Skip to main content
Uutiset

Yhtenäispatenttipaketti valmistunee jo vuoden vaihteessa

16.3.2017

Sisällysluettelo
  Berggren

  Olemme kansainvälinen täyden palvelun IPR- ja lakitoimisto. Suojaamme, kaupallistamme ja puolustamme asiakkaidemme immateriaalioikeuksia, minkä lisäksi tuemme asiakkaitamme kattavasti heidän jokapäiväisissä lakiasioissaan; sopimuksista tietosuojaan, markkinointioikeuteen, julkisiin hankintoihin ja oikeudenkäynteihin.

  Yhdistetyn patenttituomioistuimen (UPC) valmistelutoimenpiteet yhtenäisen eurooppalaisen patenttijärjestestelmän osalta etevät.

  Tässä vaiheessa 12 EU:n jäsenmaata ovat ratifioineet yhdistetystä patenttituomioistuimesta tehdyn sopimuksen.

  Iso-Britannia on ilmoittanut ratifioivansa sopimuksen kuluvan maaliskuun 2017 aikana. Saksa odottaa käytännön valmistelujen viimeistelyä (mm. sähköinen asiointijärjestelmä, tuomarit, tilat) ja on ilmoittanut valmiutensa ratifioida sopimus syyskuussa 2017. Muutama muukin maa on ilmoittanut jatkavansa valmisteluja.

  Näin ollen yhtenäispatenttipaketti olisi käytettävissä ehkäpä jo joulukuussa 2017, mikä antaisi mahdollisuuden yhtenäisen patenttisuojan saamiseksi ainakin 14 EU-maassa.Mahdolliset riidat yhtenäispatenttien osalta käytäisiin yhdistetyssä patenttituomioistuimessa kansallisten tuomioistuinten sijasta.

  Lisäksi siirtymäkauden aikana eurooppapatentin haltijoilla olisi mahdollisuus ajaa kanteitaan joko yhdistetyssä patenttituomioistuimessa tai kansallisissa patenttituomioistuimissa. Euroopassa olisi näin ollen jatkossa mahdollisesti kolme vaihtoehtoa patenttisuojalle ja myös vaihtoehtoja litigoinnille.

  Asiantuntijoidemme avulla on mahdollisuus kartoittaa oman liiketoimintasi kannalta parhaat vaihtoehdot ja tiedostaa mahdolliset haasteet Euroopan alueella toimiessa.

  Pysy ajan tasalla IPR-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.