Skip to main content
Uutiset

Uusi tavaramerkkilaki tulee voimaan Suomessa todennäköisesti keväällä 2019

31.12.2018

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Uuden lain merkittävä muutos koskee ennen vuotta 2014 haettujen, suomalaisten ja Suomessa voimassa olevien kansainvälisten rekisteröintien tavaroiden ja palveluiden luokitusta. Uuden oikeuskäytännön valossa tavara- ja palveluluettelon katsotaan kattavan sen sanamuodon mukaiset tavarat ja palvelut. Jotta vanhat, luokkaotsikoilla tai muutoin epämääräisillä nimikkeillä haetut rekisteröinnit vastaisivat uutta käytäntöä, PRH varaa merkkien haltijoille mahdollisuuden täsmentää rekisteröinnin uudistuksen yhteydessä tavara-/palveluluetteloaan.

  Tavara- ja palveluluettelon täsmentäminen on mahdollista milloin vain, mutta täsmentäminen tulee tehdä viimeistään silloin, kun tavaramerkki seuraavan kerran uudistetaan.
  Tämän määräajan jälkeen kaikkia tavara- ja palveluluetteloita tulkitaan niin, että suojapiiriin kuuluvat ainoastaan sen sanamuodon mukaiset tavarat ja palvelut.

  Tavara- ja palveluluettelon nimikkeiden täsmentämiseen oikeutettu haltija määräytyy seuraavien ajankohtia ja täsmennystä koskevien säännösten mukaan:

  taulukko_blogi

  Tavara- ja palveluluokkien nimikkeiden täsmentäminen tehdään tuntiveloituksella. Toimenpiteitä voi aiheutua myös viraston välipäätöksistä, mikäli PRH katsoo, että tehty täsmennys vaatii muutoksia.

  Lisätietoja aiheesta antavat asiantuntijamme:

  Paula Sailas
  Lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies
  +358 10 227 2228
  +358 40 521 1767
  paula.sailas@berggren.fi

  Hannu Halmetoja
  Lakimies, EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies
  +358 10 227 2223
  +358 40 849 2307
  hannu.halmetoja@berggren.fi

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.