Skip to main content
Uutiset

Takaraja EU-tavaramerkin luokituksen täsmentämiseen nyt käsillä!

19.9.2016

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Euroopan parlamentti hyväksymä tavaramerkkiasetus tuli voimaan 23.3.2016 ja se merkitsi muutosta mm. EU-tavaramerkkien luokituskäytäntöön. Siirtymäaika on päättymässä, ja tämän jälkeen muutoksia ennen 22.6. 2012 haettujen rekisteröityjen EU-tavaramerkkien luokituksiin ei enää voi tehdä.

  Asetus vaikuttaa ko. EU-tavaramerkkien nauttimaan suojapiiriin erityisesti niissä tilanteissa, joissa rekisteröinnin tavara- tai palveluluettelo on ollut ns. luokkaotsikon mukainen. Tällaisten EU-tavaramerkkien osalta on siis tarvittaessa pitänyt täsmentää tavaramerkin luokitusta. Ilman päivitystä tavaramerkin suoja-ala supistuu luokkaotsikon nimikkeen kirjaimelliseen tulkintaan, mikä voi tarkoittaa suojan merkittävää supistumista.

  Varmistathan EU-tavaramerkkisi suoja-alan säilymisen toimimalla mahdollisimman pian, jotta hakemus ehditään jättää virastolle ajoissa. Pyydämme Teitä olemaan mahdollisimman pian yhteydessä suoraan omaan vastuulakimieheenne tai allekirjoittaneisiin.

  Paula Sailas
  IPR-lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies
  Berggren Oy Ab
  paula.sailas@berggren.fi

  Milla Lehtoranta
  IPR-lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies
  Berggren Oy Ab
  milla.lehtoranta@berggren.fi

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.