Skip to main content
Asiakastarina

Berggren auttaa Biocoilia rakentamaan parempaa huomista

13.1.2020

Sisällysluettelo
  Biocoil

  Biocoil on kuhmolainen startup-yritys, jonka tavoitteena on olla tekemässä meille kaikille parempaa huomista.

  Biocoil on kuhmolainen startup-yritys, jonka tavoitteena on olla tekemässä meille kaikille parempaa huomista. Sahateollisuuden sivuvirtoja kehittämällä on tarkoitus luoda korkea-arvoisia jatkojalosteita ja samalla pienentää merkittävästi sahateollisuuden jättämää hiilijalanjälkeä. Yhdessä Berggrenin kanssa Biocoil on aloittanut patentointiprosessin uusien innovaatioidensa suojaamiseksi. IPR-asiat ovat tärkeitä paitsi suojaamisen takia, niin myös brändin rakentamisen, kilpailuedun turvaamisen ja kasvun aikaansaamisen vuoksi.

  – Meillä on globaali ratkaisu siihen, miten sahojen sivuvirroista ja tulevaisuudessa muistakin biomassoista voitaisiin jatkojalostaa jotakin arvokasta. Sivuvirrat saataisiin takaisin kiertoon ja lopulta palautettaisiin takaisin maaperään. Tämä on se juttu, joka voisi oikeasti laskea maapallon lämpötilaa, toteaa Biocoilin hallituksen puheenjohtaja Veijo Malinen.

  – Sen sijaan, että tuotteen elinkaari olisi perinteinen ympyrä, jossa on alku ja loppu, liikkuisi kaari kehrän omaisesti uudelleen ja uudelleen. Lopulta päädyttäisiin takaisin maaperään jälleen uudeksi raaka-aineeksi, jatkaa hankepäällikkö Arttu Heikkinen.berggren-biocoil-2 (2)

  Tarvittava osaaminen saman katon alta

  Aivan yrityksen perustamisesta alkaen oli tiedossa, että kyseessä olisi ratkaisu, jonka markkinat ovat kansainväliset. Startup-yritykselle kallisarvoinen aika pitää käyttää mahdollisimman tehokkaasti, joten IPR-asioiden suhteen koettiin parhaimmaksi ratkaisuksi kääntyä suoraan asiantuntijan puoleen.

  – Jos olisimme kahdestaan lähteneet laatimaan patenttihakemusta, niin olisimme molemmat varmasti pudonneet kelkasta jo ennen kuin ensimmäinen kappale olisi saatu tehtyä, Heikkinen naurahtaa.

  Yhteistyön onnistunut alku perustui Biocoilin ja Berggrenin sujuvaan kommunikointiin. Patenttihakemuksen laadinta- ja sisäänjättöprosessin aikana Biocoil toimitti hyvät taustatiedot ja ohjeiden mukaiset piirrustukset keksinnöstä. Tällöin asiamiehen oli helppo työstää hakemusta. Yhdessä Berggrenin kanssa on hiottu myös muita IPR-asioita, kuten keksintöprosessien systematisointia, sopimusten laadintaa ja tavaramerkkiasioita.

  – Berggreniltä saamme asiantuntijuutta niin sanotusti yhden luukun palveluna. Heillä työskentelee patenttiasiamiesten ohella myös juristeja, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan näihin asioihin. Meidän ei tarvitse pyytää erillisiä toimeksiantoja lakifirmoista, jotka meitä voisivat auttaa, Heikkinen sanoo.

  – Kontaktihenkilömme ja asiamiehemme Jorma Tuovinen työskentelee Kuopiossa ja hänen IP Spesialisti työparinsa Jyväskylässä. Juristi tekee töitä puolestaan Oulusta käsin. Parasta tässä onkin ollut se, homma toimii paikkariippumattomasti ilman, että meidän pitäisi ensin puolen vuoden ajan toimitella asiakirjoja eri paikkoihin, Heikkinen kiittelee.

  Kansainvälistymisen avuksi oman alansa huiput

  Startup-yrityksen on tärkeä kiinnittää IPR-asioihin huomiota liiketoiminnan kehittämisessä. Biocoil on panostanut tähän voidakseen turvata oman kilpailuetunsa sekä parantaakseen asemaansa esimerkiksi mahdollisten sijoittajien osalta.

  – Ajatuksenamme on se, että teemme yhteistyötä aina parhaiden kumppaneiden kanssa. Oli kyse sitten tuotekehityksestä tai vaikka patenttihakemuksesta, on kumppanin nähtävä kokonaisuus meitä laajemmin. Meidän on saatava kumppaniksemme oman alansa huippu. Olemme kansainvälistyvä yhtiö. Siihen, kuinka kauan kansainvälistyminen meiltä vie, vaikuttaa suoraan se, kuinka hyvät yhteistyökumppanit meillä on. Siksi on etsittävä aina se paras, Malinen painottaa.

  – Kilpailijat saavat kyllä vavista meidän rinnallamme, kun meillä on tämä hyvä yhteistyö Berggrenin kanssa. Uskon, että kilpailijoita tulee ja osa on varmasti isojakin toimijoita. Varsinkin silloin on tärkeää, että olemme samalla aaltopituudella IPR-oikeuksista konsultoivan yrityksen kanssa, Malinen sanoo.

  berggren-biocoil-5 (1)

  "Olimme heti samalla rintamalla"

  Malinen ja Heikkinen ovat molemmat hyvin tyytyväisiä Berggrenin kanssa tehtävään yhteistyöhön. Jo ensimmäisestä puhelusta alkaen syntyi tunne siitä, että asia olisi nyt osaavien ja asiasta aidosti kiinnostuneiden ihmisten käsissä.

  – Berggrenin kanssa tehtävässä yhteistyössä mukavaa oli nimenomaan se, että olimme heti samalla rintamalla ja katsoimme yhdessä eteenpäin. Ei tuntunut siltä, että istutaan eri puolilla pöytää ja kysellään tyhmiä kysymyksiä, Malinen jatkaa.

  – Tärkeintä Berggrenin kanssa tehtävässä yhteistyössä on tavoitettavuus sekä yhteistyön luonnollisuus. Byrokratia tehdään luonnolliseksi, eikä sellaiseksi isoksi ja painavaksi taakaksi. Asiat etenevät flown mukaan, eikä mitään jäykkyyttä ole, Heikkinen kuvailee.

  – Minulle on jäänyt hyvä ja luotettava kuva Berggrenistä. Toivon, että teemme yhteistyötä vähintään seuraavat 40 vuotta. Sittenhän me ostamme Berggrenin omaksi, koska täytyyhän meillä olla oma patenttitoimisto itsellämmekin, Malinen naurahtaa.

  Pysy ajan tasalla IP-uutisista

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat artikkelit.