Skip to main content
Uutiset

Yepzon vaalii omaansa kuten sen kehittämä keksintökin

11.5.2015

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  -Rakkaus on tunnetta; turvallisuutta ja läheisyyttä. Niihin ei tarvita fyysistä kiinnipitoa. Siksi keksintömme slogan on LOVE IS WIRELESS®.

  Näin kauniisti muotoilee tamperelaisen teknologiayhtiön Yepzonin toimitusjohtaja puhuessaan hittituotteestaan, maailmalle singahtaneesta GPS-jäljittimestä.

  LOVE IS WIRELESS® on tuotteelle rekisteröity tavaramerkki, joka kuvaa loistavasti sitä mistä tuotteessa on kyse.

  -Yepzonin jäljitin on pääasiassa lasten paikantamiseen suunniteltu helppokäyttöinen laite ja niin hyvää designia, että laitetta kantaa mielellään. Ja kun kantaa, läheiset tietävät kännykkänsä avulla, missä kantaja kulkee, toimitusjohtaja Otto Linna kertoo.

  IPR kuuluu kolmen ydinasian joukkoon

  Myös jäljittimen tuotekehittäjä haluaa vaalia sille tärkeitä asioita:

  -IPR on meille myynnin ja teknologian ohella tärkeimpiä asioita. Olemme ulkoistaneet IPR:n hoitamisen monen muun ydinosaamisemme ulkopuolella olevan asian lailla. Siten voimme itse keskittyä tuotekehitykseen ja myyntiin täysillä, Linna toteaa.

  yepzon_kuva4-200x200

  Tuotekehitys onkin saanut ansaitsemaansa huomiota, sillä keksinnön tuotteistamista ja kansainvälistämistä lähti viime vuonna rahoittamaan yli 20 sijoittajaa yhteensä lähes miljoonan euron sijoituksilla. Yepzonin rahoittajiin lukeutuu lisäksi esimerkiksi TEKES.

  -Tällä hetkellä otamme jäljittimen kanssa isoja askelia kansainvälisillä markkinoilla, Linna kertoo.

  IPR-suojauksista kertominen on tärkeä viesti laadusta

  Yepzonin IPR-kumppani on Berggrenin tytäryhtiö Tampereen Patenttitoimisto Oy.

  Yepzon tuo IPR-suojauksiaan, vireillä olevaa PCT-patenttia sekä rekisteröimiämme tavaramerkkejä ja mallioikeuksia, aktiivisesti markkinoinnissa esiin.

  -Se on tärkeä viesti. Asiakkaamme ja kumppanimme näkevät, että tällä yrityksellä on jotain suojaamisen arvoista ja että tuotekehityksessä edetään ammattimaisesti ja pitkällä jänteellä, Linna toteaa.

  Tavaramerkkien takana inspiroivaa ideointia

  -YEPZON® -nimi sai alkunsa yrityksemme omistajan nuorimman pojan lempinimestä joka on ’Jepson’. JEPSON oli kuitenkin liian lähellä Epsonia. Selvitimme eri nimivaihtoehdoille vapaana olevia domain-nimiä, ja lopulta parhaimmaksi valinnaksi osoittautui Yepzon.

  Entä LOVE IS WIRELESS®, kotimaassa rekisteröity ja EU-rekisteriin haettu tavaramerkki - mikä on sen tarina?

  -Tässä sloganissa yhdistyi monta meille rakasta asiaa. Pohtiessamme, miten voimme teknologiayhtiönä yhdistää keksintömme niin inhimilliseen ja kauniiseen asiaan kuin vanhemman rakkaus lapseen on, syntyi vahva mielikuvayhteys turvallisuuteen ja läheisyyteen. Niihin kumpaankaan ei tarvita fyysistä kiinnipitoa. Niinpä LOVE IS WIRELESS loksahti kohdalleen.

  yepzon_logo-200x200

  -Toisaalta slogan viestii hyvin myös omasta kiintymyksestämme ja rakkaudestamme siihen, mitä teemme eli langattomiin teknologioihin. Meillä on myös muita tavaramerkkejä – ne ovat hyvä pohja inspiroivalle ja monipuoliselle vuoropuhelulle, Otto Linna kuvaa.

  Hyvänä esikuvana teknologiayhtiön onnistuneesta sloganista toimi myös Nokian CONNECTING PEOPLE.

  Kilpailuvalttina muotoilu, joten mallioikeudet tärkeitä

  Yepzon suhtautuu IPR-suojauksiin kokonaisvaltaisesti ja sisällytti toimeksiantoihin myös mallioikeudet. Jäljittimen muotoilua on suojattu yhteisömallilla, ja hakemuksia myös muille kohdemarkkinoille on vireillä.

  -Markkinoilla on kymmeniä jäljittimiä ja paikantimia, mutta itsenäisten paikantimien kilpailutilanne vasta kehittyy. Yksi, missä Yepzonin tuote erottuu muista, on muotoilu. Kilpailijoiden ratkaisut ovat laatikkomaisia, meidän tuotteemme on pehmeämmin muotoiltu. Muita tuotteemme vahvuuksia ovat akun kesto, tietoturvallisuus sekä helppokäyttöinen käyttöliittymä.

  Hyvä asiamies suosittelee myös, milloin suojaus kannattaa jättää hakematta

  Otto Linna on ollut erittäin tyytyväinen IPR-kumppani Tampereen Patenttitoimiston työhön; yhteistyö EU-tavaramerkki- ja -mallioikeusasiamies Soile Järvenpään kanssa alkoi reilu vuosi sitten.

  -Sieltä olemme saaneet kansantajuisesti tiivistettyä neuvoa pyydettäessä. Päätöksenteko sen pohjalta on ollut helppoa. Lisäksi Tampereen Patenttitoimisto palvelee samalla läheisyyden periaatteella jota mekin arvostamme, reagoi nopeasti ja ymmärtää asiakastarpeemme, Linna sanoo.

  Kiitosta tulee myös siitä, että asiamiesten suositukset ovat realistisia ja ottavat kantaa myös siihen, milloin suojaus kannattaa jättää hakematta esimerkiksi kohdealueen haastavuuden tai epävarman läpimenon vuoksi.

  Yepzonin IPR-salkku kasvanee menestyksen mukana.
  - Näemme huolella vaalitun IPR-salkun olevan yksi tärkeimmistä yhtiön arvoa määrittelevistä ja kasvattavista tekijöistä, Otto Linna toteaa.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.