Skip to main content
Uutiset

Yhtenäispatenttipaketti ottaa ratkaisevan askeleen eteenpäin

27.4.2018

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Iso-Britannian ministeri Sam Gyimah MP (Minister for Intellectual Property) vahvisti eilen 26.4.2018, että Iso-Britannia on ratifioinut yhdistetystä patenttituomioistuimesta tehdyn sopimuksen (Unified Patent Court Agreement, UPCA) https://www.gov.uk/government/news/uk-ratifies-the-unified-patent-court-agreement

  Sopimuksen voimaantulo, ja siten myös tuomioistuimen toiminnan alkaminen, edellyttää, että kolmetoista sopimuksen allekirjoittanutta jäsenvaltiota (25) ratifioi sopimuksen. Näihin tulee kuulua Iso-Britannia, Ranska ja Saksa. Tässä vaiheessa 16 jäsenvaltiota ovat jo ratifioineet sopimuksen (ml. Iso-Britannia ja myös Suomi).

  Mainituista kolmesta puuttuu enää Saksa, jonka perustuslakituomioistuimessa on vireillä kanne Saksan parlamentin hyväksymää tuomioistuinsopimuksen voimaansaattamista koskevaa lakia vastaan. Perustuslakituomioistuin on ilmoittanut käsittelevänsä kannetta kuluvan vuoden aikana.

  Yhtenäispatenttipakettiin kuuluu myös yhtenäispatenttia koskevat EU asetukset, jotka astuvat voimaan tuomioistuinsopimuksen myötä.

  Tulevia yhtenäispatentteja ja myös eurooppapatentteja koskevat riidat voidaan käydä keskitetysti yhdistetyssä patenttituomioistuimessa.

  Seuraamme asian kehittymistä ja valmistaudumme toimimaan tulevassa eurooppalaisessa patenttijärjestelmässä.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.