva: Tuotekatalogi vuoden 2015 Helsinki Design Weekissä

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.