Skip to main content
Uutiset

Sopimusriskien hallinta osaamisen ytimessä

7.2.2018

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  IPR:n elinkaaren kokonaisvaltaiseen suojaamiseen erikoistuneen Berggrenin Sopimustiimin uudeksi vetäjäksi ja osakkaaksi vuoden alusta kutsuttu varatuomari Kaisa Fahllund tuo mukanaan vahvaa sopimusosaamista. Liiketoimintajohtaja Tarja Tchernych on ylpeä Berggrenin uudesta kovatasoisesta asiantuntijasta. – On hienoa saada taloon yksi maan kokeneimmista ja arvostetuimmista ICT- ja sopimusjuristeista.

  – Olen aina arvostanut Berggreniä ja sen asiantuntijoiden monipuolista IPR-osaamista ja tiesin tulevani huipputaloon. Tarjan ja hänen tiiminsä vahva patenttilitigaatiopraktiikka yhdistettynä Berggrenin kattavaan substanssiosaamiseen saivat minut vakuuttuneeksi Berggrenin edelläkävijyydestä, Kaisa kertoo ensimietteistään. – Berggrenissä viehättää se, että täällä IPR ja teknologia ovat koko liiketoiminnan ydin, eivätkä vain yksi liiketoiminnan alue.

  Berggrenin sopimuspalveluiden laatu perustuu monipuoliseen osaamiseen

  kaisa-ja-tarja_-280x386

  Fahllundin (kuvassa vasemmalla) ja Tchernychin kokemuksen mukaan Suomessa yritykset ymmärtävät jo varsin hyvin aineettoman varallisuuden arvon ja IPR:n suojaamisen tärkeyden, mutta sopimuksissa on vielä paljon parantamisen varaa. – Sopimukset ovat paitsi tärkeä osa IPR:n suojaamista, ne ovat myös IPR:ien kaupallistamisen väline, ja siksi ne on laadittava huolellisesti, Fahllund painottaa. Hänellä on vahvaa kokemusta myös sopimusriitojen ja oikeudenkäyntien hoitamisesta. – Missioni on neuvoa asiakkaitamme toimimaan siten, että muhkeilta sopimusriidoilta vältyttäisiin kokonaan taikka riitaisuudet saataisiin ratkaistua sovinnollisesti järkevin ehdoin. Hyvien sopimusten laatimisessa auttaa valtavasti se, että laatijalla on kokemusta myös sopimusriidoista!

  Kaisa Fahllund ja Tarja Tcherncyh kuuntelevat tarkalla korvalla asiakkaiden tarpeita. – Ammattilaistemme laaja-alainen osaaminen ja monipuolinen kokemus niin IPR:stä kuin sopimusoikeudestakin auttavat liiketoimintalähtöisten sopimusten laadinnassa. Kaisan erikoisalaa ovat ICT-alan sopimuskokonaisuudet sekä erityisesti teknologialisensointi ja R&D-hankkeet, Tchernych lisää.

  Oikeuksien kontrollointi sopimuksin turvaa yrityksen liiketoiminnan kehityksen

  Kuin yhdestä suusta Tchernych ja Fahllund toteavat, että sopimuksiin investoiminen kannattaa. Huolellisesti laadittu sopimus hallinnoi riskejä jo ennakolta ja ennaltaehkäisee riitojen syntymistä. Myös eri toimintavaiheessa olevien yrityksien haasteet ovat sopimusjuridiikan asiantuntijoille tuttuja. – Kaisa tuo kokemuksensa myötä arvokasta tukea palvelujemme vahvistamiseen ja kasvupolkujen löytämiseen, Tarja Tchernych valottaa vetämänsä liiketoiminnon tulevaisuutta.

  Koulutamme asiakkaitamme kevään 2018 aikana Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa myös sopimusoikeuden tiimoilta. Oheisista linkeistä lisätietoa aamiaisseminaarien ohjelmasta ja ilmoittautuminen:

  - Turun aamiaisseminaari 14.2.
  - Oulun aamiaisseminaari 1.3.
  - Tampereen aamiaisseminaari 7.3.
  - Helsingin seminaarin ajankohta vahvistuu pian!

  Lue lisää Berggrenin Sopimustiimin palveluista.

  Lue Kaisan blogikirjoitus Sopimus sitoo – ja tyhmyydestä sakotetaan ja Tarjan blogikirjoitus Yritys, vältä yllätykset IPR-omaisuutta siirrettäessä!

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.